Regn og atter regn
Nå har vi hatt skikkelig elendig vær i det siste, og akkurat den uka da jeg hadde helt fri fra skolen og skulle bare fotografere. Været alene kunne ikke stoppe meg, så jeg knipset ivei mens jeg var bekymret for utstyret.
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-12-19 09:34:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Sigma 100-300 f4 HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70992} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Brita Helen E.
Heisann...
Flott bilde du har tatt.. :) Stilig at fuglen titter frem mellom trærne... Jeg ville ha beskjært det litt til venstre... + at øynene ikke er helt i fokus... ellers flott! :)

Mvh Brita...
Frode A.
Ja, det er noe herk med regnvær :(
Flott bilde av pip-pipen, men det er litt grått synes jeg. Litt levels eller curves kunne kanskje gitt det litt mer ''smell'' ;)

Er du like imponert som meg over hvor lite støy det er på Iso 400?
Stå på videre med ulven i fåreklær, som Fotografi kaller det i siste nummer ;)

Mvh: Frode
Frode A.
Må bare legge til at øynene er i fokus de, bare man får litt mer kontrast i bildet ;) (jeg prøvde selv i PS)

Mvh: Frode
Inger-Lise S.
Hei! Det var bra du ikke brydde deg om regnet,for bildet ble flott! Herlig bakgrunn også,igjen! :-)
Håper bare utstyret tålte det...Artig uttrykk på fuglen! Fine farger. Om du beskjærer,håper jeg ikke det blir mye.....
mvh Inger-Lise
Brita Helen E.
Hei igjen... Prøvde også med litt mer kontrast, og visst var de i fokus... :) Beklager...de så bare litt uskarpe ut ved første øyekast...

Mvh Brita...
Thomas B.
Takk for raske kommentarer.

BHE: Vil ikke fuglen bli litt for sentrert hvis jeg kutter på venstre side? Jeg er ganske fersk fotograf, men jeg likte dette utsnittet, men jeg kan prøve andre.

FA: Enig i at det ser grått ut. Jeg redigerte det ferdig før jeg dro på jobb, og bare la det ut da jeg kom hjem. Ble litt overrasket over hvor kjedelige farger det ble. Kanskje konverteringen fra Adobe 1998 til sRGB som har gjort det? Ny versjon kommer garantert imorgen. Jeg er mektig imponert over mangelen på støy ved 400 ISO. Har det nesten som standardinnstilling, og går bare under det hvis jeg ikke har så kraftig behov for korte lukkertider.

ILS: Virker som utstyret tåler en del ja! Vannet rant fra både kamera og objektiv, og dagen før lå det snø på det mens jeg satt og ventet på fuglene. Er ikke bekymret for objektivet, det virker veldig solid, men kamerahuset har imponert meg Passende beskrivelse det FA sier om ulv i fåreklær.

God natt alle sammen.

Mvh
Thomas
Ketil K.
Dette ble veldig bra! Herlig opptak av en pjusk meis. Og her fungerer både einerbusker og bakgrunn meget bra. Noen regndråper i fart hadde sikkert også gjort seg her.
Avsluttet .
Flott arbeid ! Litt blast her på min skjerm, men skarpheten holder.

mvh Åsmund
Thomas B.
Nå har jeg lagt ut en versjon med mer futt i. Vet ikke helt om den ble bra. Skjermen jeg sitter ved nå er helt elendig. Får sjekke på en bedre skjerm etterpå.

Mvh
Thomas
Stig B.
Dette var bra Thomas, likte best v2, som jeg mener ga de riktigste fargene.

Dette er betaling for timene ute i regnet; det ser ut til at svartmeisa har blitt glad i deg :-).

Enten er den nydusjet og klar til fest, eller så er den bare forpjusket, våt, sulten og kald stakkar. Miljøet og bakgrunnen er her fin, posituren som gir god kontakt er bra, eksponeringen er bra. Fortsett sånn. En av os får skaffe seg bedre skjerm snart.

Mvh Fattern
Kjartan T.
Ha, ha--) denne ser jo like misfornøyd ut som oss med dette regnværet. Virkelig et fuglebilde som utmerker seg. Jeg likte versjon 1 best jeg, matt og grått understreker det drittvær og vinter.
Bergliot E.
Hei Thomas,
Flott bildet dette. Fine farger og utsnitt, tross regnværet. Holder en knapp på versj.1. Enig med K.T at været kommer best fram på første versjon. Begge var uansett flotte bilder.

Mvh Bergliot:)
Avsluttet .
Morsomt med den våte fuglen, pent bilde
Thomas B.
Takk for kommentarer. Nå som jeg har sett det på den andre skjermen min husket jeg hvorfor jeg legde den slik jeg gjorde. Der var v1 best, da den skildret det elendige været, som sagt av KT og BE.

Mvh
Thomas
Tom A. T.
Meget bra bilde av en regnvåt og noe pjuskete svartmeis. Både blikket og posituren bærer preg av at det er en litt nyskjerrig fyr du har å gjøre med. Likte dette godt.
mvh Tom T
Jan W.
Dette likte jeg Thomas!

Ikke så lett å få fanget fugler på bildebrikken med godt resultat i grått regnvær. Noen regndråper og synlige vannperler her og der hadde hevet bildet ytterligere.

Versjon 1 blir det riktige i denne situasjonen etter min mening.

Jan

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu