Det gode liv
Bie-vepsen ''Kåre'' trodde at det gode liv var ensbetydende med å velte seg i overflod og luksus, og koste seg i hjel med nektar og blomsterstøv. Dermed vandret han videre til de evige blomster-marker, hvor det er sommer hele året.
Der var det overflod av alt, og etter en tid med overflod så skjønte ''Kåre'' at det måtte finnes en større mening med livet, enn bare å spise seg god og mett.

<B>Bildet viser Kåre som ligger og mediterer på en blomst i de evige blomster-marker og forsøker å finne meningen med livet :) </B>

Det viktigste er å være lykkelig med det ''lille'' man har, ikke det å alltid hige etter noe større, bedre og flottere.
Bildet inngår i albumet I Lilleputtland - Lilleputter er vanligvis mindre enn 25 cm høye (oftest mye mindre enn det også) og er vanskelig å få øye på om man ikke tilfeldigvis snubler over dem da.
Utstyr
  • HP PhotoSmart 715 (34 - 102mm objektiv)
  • -
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger559
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Bjørn H.

Hei Hans Olav ...

Ingen dum ide du fikk der ...

Dette synes jeg var et aldeles søtt motiv .. Herlig sommerfølelse -

Tekninsk sett er det jo strøkent ...

Fine farger på blomstene, og bien da som ligger der å later seg i solen ... Et virkelig gromt bilde..

Dette kan da ikke være med ditt nye kamera ??
for du har vel ikke bier i hagen enda vel ??

god natt ..

Bjørn ;¤
Arne S. G.

Den bien ser ut som den har vandret til de evige honningmarker.
Det gir meg assosiasjoner til Neil Postmans klassiker av en sosiologibok som kom tidlig på 80 tallet(tror jeg) og heter ''Amusing ourself to death''. Den har like stor gyldighet idag. Vi forsyner oss på alle måter av en overflod som gjør at vi nesten kollapser.
Vel vel, den symbolikken var kanskje litt søkt....eller?
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Et vakkert bilde med fine farger og flotte skyggevirkninger! Dyktig jobba!
hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Hans Olav.
WOW for et bilde!!
Det var ALDELES NYDELIG;vet det høres ut som en klisje;og at noen får fnatt av alle superlativene;men hva skal man si til et SÅ VAKKERT TEKNISK BRA LAGET BILDE ???
Er dette med ditt nye kamera?
og har du gjemt unna en sommerorkide og lagt en humle oppi??.........
uansett; du er , som vanlig , en svært dyktig ''amatør''-fotograf;-)
JULEKLEM fra Inger Anne;)
Hans Olav S.

Takk for kommentarer. Må bare komme med noe tilleggs opplysninger.

Den døde bien (eller hva det er for noe) satt fast i kniplingsgardina. Fant den her forleden, og det er nok en stund siden den har pustet (fred være med dens sjel). Så jeg danderte den på en blomsten til en stuepotteplante, rigget kameraet opp på stativ og brukte en halogen spot lampe til å immitere sollys...

Jeg skal forklare hva min intensjon med bildet er senere, men er spent på om noen klarer å tolke budskapet. Arnes tolkningen var ikke så dum forresten.

MVH
HOS
Eliza A.

Vakkert lys.
Fint utsnitt.


Eliza=)
Inger Anne Maritsdotter V.

Smart gjort;-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Ser ''symbolikken'' til Arne G. og er så hjertens enig;)
Jula står for fred og forsoning bl.a., så hvorfor ikke stoppe litt opp i alt stresset og jaget , og bare kjenne etter HVA som virkelig betyr noe , hva som er viktig , og vise omtanke for hverandre ; nok en klisje(?) men GODT og ÆRLIG ment :-)
Julehilsen fra Inger Anne
Eskil O.

Kanskje ikke det beste så langt, men skapergleden er det ikke mye å utsette på, enig med ASG om symbolikken.

Eskil.
Jarle L.

Litt vanskelig å se om det er en eller to bier. Dersom det er en, ser det ut som om den er klar (har lyst) til å forsyne seg av sin egen frodige bakkropp.
Symbolsk så kan dette tyde på at vi ikke går av veien for å ødelegge oss selv, for å oppnå det ''gode'' liv.

Godt bilde i forhold til utstyr, litt utbrent, men her er det vel innholdet som er viktigst
Jarle
Avsluttet .

Gratulerer med dybdeskarphet :)
Er så dårlig til å tolke symbolikk så jeg nøyer meg med å si at jeg liker bildet.
Jeg liker det på grunn av orginaliteten du viser.

Har skjønt du er nattmenneske som også jeg er så du får ha en fin natt videre
Caroline M. S.

*ler høyt* For meg ser dette ut som to bier som har blitt så opptatt av hverandre at de har dødd foran matfatet. :-D Ugh - sorry - tror ikke jeg har godt av å være så seint opp. Ha en fortsatt god natt. *tar seg sammen og finner dynen*
Tore U.

Heisann. Fint bilde med godt utsnitt og fine farger. Litt synd at ikke hele bien synes.

mvh
Tore
Jostein M.

Ser ut som bien sover i en drømmeverden. Litt vel mørkt hos meg. Ellers et bilde som får en til å lengte mot lysere tider:-)
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Likte også ASG sitt argument.

Likte lyset som faller på blomsten.......får med flere fargekomponeneter i blomsten.

Behagelig lys ble det også. Potteplanter ser ikke ut til å stoppe deg Hans Olav......heller tvert imotvil jeg si. Synes deet var en knall idè som kan vekke assossiasjoner over et vidt spekter spør du meg. At du har en hensikt med dette betviles ovrehodet ikke. Vet du er flink på slikt og har stor respekt for kreativiteten din.

Nu er jo dette et annet motiv enn hva JEG er vant til fra deg, men synes du har truffet bra med idèen rent fotomessig også.

Vh Svenn
Avsluttet .

Meget lekkert bilde dette her. Har intet å utsette på dette.
Kristine G.

Lignet mer på en veps syns jeg da.... Liker ikke disse krypene.. Du ville ha en tolkning på dette bildet og min tolkning er følgende: blomsten og bien er gjensidig avhengig av hverandre og siden bien er død så har heller ikke blomsten noen som kan frakte pollen og sørge for at planten overlever. Ergo blir den døde bien ( vepsen? ) for meg et forvarsel om at også planten kommer til å dø. Spennende bilde :-)
Birna R.

kunstferdig arrangert uten at det gir det store bildemessige resultatet i mine øyne. midtsentreringen skaper jo en slags ro, men det døde insektet er rolig nok (og unaturlig posisjonert) i seg selv, trenger ikke midtforsterkningen av alt annet.

teknisk drar utbrente uthøys og en følelse av ''skitten'' farge ned. Du har fått plusspoeng for en flott Airy-disk i bakgrunne (ser du den?), viser at kameraet har vært blendet ned til en effektiv blender som gir kraftig diffraksjon.
Øyvind A.

Fikk vel ikke så veldig mye ut av dette. Vurdert som makrobilde synes jeg det blir litt for mye i bildeflaten, og insektene blir litt vel anonymisert der de ligger (joda, er klar over at de er døde, men likevel...)
mvh Øyvind
Avsluttet .

er det sommer alerede?
Frode A.

Mett av deilig nektar vandrer vepsen Kååre til de evige jaktmarker, et honningdryppende himmelrike :-))

Gamlekameraet mitt får oppleve nye ting hele tiden ser jeg, ting det aldri har opplevd meg meg ;) (tror kameraet er lykkelig nå)
Stå på videre med bruk av både fantasi og redskap :-))

Mvh: Frode
Stig B.

Er ikke dyp nok til å kommentere annet enn dybdeskarphet :-). Likte bildet, fin blanding av søtt / vakkert med død / giftighet. Synes roen passer til dette temaet, som er vandring til de evige honningmarkene.

Mvh Stig
Marit E.

Likte godt bildet ditt, Hans Olav. Fine fargetoner.
Jeg får litt assosiasjoner til et uttrykk jeg hørte en gang: Vi har alt, og det er også alt vi har.

Vi velter oss i overflod. Overflod av mat og drikke, fornøyelser og materielle goder. Særlig den tida som ligger framfor oss nå. Spiser ribbefett og alskens godsaker til vi holder på å stryke med, åpner julegaver med allverdens ting og tang som vi putter inn i skapene.
Blir vi lykkeligere av det? Vel, kanskje et aldri så lite øyeblikk.
Men etterpå er jeg ikke så sikker. Da vender vi tilbake til det samme jaget etter mer, mer........
Vi mennesker (og også dyr) er noen merkelige vesener.

Beste hilsen
Marit
Roy S.

severdig
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Den var uventet! Morsomt at formen på kvesen går igjen i blomstene. Men med tittelen i tankene til en 40 åring, kommer jeg bare til å tenke på Viagara!! ;o)
Jan Helge H.

Stilig bilde!
''Bien'' er riktig nok en veps.

MVH
Jan Helge
Hans Olav S.

Takk for kommentarer dere :)

Bjørn H.: Det ble tatt 17. desember med det nye kameraet. Og bie-vepsen er stokk død, av seg selv, der den satt fast i gardina (Jeg er jo ingen morder :-) ). Men du har i stor grad forstått hva jeg ville formidle. Bie-vepsen ligger jo i en unaturlig tegnefilm stilling, og hviler på blomsten. Bie-vepser hviler nok aldri sånn på ordentlig.

Arne: Det var en god tolkning, og ikke så langt unna.

Inger-Lise og Inger Anne: Takk for ros og gode ord.

Jarle: Du er inne på noe der. Hva er det gode liv? Er det å velte seg i luksus og overflod, eller å være lykkelig med det lille man har? :)

Richard: Jeg går ut i fra at du mener ''gratulerer med liten dybdeskarphet'', for hadde dybdeskarpheten vært stor her, så hadde jeg fått masse kritikk. Ja, jeg er et natt-menneske :)

Caroline: Det var jo en god idé, men jeg hadde jo bare et lik. Hva synes du om bildet da, når du blir våken igjen?

Tore: Tja, synes at man ser mere enn nok av den, for den er jo bare en del av en helhet.

Jostein: Ja, det skal se ut som den sover. Fint observert :)

Svenn: Takk for godt gjennomtenkt kommentar. Du tar deg tid til å se på bildene du, før du skriver. Mens enkelte andre bare kaster et hastig blikk på bilder, rabler ned et par setninger og forsvinner videre.

Kristine: Fin tolkning, men ikke helt slik jeg hadde tenkt :)

Bjørn R.: Blomstene var jo kritthvite, men ville nå få frem flere fargetoner og nyanser i de. Vet ikke hva du har å trekke for rent bildemessig, bortsett fra utbrent høylys og ''skitne farger''. Dermed så må jeg vel tolke kommentaren din som ros, siden jeg fikk til den airy-disken :)

Øyvind: Vet ikke hva kategorien er til, hvis det ikke er for bilder tatt med full macro, slik som mitt. Jeg har ikke proff utstyr. Men blomstene skulle jo være med. Det er bare et insekt, og hvorfor blir det anonymisert? Det ligger jo på blomsten og ''hviler''.

Benedicte: Det er visst ikke det, men det er lov å håpe :)

<B>Frode: Yezzzzzzzz! Med din kreativitet og evne til å se ting i bilder som få kan, så må det bli noe stort av deg.
Tolkningen din er aldeles nydelig, og er nesten som jeg hadde tenkt det. Takk for gode ord :)</B>

Stig: Du er dyp nok, for du er inne på noe der med de evige honningmarker.

Marit: Takk for kjempefint kåseri. Du er ganske nær løsningen.

Jóhann: Godt observert. Du må være den eneste som har sett at blomsten bak bie-vepsen har samme form. Det er nok ikke alle som bruker øynene når de skal vurdere bilder.

Jan Helge: Det kan godt hende at det er en veps. Jeg ser jo forskjell på dem når de lever og sånt, på adferden. Men er ikke så enkelt når man finner et ''bie-veps lik'' i gardina.


<FONT color=''blue''>Merkelignok ser det ut som at enkelte har problemer med å få noe ut av bilder som ikke er rett frem. Hadde jeg vært en kjent profesjonell fotograf så hadde de forstått at det hele var tiltenkt og ikke et mislykket bilde.
Bortsett fra det utbrente høylyset som var slurv, så er resten akkurat slik jeg vil det skal være. Jeg kommer med forklaringen min litt senere i dag.
</FONT>

c'',)

HOS
Robin G.

Heisann Hansemann...

Nå er jeg back inn buisness, etter mye kjør før jul på skolen.. Endelig ferdig...

Synest bilde er bra i seg selv, bortsett fra de tidligere nevnte tekniske svakhetene da...

Symbolikken for meg blir en kontrast mellom det døde og det levende, synest det er en fin illustrasjon...

Fargene går fint sammen, og bildet er veldig rolig og balansert...

RGJ

Øyvind A.

Hei igjen Hans Olav
Jeg liker best å få tydelige tilbakemeldinger på mine egne bilder, og har lettest for å gi tydelige meldinger på andres bilder også. Synes du jeg er for brutal og direkte?
Min kommentar ovenfor går ikke på hvor nært du har vært. Men store forskjeller mellom belyste partier og skyggepartier kombinert med stor dybdeskarphet gir en urolig effekt. Jevnere belysning og mer selektiv fokus på insektene ville vært bedre. Og alt dette er selvfølgelig MIN subjektive oppfatning, baser på det bildet jeg ser. Og den endres ikke av autors forklaringer, andres tolkninger, utstyret som er brukt, opptaksforholdene, eller andre omkringliggende faktorer.
mvh Øyvind :-)
Caroline M. S.

Hei igjen. Nå er jeg våken og får vel si noe mer om hva jeg synes om bildet ditt. :-) Jeg ser fremdeles de to som har vært for opptatt av hverandre, men synes Frodes Kåre og evige jaktmarker var en bedre tolkning. :-)

Jeg er ingen stor fan av makrobilder, men du skal i hvert fall ha at du har laget et høyst utradisjonelt makrobilde. Dette er langt å foretrekke framfor kanonskarpe, nær-nær-bilder av døde insekter som skal se levende ut. Dette bildet - i seg selv - det tekniske, mønsteret (blomstene), komposisjonen, fargene (inkl utbrentheten) liker jeg egentlig ikke noe særlig godt. Jeg ville heller hatt færre blomster, ikke så midtstilte veps/bier, friskere farger... Men til tross for dette (og min lunkne interesse for makrobilder) så liker jeg å se på bildet ditt fordi det (som med så mange av bildene dine) går an å tenke seg en historie. Bildet forteller noe. Det er bra! :-)
Avsluttet .

Jeg får en sommeren er forbi følelse, men også en følelse av dvale..at sommeren kommer tilbake i ny drakt. Måten den døde bien ligger på får meg til å tenke på dvale og inneblomster en lengten etter sommer. Et pent og skarpt bilde med god kvalitet, likte det jeg:)
Petur E.

Hei Hans Olav!
Den var uventet! Fint fanget og godt bilde.

Petur
Sverre Farstad H.

Hoppsann, Hans-Olav! Dette var et kjempebilde. Jeg ser flere sterke symboler i bildet, glede - sorg, liv - død, søtt - bittert, og ikke minst en solid mengde symbolikk jeg kunne tenbke meg å benytte i en preken en gang (er pastor vet du - men ikke bruk det imot meg).

Dette er også et flott bilde som klarer seg uten styrt tolkning - her kan tankene vandre. Har lyst til å si TAKK for dette bildet.

Mvh Sverre

PS Har sett godt etter om jeg kunne komme med ''konstruktiv kritikk'' av noe i bildet - men det eneste jeg kommer på er at det ikke er jeg selv som har tatt bildet. Så da så. DS
Hans Olav S.

<B>Løsningen:
Bie-vepsen ''Kåre'' trodde at det gode liv var ensbetydende med å velte seg i overflod og luksus, og koste seg i hjel med nektar og blomsterstøv. Dermed vandret han videre til de evige blomster-marker, hvor det er sommer hele året.
Der var det overflod av alt, og etter en tid med overflod så skjønte ''Kåre'' at det måtte finnes en større mening med livet, enn bare å spise seg god og mett.
Bildet viser Kåre som ligger og mediterer på en blomst i de evige blomster-marker og forsøker å finne meningen med livet :)

Det viktigste er å være lykkelig med det ''lille'' man har, ikke det å alltid hige etter noe større, bedre og flottere.
</B>

c'',)

HOS
Nils L.

Et bilde med en dypere mening etter hva jeg kan se.
(har ikke jukset og lest alle kommentarene heller :-D)
- Så at bien var død og at bildet var tatt i innendørs belysning. Symbolikken slik jeg tolker den blir vel bare sterkere av det.
Vi har det så bra og så flott at det er det som tar livet av oss, all velstanden. Kanskje ikke fysisk, der vi snart med en sprøyte kan forlenge livet med mange år, men i alle fall sjelelig. Det stadige higet etter økende materiell velstand gjør oss i stadig mindre stand til å virkelig verdsette de tingene som EGENTLIG betyr noe - og vi dør tilslutt innvendig.
Et annet aspekt er at vi blir stadig latere, feitere, slappere, mer giddaløs og fantasiløse. Vi sitter i sofan med fjernkontrollen i ene hånda og potetgull og anna snop i den andre. Se på mange unge jenter ( og gutter også, men de kler seg annerledes) som går rundt med korte toper og viser magen.... - som er en eneste stor bilring - og samtidig tror de at de er sexy? Nei huttemegtu :-D mindre mat og mere bevegelse. Bare så det er sagt: Jeg har ikke imot tykke eller overvektige folk ( burde tatt av meg 4-5 kilo selv jeg ) Men ikke fortell meg at det er ''umulig'' å slanke seg, fordi det ligger i genene eller noe. Skru av tv'n, spis mindre og sunnere og bruk naturen til anna enn å kaste godteripapir i...
- Denne var ikke myntet på deg Hans Olav, men på de fleste av oss som hadde klart oss bedre med mindre - av det meste

:-D

Mvh Nils :-)
*****


Grethe B.

Hei Hans Olav

Nå hører jeg med til de som digger billedbruk og symbolikk og i tillegg elsker fotografering, og her var det en flott kombinasjon av alt....som et kinderegg,-)

Fint bilde, et bilde med en bittersøt undertone, liker det!
Var inne på noen av de andre bildene dine, men for meg ble musikken veldig forstyrrende, fordi jeg ofte spiller musikk selv mens jeg sitter her og nerder...beklager..så det ble et minus for meg, MEN i en annen setting ville jeg ha elsket det!!

Nattlig hilsen
B-menneske Grethe
www.afreak.com
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu