Frossen elv
10 minus grader i dag. Brrr kaldt...

Bildet viser elva Dokka, sett fra broen.
Utstyr
  • HP PhotoSmart 715 (34 - 102mm objektiv)
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/147s
  • Nei
  • Annet<B>Håndholdt. Fotografert gjennom et tildels skittent bussvindu, mens bussen humpet avgårde i 60 km/t.</B>
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70385} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Hilde J.

Ja dette så virkelig kaldt ut. Himmelen og elven står fint til hverandre komposisjonsmessig. Fargene er kalde og flotte. Ser på de campingvognene/hyttene til høyre, -der ville ikke jeg ha vært nå....
Knut L.

Flott perspektiv. Formidler den kalde årstiden godt. Fin farge.
Johan D.

Sitter her på et kaldt rom og surfer.... Dette bildet hjalp ikke akkurat på temperaturen her inne. Utrolig bra. Spesiellt med tankte på at du har tatt det gjennom et skittent bussvinu i 60 km/t. Får liksom bare en sjans da.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav.
Likte bedre ditt forrige bilde;dette var meir ''heilt greitt'' liksom, hvis det var isen i elva du ville vise så ville eg ha gått enda nærmere,fjerna alt dette rundt som ikkje tilfører bildet noenting.
Men fargetonene var greie nok:)
Vh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

Og himmelen var fin her:)
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Et kaldt bilde,men jeg likte det! Fint utsnitt og blått,i kreativitetens farge! :-) (Nytt for meg,men fint!) Fin dybde her!
Og at du har klart dette gjennom en skittent bussvindu i fart,da!! Dyktig gjort!
Hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Ok , det var ikke så lett å få med seg at bildet var tatt fra et skittent bussvindu i 60km/t , eg liker godt fargetonene her og komposisjonen er helt grei,men dette har eg sagt før:)
Stå på , du er dyktig!
Hans Olav S.

Takk for kommentarer dere :)

Hilde, Knut og Johan: Fint at dere forsto hva jeg ville formidle. Dette er simpelthen et forsøk på å avbilde kulde og frost.

Inger Anne: Takk for forslagene, men tror det blir vanskelig tatt i betraktning at jeg satt i en buss som kjørte over broen i en fart av 60 km/t... Et nærbilde av en istapp virker ikke så kaldt, som et helt frossent landskap.

Inger-Lise: Takk for ros. Jeg syntes elva så så kald ut, og det var kun tid til å ta et eneste bilde. Så det er jo hyggelig at det falt i smak :)


c'',)

HOS
John-Tore G.

Tatt i betrakning det du opplyser synes jeg dette er bra jeg.
Godt jobba! Vennligst hilsen John-Tore .
Avsluttet .

Hei Hans Olav

Fint perspektiv og masse kulde. Likte den fine og avtonede lyssettingen i bilde ditt. Bra formidling av budskapet og framfor alt er jeg glad for at jeg lever i lavlandet akkurat nu.

Vel, ha en god helg Hans Olav.

Vh Svenn
Frossen Vestfolding
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Campingvognene står stødig nå, men elva kan nok bli større til våren! Ellers liker jeg formatet, men syns bildet ellers blir litt ordinært snapshot. Særlig i fargene. Liksom bare tamt. Kanskje litt slik vinteren er?!?
Bjørn H.

Hei Hans Olav ---

Et fint bilde av elva i 10 minus... Huff det ser kaldt ut ..

Ser ut som det kunne vært litt mer skarphet ...

Ellers savner jeg kanskje noen interesse punkter i motivet som hever det litt til ...


Ha ein triveleg kveld ..


Bjørn ;¤
Inger-Lise S.

Hei ! Nå håper jeg ikke Bjørn blir sint på meg..(Ikke bli det da Bjørn!! :-) Men jeg syns at oversiktsbilder kan være fine og i så måte ikke trenge et eget interessepunkt....Her er jo hele bildet ''punktet''....Bare en tanke..Og meningen min!
Hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Er enig med Bjørn her(sorry Inger Lise,ikke ta det ille opp:)
Men det var nettopp DET eg savnet da eg så dette bildet.
MEN...der ser du hvor ulike vi er her på dotten:-)
Nemlig;'' at smaken er som baken''
Eller set helt GREITT bilde , som eg tror hadde gjort seg enda bedre i større format på veggen;først DA hadde vi virkelig SETT dette motivet skikkelig ;også med Hans Olavs øyner:-)
Stå på :)
Inger-Lise S.

Hei igjen! Ille opp? Nei,det blir så riv ruskende galt om vi ikke tillates å ha egne meninger! Vi vil da vel ikke bli spyttslikkere? Nei,det tror jeg ingen her vil! Det er GODT med ulike meninger:Utviklende!
Hilsen Inger-Lise
Tore U.

Heisann. Egentlig et fint bilde, men jeg tror det ville fått et kkraftig løft dersom kntrastene hadde vert kjørt litt opp. Fargene virker også litt blasse, men det er kanskjr bare på min skjerm? Kanskje du skulle prøve dt i sh/hv?

mvh
Tore
Lars-Anders M.

Kall stemmning her. Ok bilde.
Caroline L.

uff..nu er den hær... vintern... kall og tist og det syns jei kom fra her.

mvh
Caroline
Øyvind A.

Ok. det ser kaldt ut. Men du kunne nok ha fått til et mer spennende bilde om du hadde kunnet gå av bussen og kommet deg ned mot isflaten. Uten din forklaring tror jeg også det ville blitt en del kommentarer på manglende skarphet her.
mvh Øyvind
Stig B.

Uten din forklaring ville jeg synes dette kun viste stemning, for komposisjonsmessig vet jeg at du har hatt bedre valg enn dette tidligere. Jeg tror faktisk at om du hadde ventet ca 1,2 sek til så ville du fått et diagonal-perspektiv på elva som ledet blikket bedre inn enn dette, som er litt rett på.

Uansett, så viser fargetonene KULDE.

Mvh Stig
Jostein M.

Interessant motiv. Tror motivet har et stort potensiale om du tar turen ut dit igjen underandre lysforhold. Kaldt så det ut. Stå på.
Mvh
Jostein
Sigmund B.

Et helt Ok bilde selv om mye kunne vært bedre.Som gammel fotoklubbmedlem og Biofotomedlem har jeg nok lært meg å vurdere bilder( også de som blir presentert her på dotten) ut fra komposisjon og ellers andre grunnleggende bilderegler.Når jeg ser dette bildet synes jeg det er helt Ok presentert som en dokumentasjon på slik det er på dette stedet på denne tiden av året. Men som et konkuransebilde ville det nok ikke helt holde mål.
Inger-Lise S.

Hei i natten fra nattmennesket! Vet ikke om her konkurreres..;-)Tviler!
Ville bare si til
Stig:
Kjære deg,snakker du om å vente 1,2 sekunder???
I en buss i fart..Hvor skal en stakkars amatør som meg gjøre AV seg!! :-((
Nattinatti! Imorgen ser jeg nok håp! Og du Hans Olav har sagt at blått er kreativitetens farge,så jeg øyner et håp-......One day! :-)
Hilsen Inger-Lise
Inger-Lise S.

Å,pokker! Fant ingen bilder,bare medlemsskap....NÅ legger jeg meg og er snill i morgen! ;-)
Hans Olav S.

Takk for kommentarer :)

<B>Bildet skal se kaldt ut, og jeg tror de fleste syntes det, selv om ikke alle likte bildet. Men jeg skal ta det frem når det blir sommer og hetebølger. Bildet vil kjøle meg ned mentalt, om ikke fysisk, når gradestokken kryper over 30 pluss.

Forøvrig så er det formasjonene og nyansene i isen som jeg falt for da jeg lynraskt bestemte meg for å fotografere motivet. Er det ingen andre enn meg som liker dem?</B>

Jóhann: Fargene er slik, iskalde og gufsene. Det var akkurat slik det så ut for mine øyne også, og det var det som fikk meg til å fotografere. Riktignok kunne jeg jo forsterket fargene slik at de ble mere blå, men det blir jo effektmakeri. Tenkte dette mere som et dokumentarbilde over kulden vår, og da bør det snakke sant.

Bjørn: Kaldt ja, brrr. Jeg var jo ute i kulda også da bussen omsider kom frem, og da ble det stivfrossene fingre på kameraet. Jeg kan være enig i at bildet trenger en ekstra piff, f.eks. en naken dame som prøver å bade i elva, men fryser i hjel i forsøket og blir til en isstatue. Men fra min vindusplass i bussen så var det ikke mulig å arrangere dette. Men jeg skal se om jeg får gjennomført det en dag, uten bussen :)

Inger Anne: Isen er ikke trygg, så eneste standpunkt for å få elva forfra er broen. Ellers blir det bare fra siden. Jeg kan nok ta sjanser, men det er ikke videre fristende å havne i isvann i 10 minusgrader :)

Inger-Lise: Jeg hadde tenkt at hele bildet skulle være fokuspunktet, at det var nok å se på, av trær, himmel, is og snø til at man fikk kuldefornemmelser, og det er fint at du følger meg der :)

Tore: Har allerede dratt opp konstrasten max. Jeg antar at det ikke er helt optimalt å ta et bilde håndholdt i en buss som humper og rister avgårde i 60 km/t gjennom et halvmøkkete vindu når dagslyset begynner å avta.
Fargene er som de skal være, men kunne jo forsterket dem og juksa litt hvis jeg ville.

Øyvind: Det har du helt rett i, men jeg vet ikke om jeg ville tatt sjansen på å bli liggende å sprelle i et hull i isen i 10 minus grader :)

Stig: Jeg så motivet da vi begynte på broen, siktet og trykte av også gikk det 2 sekunder mens bildet ble eksponert og lagret. Så var det over. Tok max 4 sekunder å kjøre over broen. Jeg kunne kanskje ventet 0.5 sekunder og tatt det midt på elva, men det er ikke så lett å beregne :)
Det ville ikke blitt noen diagonal uansett, elva krummer seg bare mot høyre og forsvinner.

Jostein: Jeg skal prøve på det en virkelig kald dag. Men nå har det blitt mildere igjen.

Sigmund: Tja, det var nå ikke meningen at det skulle delta i noen fotokonkurranse heller. Men her jeg bor så er det ingen fotoklubber, og veldig få som har interesse av foto. Og de to fotografene vi har, er kun interresert i å ta brudebilder og sånt som de får betalt for. De har ingen kunstneriske ambisjoner, så vidt meg bekjent. Derfor tror jeg at dette bildet er noe av det kaldeste som er tatt her i kommunen.

Inger-Lise (igjen): Er det ikke underlig at de dyktigste fotografene her på dotten - som er medlem av både det ene og det andre, og har lang erfaring i å vurdere bilder - ikke har noen bilder å vise frem selv? :)

<FONT color=''blue''>
Kan jo hende at noen av lokalbefolkningen liker det :)
Jeg liker det selv i allefall, og det havner i arkivet i påvente av at noen trenger en kjølig illustrasjon.
Eventuellt kan jeg sende det til Olje og Energi minister Einar Stensnes og be om at han setter ned strømprisene (fjerne moms og avgifter), sånn at vi ikke fryser i hjel. Når han ser hvor kaldt vi har det, så vil han nok forstå :P </FONT>

c'',)

HOS
Caroline M. S.

Hmm - jeg synes ikke bildet ser så kaldt ut jeg. Tror det kommer av blåfargen. Jeg ville sannsynligvis opplevd det som kaldere om bildet var grått og hvitt. Nå synes jeg det nesten ser ut som det kommer varmende sol fra himmelen. :-)

På mange måter et bra bilde, men det er enkelte ting jeg ikke liker. Blant annet synes jeg det er for lite detaljer i forgrunnen - jeg må se veldig nøye for å se at det er is og ikke bare blått vann. Kan det være at bildet er for soft (sammen med blåfargen)? At det ville vært tydeligere om det var skarpere og hadde andre farger?
Marit E.

Hei Hans Olav!
Et fint motiv du har funnet, og det i fart! Men jeg er enig med Caroline i at det ikke ser så kaldt ut. Jeg har vokst opp langs Gudbrandsdalslågen. Når det var riktig kaldt der, så var trærne langs elva hvitrimede.
Men jeg synes bildet ditt er bra utifra forutsetningene, og da mener jeg buss, skitne vinduer, fart og håndholdt kamera. En annen gang hadde det jo sikkert vært mange muligheter om du hadde krøpet ned til elvebredden og fått mer ''kontakt'' med isen.
Glad for at du har kamera mellom hendene igjen!
God helg til deg.
Mvh Marit
Avsluttet .

Joda, du har fått frem kulde her, merker at det er kaldt, selv om det regner og er mildt i Bergen, det virker sikekrt godt på en varm sommerdag:)
Nils L.

Opptaksforholdene tatt i betraktning er det ikke så værst.
Kaldt.
Mvh Nils :-)
**
Petur E.

Et stemningsfullt vinterbilde,med fine farger.

Petur
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu