Ikke perfekt, men...
...jeg er igang igjen. Ferdig med siste eksamen og nytt objektiv i hendene. Merket at fuglene ikke var vant til at jeg satt der lenger, og dybdeskarpheten ved f4 var mindre enn jeg hadde trodd. Bedre bilder vil komme etterhvert.
Bildet inngår i albumet Fuglebilder -
Utstyr
  • Canon 300D
  • Sigma 100-300 f4 HSM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
WOW!
Nydelig skarpt bilde! Litt utydelig øye, men du verden!
Nå har jeg bestemt meg for denne (objektivet) jeg også, etter å ha sett dette og Arve Græsdal sitt bilde.
Gleder meg til fortsettelsen...
mvh
Andris
Inger-Lise S.
Jeg syns det var et skarpt og flott bilde! Fin diffus bakgrunn.Fin liten fugl det der!
Hilsen Inger-Lise
Stig B.
Næmen, det var jo flott skarphet jo, og i det lyset vi hadde. Mitt ble ikke like bra :-(. Du kan jo legge ut et av mine ved siden av, og ha som en salgsbrosjyre for objektivet ditt.

Gleder meg til fortsettelsen, spesielt vår skarvejakt.

Mvh Fattern
Kjartan T.
Ja, som objektivtest var dette greit. Tror du har ubegrensede muligheter i tida framover, og nå er det bare å begynne å gjøre fuglene vant til deg... også bygge opp noen spennende ellementer rundt foringa. Fin granmeis, men ellers mye rundt komposisjon og oppbygging som trekker ned.
Jan W.
Fint å ha noen velvillige motiver som stiller opp når nytt utstyr skal testes. Blir nok noen aha opplevelser, men du ser jo ut til å være godt i gang med denne fine granmeisen Thomas.

Ellers enig med Kjartan.

Jan
Thomas B.
Takk for alle kommentarene.

ASV: Grunnen til at øyet ikke er skarpt er den utrolig korte dybdeskarpheten. Se på fuglefrøene under. Jeg har aldri før tatt bilder på f4 og 300 mm før, så dette var en liten overraskelse, selv om jeg egentlig fryktet det.

KT: Helt enig med deg angående komposisjon. Jobber med et sted med bedre miljø, men måtte bare sette meg ut i hagen en liten stund for å teste ut det nye objektivet.

JW: Ja, jeg gleder meg til å bli skikkelig kjent med dette objektivet. Har allerede fått meg noen aha opplevelser, både med hvor raskt det er, og med hvor mye lettere det er å håndholde enn jeg hadde regnet med. Mangler bare å få oppleve skarpheten på sitt beste nå.

Mvh
Thomas
Avsluttet .
Hei!
Meg igjen!
Kan du sitt litt om førsteinntrykket? Objektivet, altså.
:)
mvh
Andris
Thomas B.
Heisann.

Det jeg kan si, er at det er utrolig mye raskere enn jeg hadde regnet med. Jeg er ikke så veldig erfaren, men jeg har brukt Canon 100-300 USM en del, og jeg tror den regnes som sånn passe rask, men denne var veldig mye raskere.

Objektivet virker veldig solid bygd, og har et veldig bra plassert tyngdepunkt. Dette gjorde at jeg klarte å håndholde det på ganske lange lukkertider allerede første dagen. Synes egentlig at tyngden også var en pluss. Intern zoom var veldig greit.

Jeg har ikke fått testet det skikkelig optisk enda, da jeg føler at forholdene har vært vanskelige for det, men hittil så ser det lovendes ut. Jeg har planer om å ta meg fri imorgen for å prøve ut vidunderet, så da får vi kanskje se. Skal også sammenligne det med Canon 100-300.

Mvh
Thomas
Bergliot E.
Du verden kor klart dette var...... Nydelig både bilde og fugl. Frøene fuglen sitter på passet veldig godt inn til fargene på fuglen.........et sjeldent flott bilde.

mvh Bergliot:)
Tom A. T.
Pen fugl som trer fint ut av en litt for rotete bakgrunn og kanskje som nevnt over her litt ''kjedelige'' omgivelser. Rart dette her, alle forer, men med på bildet skal det ikke ;o)..
mvh Tom T
Svein B.
Flott dette Thomas, og det er virkelig artig å følge utviklingen i fotograferingen din!! Stor framgang i bildene du legger ut, noe som sikkert har flere årsaker. Du har fått deg godt utstyr, og når du blir kjent med det skal jeg love framgangen fortsetter videre. Utfordringen ligger mye i det å skape mer enn rene artsportrett, og tilføre bilder positive elementer i form av miljø, spennende lys og hendelser osv.

Jeg har i dag selv hentet samme type objektiv, med en sigma 1,4 x konverter, og det virker meeeeget lovende.

Lykke til videre.

mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu