Nerengsfossen
<B>Arkivbilde fra 09. oktober 2003</B>
Fossefallet kommer fra Brandsrudelva som renner under en bro langs landeveien. Klatret derfor ca. 20 meter ned en bratt skråning med ca. 60 - 70 graders helning for å komme ned til elva.
<FONT color=''red''><B>P.S. Mitt forrige bilde er fikset nå</B></FONT>
Bildet inngår i albumet Naturbilder - Diverse bilder av vakker natur som jeg har villet forevige. Om jeg har lykkes må andre å bedømme...
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annet<FONT color=''blue''>Håndholdt. Tatt like før solnedgang. Balanserte på en stein midt i elva mens jeg fotograferte. Sola når sjelden ned dit, p.g.a. høye trær og bratte skrenter.</FONT>
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger398
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav.
Fint fossemotiv dette,hvordan fikk du til den effekten med kamera,et ditt?
Det treet som ligger tvers over der ser litt malplassert ut da,men ellers er komposisjonen god og fargene fine:)
Ha en fin kveld:)
Mvh Inger Anne
Jostein M.

Finne høstfarger i bilde ditt. Kunne nok ønsket meg det spektakulære lyset som ofte gjør foss/vann bilder så flotte. Synes kompet fungerer og at stammen som deler bilde faktisk er med og tilfører:-)
Mvh
Jostein
Venche J.

Likte bildet ditt Hans-Olav. Flotte høstfarger.

Wenche.
Frode A.

Heisann Hans Olav.
Fint fosse/høstbilde med fine farger og rennende vann.
Hadde ønsket meg et tettere utsnitt av fossefallene, men det var vel ikke dykkerhus til HP215? :-))

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

Et fint bilde Hans Olav! Fine høstfarger her.Fint motiv du har funnet.
Hilsen Inger-Lise
Sverre Farstad H.

Hei! Er ikke enig med Inger Anne om treet som har falt ned og ligger som en bro. Treet er med på å gjøre dette til noe mer enn et litt kjedelig motiv, i den grad natur med flotte farger og fossefall kan være kjedelig, da. Hos meg er bildet kanskje litt i rødeste laget, men ellers veldig flott.

Mvh Sverre
Hilde J.

Fint høstbilde. HP'n har vel en autofunksjon som gir lang lukker ved dårlige lysforhold. Det er faktisk imponerende av og til hva man kan få ut av dette. Så lenge kamera står i ro. Har du forsøkt å fotografere foss i nesten mørke? Kamera ser bedre enn oss.

Jeg likte fossen og det døde treet. Passer godt til å illustrere høst. Litt rødskjær hos meg også, men det gjør ingenting. Det er jo så mye annet grått og trist på høsten.

~~Hilde~~
Marina R.

Flott høst dette her...
Liker fossen godt, komposisjonen er super her syns jeg...

Marina
Inger Anne Maritsdotter V.

Jo ved nærmere ettersyn ser eg at treet passer fint her likevel;det skaper større spenning og dramatikk;bra tenkt Hans Olav;) Fine farger og fin foss dette:)
Stig B.

Fint motiv, bra komposisjon. Ingen sterke følelser for det veltede treet, naturen er sånn.

Fargene er en oppmuntring i denne regntiden.

Mvh Stig
Tom A. T.

Etter min mening må du mye nærmere elementene der det skjer noe. Spesielt viktig her siden treet ligger der og er til hinder for blikket og dybdefølelsen i bildet.
mvh Tom T
Rune Edvin H.

I første øyekast et pent bilde.
Etter litt mer kikking kom jeg til to alternativer:
Enten enig med Tom A, eller så burde du evt. fremheve det fallne treet sterkere. Riktig bruk av det gir en økt spenning (nå funker det bare nesten helt).
Rune
Avsluttet .

Hei

Jeg kan ikke forstå hvordan du har fått til et slikt bilde med soft effekt på det rennende vannet og ellers virker kvaliteten ganske god for å være tatt med ditt dårlige kamera:) Fint utsnitt. Litt søtt at du måtte kave deg frem for å kunne ta dette bildet, viser at du ivrig jakter på å finne gode og vakre motiv:)
Caroline M. S.

Jeg liker dette bildet. Først og fremst fordi fossen ser ut som et maleri og på grunn av den veltede trestammen. Det kunne sikkert blitt bra om du hadde vadet (?) nærmere også, men jeg synes bildet fungerer godt som det er. :-)
Bjørn H.

Hei Hans-Olav ...

Først, takk for mail, har akkurat kommet inn døra, og netopp fått lagt ut et bilde ... Sender deg noen ord en av de nærmeste dagene ..
Hyggelig..

studert litt på bildet ditt, og har vært litt uenig med meg selv om jeg syns treet skal være med eller ikke ..

Tror kanskje jeg lurer på om det kunne stått bedre uten .. det fordi jeg tror bilde hadde blitt roligere, og dybdevirkningen større ..

Ellers flotte farger og en ....fin fin foss ....

God kveld Bjørn ;¤
Nils L.

Litt mye villmark rundt fossen..... eller kanskje for lite..... Treet stopper bildet uten å tilføre det så mye. Ikke lett å ''fange'' vakker natur, tror nok utsnittet blir i strammeste laget her. Stort pluss for ''streving'' for å komme til kamerastandpunkt :-)
Mvh Nils :-)
**
Avsluttet .

Bra jobba for å komme fren til opptaks stedet. Siikkert et motiv som ikke er alt for mye besøkt. Greit utsnitt og fint foss.

Vh Svenn
Caroline L.

syns det blev lit rotet med tredet elles super fint..likte det veldigt gott :)

Mvh
Caroline
Hans Olav S.

Takk for kommentarer dere :)

Først må jeg bare nevne at treet hadde falt ned og lå tvers over elva der ned, og at jeg absolutt ikke kunne flytte det.
For det andre så ville jeg ha med både storfossen og lillefossen.
Rent bortsett fra det, så tror jeg at jeg er den første til å fotografere fossen, fordi de færreste vil risikere liv og fotoutstyr bare for et bilde, og da var det best å ta et brukbart oversikt bilde med engang, ikke et lite detalj utsnitt som ellers har blitt så vanlig. Ikke skjønner jeg hvordan det skulle vært heller. Nærbilde av trestammen med fossen i bakgrunnen? Bare utsnitt av veslefossen?

Frode: Jeg tviler på at det finnes dykkerhus til 215 :)

Sverre: Helt enig. Treet var jo der, og jeg kunne ikke fjerne det heller.

Hilde: Kanskje ditt kamera ser bedre enn oss mennesker? MITT gjør ikke. Maks lukkertid er 1/3 sekund. Jeg kan se i en brøkdel av det lyset som kameraet mitt trenger. Men jeg kan jo tenke meg hva du vil frem til. Vannet blir veldig slørete og kan nesten se ut som tåke eller ektoplasma p.g.a. den lange lukkertiden som kreves.

Inger Anne: Klart treet passer. Det VAR jo DER. Dessuten så var planen å ta et bra oversiktsbilde over hele fossen, øvre og nedre del. Antageligvis det første i sitt slag.

Tom A.: Det kan så være, men kameraet har ingen zoom så da måtte jeg i såfall vasse ut i dammen der og bli våt.

Cecilie: Ja man må jo ta noen sjanser. Kameraet er ikke alltid lydig, men det er jo fint de gangene det faktisk gjør som jeg vil :)

Caroline S.: Jeg er ingen vadefugl da, og støvlene mine er litt for korte :P

Nils: Det var ikke mere plass i bildet. Hadde jeg hatt zoom eller teleobjektiv så kunne jeg alltids ha zoomet nærmere eller lengere unna, mens jeg sto på steinen min.

Svenn: Det har du rett i. Jeg har kun vært nede der to ganger. Første gang som barn sommeren 1982 og andre gang 9. oktober 2003. Fikk masse kjeft da jeg kom hjem som barn, for vi fikk jo ikke lov til å gå nær den fossen. Den var jo livsfarlig :) Det ble forøvrig satt opp gjerde rundt den på slutten av 80 tallet, for å hindre barn og voksne å ramle utfor. Så jeg måtte først forsere gjerdet før jeg kunne klatre ned.

c'',)

HOS
Petur E.

Et fint bilde Hans Olav... Gode farger og fin stemning.

Petur
Thera E.

Skikkelig flott
geir j.

Fin komp. Likte trestammen som gjorde bildet mer interessant..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu