Blir det grønt lys snart?
To jagende hvitfinnede rev-haier drev stimen av ''sweetlips'' inn blant dykkerne, hvor de anså seg trygge for haiene. Bildet er tatt 29/9 i år på sydenden av Sha'ab Rumi, nordøst for Port Sudan. Dybden var 15 meter.
Utstyr
  • Canon Powershot A70
  • Standard
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetManuell innstilling av hvitbalanse på kameraet. Kun naturlig lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger570
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Caroline M. S.

Flott undervannsbilde! Det var litt av noen fisker. Fint at det også er en dykker med på bildet - da ser vi jo hvor store fiskene er. Dessuten er det jo som regel kjekt med mennesker på bilder. Intense farger på fiskene. Ser de slik ut eller har du flist til litt ekstra her?
Stein A. J. M.

Bildet er minimalt bearbeidet. Jeg har hevet kontrasten litt, men ellers er bildet slik vi så fiskene under vann. Trikset for å få slike farger er å sette hvitbalansen manuelt på den avstanden du ønsker de riktige fargene. Disse fiskene (de heter faktisk sweetlips på grunn av de fyldige, knallgule leppene), er faktisk helt ''neongule''.

Jeg har om lag 300 bilder til i nogenlunde samme kvalitet fra dykkingen i Port Sudan.

I tillegg til å sette hvitbalansen ofte og riktig, bør undervannsbilder tatt med et digitalkamera overeksponeres litt - jeg fant ut at +1 blender ga meget bra resultat og tillot den kontrasthevingen du trenger for å få skikkelig dybde i bildet.

Neste bilde tror jeg blir av den 4 meters Mantaen vi møtte...
Øystein A.

Toft aa se et undervannsbilde en gang iblant!
dykkeren ble litt uskarp!

/Oystein
Stein A. J. M.

Takk skal dere ha for kommentarer! Jeg setter stor pris på dem.

En ting som trolig berører flere enn meg: Jeg zoomet nettopp inn på originalbildet. På dykkerens oppdriftsvest kan jeg lese teksten ''Scubapro'' skrått på den ene lommen. Originalbildet er på 2.8 Meg, en smule mer enn foto.no aksepterer, men på originalbildet er dykkeren så definitivt skarp. Så det er trolig prosessen med å redusere oppløsningen som har fart hardere frem med den noe kontrastfattige dykkeren enn med ''neonfisken''.

Jeg så raskt over et par andre bilder her. Det virker som om oppløsningsreduksjonen går greit for bilder med høy kontrast, men rett i bøtta for bilder med lavere kontrast!

Noen kommentarer til dette? Noen tips om hvordan man kan unngå dette?

Stein
Ove S.

Flott bilde.

Vedr. uskarphet: Det ser ut som om bildet er komprimert for hardt. Filstørrelsen her er 40 kB (Maks på foto.no er 250kB). Hvis du bruker Photoshop kan du prøva med Save for Web. Sett kvalitet til ca 80-90% og kontroller filstørrelsen (< 250 kB) nede til høgre i denne dialogboksen.

I tillegg kan det lønna seg å redusera oppløysninga i fleire omgongar, reduser pixelstørrelsen med ca 20% kvar gong. Bruk litt Unsharp Mask for kvar reduksjon.

mvh Ove
Caroline M. S.

Hei igjen - så fint at du la inn forklaring på hva du har gjort. Setting av hvitbalanse og overeksponering er notert. :-)

Gleder meg til å se flere undervannsbilder fra deg!
Caroline L.

hehe.. bra titel :)

Likte dett og veldigt gott... du er flink til å ta undervann bilder... kul
Mvh
Caroline
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu