Den kalde virkelighet
Du har et liv,
men vet aldri hva som hender,
så lev for din lengsel,
og alt som du kjenner.

Du tenker så tilbake,
på minnene du har kjær.
Mange venner du savner,
har blitt borte her og der.

Du ser deg omkring,
i en verden full av kaos.
Mye av det som før har vært,
ligger bak deg nå.

Men glem ikke bort,
når du ser en drøm forsvinne,
Etter regnvær kommer sol,
du har alt å vinne...

- Hans Olav Smedsrud -
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTåke, kaldt, gråvær og skumring...

    <B>Dette er et helt annet og større tre enn forrige bilde, men du ser kun et par grener av det...</B>
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger513
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_69322} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Hans Olav S.

<FONT color=''blue''>Jeg var ute den 29. november for å fotografere da det var så fine forhold. Det var nemlig masse snø på trærne, tåkete og gråvær. Jeg tok over 30 bilder, men så skjedde det at kameraet hengte seg opp da det skulle lagre det siste bildet. Jeg måtte ta ut batteriene, og sette de inn igjen. Da jeg slo det på igjen og sjekket lagrede bilder så hadde alle bildene blitt slettet, untatt de to siste. Og siden har det ikke gått an å ta bilder med kameraet, for det bare henger seg når den skal lagre :(

Min karriere som amatørfotograf er nok over...
</FONT>
<B>P.S: Hvis noen har et digitalkamera de vil selge til omkring tusenlappen så ta gjerne kontakt. Alt må jo være bedre enn mitt kamera HP PhotoSmart 215 (1,3 Megapixler, helautomatisk, ingen zoom), som antagelig er dottens dårligste. </B>

Dette er kanskje mitt siste bilde på en god stund, siden kameraet har gått fløyten. Men vurderer å bli aktiv på www.dikt.no i stedet :P

HOS
Stig B.

Med din sans for komposisjon og motiv er det ikke kamerakvaliteten som teller. Jeg tror jeg så kamera til under tusenlappen på elkjøp???? Synd du mistet så mange bilder, det finnes ikke noe mer irriterende enn det.
Stig
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Et godt bilde med god komposisjon! Fin dybde i bildet og fine farger!
Jeg føler med deg,som har ''mistet'' kamera.. Jeg så et digitalkamera til ca. 300 kroner på tilbud,men det nå jo ha vært et dårlig ut..Mener det var på Tybring Gjedde....Ellers har nok Stig rett!
Lykke til!
Hilsen Inger-Lise
Hans Olav S.

Takk for tips.
Vil gjerne ha kommentarer på bildet også (og diktet om mulig) ;)


c'',) HOS
Sverre Farstad H.

Hei! Bildet er fint, det, og det er vel samme tre som stod så ensomt. Her har det en annen vinkel, så det er nok et tre du har flyttet på for å komponere motivene, men det er jo greit nok. Og diktet falt i smak, tankevekkende.

Mvh Sverre
Kurt S.

Hei Hans O.
Sørgelig synd det med bildene. Dette ble iallefall flott !
Rolig, fin vinterstemning, god komposisjon og i det hele tatt veldig behagelig å se på. Flott og tankevekkende dikt også.
Du må ikke legge karrieren som amatørfotograf på hylla. Det blir sikkert en råd med nytt kamera etterhvert. Kombinasjonen dikter og amatørfotograf synes jeg er flott. Det har du vist her. Lykke til videre !
mvh Kurt S.
Oda Lystrup H.

Nydelig blåfarge på bildet! Veldig fint =)
Og stakkar deg som fikk kameraet ødelagt =(
Inger-Lise S.

OK,Hans! Jeg syns ikke diktet var godt....Det starter med rim,bryter så over i en helt annen rytme/mangel på rytme..Også urimede dikt krever en viss rytme i språket...Ellers greie,men logiske tanker...Dessuten er du framme med pekefingeren her....Poesi skal formidles nærmest mellom linjene,man skal formidle en følelse,la leseren sitte igjen med følelsen..Ikke skriv så direkte...Men jeg har selv gjort den feilen der mange ganger tidligere..Om jeg undert et av mine bilder skriver noen tanker på rim,tro for all del ikke at jeg kaller det poesi! Jeg har poesi også,men det er annet enn tanker/meninger på rim.
Men stå på med skrivingen også!Les litt om det og lykke til! Sorry,men ville være ærlig her..
Hilsen Inger-Lise
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Her syns jeg nok at diktet var bedre en bildet. Eller tankene, som Inger Lise er inne på. Og jeg liker klar tale! Gjerne i kombinasjon med bilde. Men syns ikke koblingen var så klar som i ditt forrige bildedikt.
Gudbjørg e.

Du får frem en kald og blå vinterstemning. Og et dikt til ettertanke må jeg si, rim eller ei.
Mvh Gudbjørg
Frode A.

Flott bilde/dikt igjen fra deg :)
Jeg har liggende et HP Photosmart 715. 3.3 mill pix, 3x optisk zoom.
Kameraet er som ditt gamle fullautomatisk, men det er du jo vant til :))
Send meg en mail så blir vi enige om hvor mange småpenger du må rappe fra sparegrisen for å få det ;)

Mvh: Frode
Hans Olav S.

Takk for kommentarer :)

Stig: Ja, det kunne jo ha vært fremtidige suksesser som gikk tapt der...

Sverre: Det er et helt annet tre enn på forrige bildet. Koselig at du likte diktet :)

Kurt: Takk for ros. Jeg skal stikke til forhandleren og se hvor mye de skal ha for å reparere det. Kan jo hende jeg kan gjenoppta karierren. Inntil da så bør jeg kanskje friske opp igjen poesien min, da den ser ut til å være noe rusten.

Inger-Lise: Første gang jeg får negativ kritikk på ''dikt/poesi/prosa/limerick'' forresten. Det er ganske uvant, men det kommer godt med :) Har nok blitt litt rusten da, siden det har blitt liten tid til poesi det siste året. Men jeg peker ikke finger :)
Diktet er ikke rettet til noen. Det er underbevissheten til personen som taler til denne, som en slags trøst. Kanskje det ble litt uforståelig? Men flere har vel opplevd at når de er triste, så kan det komme trøstende ord innenfra?
Eller det er kanskje bare jeg som har det sånn...ja ja. Jeg har delt opp diktet mitt nå, sånn at det skulle bli mere ryddig.

Jóhann: Eh, sier du at ''diktet'' er bedre enn bildet? Inger-Lise mener jo bildet er bra og ''diktet'' er dårlig.
Jeg forsøkte da å få frem at det er vinter her, og diktet det handler om meg og kameraet mitt, samt litt dypere ting. Siden kameraet gikk i stykker i kaldt, tåkete og grå skumring, så er det jo en forbindelse mellom dikt og bilde.

Gudbjørg: Kaldt og blått ja, og det er fint om diktet ga deg noe ;)

Humm ja...

''Til lags åt alle kan ingen gjera,
det er no gamalt og vil so vera!''

c'',)

HOS
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav!
FLOTT dikt du har skrevet,meget god tekst, og et NYDELIG bilde til;helheten her blei veldig BRA!!!God komposisjon og blåtoner:)
Ja som Stig nevner;eg så på tv i dag at El-Kjøp reklamerer for et Olympus digital-kamera til 995 kr med 2 mill.pixtels;løp å kjøp;vi trenger deg her på dotten:-)
Stå på kompis:-)
mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav!
Det der var vel ikke helt rettferdig! Du har endret diktet,satt det opp i vers nå og lagt inn rim og annen rytme! Det var ikke dette diktet jeg leste,men ganske likt! (Og jeg leste det mange ganger! )Nå ble det bedre!
Men jeg forsto deg rett mht pekefingeren...Før var det vanlig og også godtatt å skrive ''Du skal/skal ikke'',men det gjelder ikke dagens dikt..Jeg liker de gamle godt jeg!
Jeg har endel erfaring med ros og ris fra forlag..Og lærte mye,men mistet lysten på å skrive,tross anbefalinger fra forlag om å fortsette.Det er ikke noe jeg har funnet på,det jeg skrev.Men du har som sagt endret både oppsetting,rim og rytme etter at jeg skrev! Det kommer IKKE fram her!
Men som sagt:Det ble bedre!
Hilsen Inger-Lise
Inger-Lise S.

Tillegg:Du har også endret ord og satt inn nye ord! Hilsen Inger-Lise
Hilde J.

Vakkert blått bilde og et vakkert blått dikt. Hadde jeg hatt mange penger, skulle du fått et kamera.. For jeg synes du har mye å tilføre oss her. Ser du har fått flere tips, så det er vel håp om å få se flere bilder fra deg? Og du har også vist at det ikke er kvaliteten på kamera som er avgjørende for om det blir gode bilder eller ikke (det er først når man skal trykke dem..Men med litt PS arbeid har jeg faktisk kunne trykke bilder fra mitt gamle Kodak DC 250 i 30x40 og med brukbar kvalitet) . Desverre havnet dette kamera i gulvet, med zoomen ute, så det var enden på det kapittelet.

~~Hilde~~
Bjørn H.

Hei Hans Olav..

Du kjører på med både bilde og dikt om dagen skjønner jeg ... flott det -

Bildet er en variant fra ditt forrige bilde ser jeg , men tatt på en annen måte og fra en annen vinkel ...

Det formidler vinter, jul :) og kulde... bra !

Ang. diktet ditt, er jeg muligens litt enig med Inger -Lise i noe av det hun påpeker..

Du har rim i 1,2,4, men bryter rytme i nr 3 ..

Tankene og innholdet er flott...

Håper du fortsatt fixer deg noe utsyr ...

God dag..

Bjørn ;¤
Hans Olav S.

Frode: Takk, det høres bra ut. Mon tro hvor mange sparegriser jeg må knuse. Du har melding forresten :)

Inger-Anne: Takk takk. Olympus med 2mp til 995,- ? Det hørtes neimen ikke dumt ut. Jeg må nok ta en titt på det.

Inger-Lise: Ja, det stemmer. Jeg har delt de opp i vers, og lagt til et ekstra vers og omformulert meg litt for å bedre flyten :) De rimordene er til ære for deg.
Les forøvrig min lengere utredelse om pekefingeren. Det er ikke noe moraliserende dikt. Det er et trøstens dikt fra underbevissheten til jeget.

Nei nå må jeg slutte før en viss person kommer og forteller hva han mener om slike bruksanvisninger til bilder...

c'',)

HOS
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav og takk for det! :-) At det var til ære for meg altså....Vet ikke hvor lenge vi kan skrive om dikt på dotten,men det er jo under ditt bilde,så et lite tips:
Om du ser her,passer kun vers 1 og 4 sammen.Du har 2-stavelsesord på slutten i 1 og 4 (hender-kjenner og forsvinner-vinner).I vers nr. 2 kommer brått enstavelsesord:
''Kjær-der''...Det er ikke korrekt..Men slik du nå har skrevet om diktet ditt,ble pekefingeren mindre synlig.Og diktet ga også mer mening,i motsetning til strøtanker,som det framsto som da det kun var 1 vers...
Lykke til!
Hilsen Inger-Lise
Birgitte O.

Flott bilde, villa sikkert blitt bra uten greina og, men det e flott det her :) Fint dikt også! Bra.
SYnd med kamera :/
Dag T.

Hehe, gi den mannen et kamera (som virker)...

Synes dette var ganske fint, jeg, rolige toner, kanskje litt varme blåtoner til å gi kuldeassosiasjoner til meg, men helt OK.

Håper det ordner seg med kamera!
Lars Teppan J.

Er dette en side for rim eller foto? Hvis det skal fremprovosere noe i bildeutrykket, er bilde isolert sett godt nok? Klarer motivet å stå på egne ben?

Jeg leser aldri dikt knyttet til et bilde! ;-) Ikke missforstå meg, jeg har ingen ting imot det! Vi har alle våre utrykksformer... Og dette skaper et mangfold her!
Men jeg tror kanskje målgruppen som skal konsumere det totale utrykket blir mindre...

Motivet var her som før nevnt helt ok uten de helt store overaskelsene...

<STRONG> Vedrørende utstyrspakke så er det naturlige paraleller ifm med interesse. Ettersom interessen stiger for foto higer man også etter bedre utstyr. Den økonomiske biten ved dette er også et viktig aspekt, men ofte er det snakk om prioriteringer. Jeg startet med en ''mustek'' med fixfokus for mange kameramodeller siden... ;-)</STRONG>

Håper å se flere bilder av deg med ditt nye tusenkroners kamera!;-) Du har jo flust med gode ideer!!

mvh
Lars




Øyvind A.

Ditt forrige dikt likte jeg. Dette synes jeg ikke var så bra, av flere grunner (bl. a synes jeg rytmen halter, og det tekstlige funker heller ikke så bra her).
Bildet formidler en fin, kald blåstemning. Litt mye kvist og kvast på høyre side etter min smak, men ok som helhet.
mvh Øyvind
Hans-Einar O.

Stemningsfullt blåtonebilde igjen. Liker dette, og den nakne greina fungerer godt sammen med det medfølgende diktet.
Synd med kameraet ditt, men det ser jo ut som det vil løse seg nå ;-)
Du er kreativ som få, så stå på!!
(Det nærmeste jeg kommer rim, he, he...)
mvh Hans
Caroline M. S.

Fint bilde og bra dikt. Jeg synes det er et smart trekk at tredje vers ikke rimer - det får meg til å stanse opp, lese en gang til og bedre legge merke til hva som står der. Du skriver om kaos og legge bak seg i tredje vers. Jeg synes det passer utmerket med det ''kaoset'' ikke-rim skaper. :-)

Billedtittel (og dikttittel) er Den kalde virkelighet. Jeg synes faktisk ikke tittelen passer særlig godt verken til bildet eller diktet. Diktet er optimistisk (kald virkelighet assosierer jeg med noe pessimistisk, uløselig, håpløst, likegyldig) og det er egentlig bildet også med sine lyse, lette blåfarger og treet som strekker seg utover. Uten diktet ville jeg foretrukket bildet uten treet i forgrunnen, men sammen med diktet liker jeg bildet som det er.

Håper det ordner seg på kamerautstyrsfronten! Hvis ikke måtte vi nesten startet kronerulling for deg. Kan jo ikke ha noe av at en så flink mann som deg ikke har kamera mellom hendene. :-)
Tom E. F.

Velkomponert og blåkaldt bilde!
mvh Tom
Wigdis W.

Flott bilde og jeg likte også ''ordene'' til .. :-). Man trenger da ikke være så opphengt i det formelle med hensyn til billedtekst.Om man kaller det poesi , vel poesi er så mangt...det trenger vel ikke være BÅDE rim og rytme.. Syns det er flott jeg Hans -Olav at du kombinerer ord og bilder.. Jeg må ''stjele'' poetenes ord jeg, hvis jeg skal få med noen tanker om bilder jeg legger inn. Så stå på og lag fine bilder med vakre ord..Håper du får anledning til å skaffe deg et nytt kamera !
Avsluttet .

Hei Hans Olav

Bildet ditt formidler en fin stillhet. Likte utsnittet særdeles godt. Det var liksom akkurat passe plassering av motivene i bildeflaten. Ja og jeg likte diktet ditt også. Skulle ønske jeg hadde slike evner. Finner det vanskelig å sette ord på alle intrykk jeg får i løpet av dagen, men skulle gjerne ønsket å kunne det.

Vel, det er ikke gitt alle å få slikt til.

Hadde jeg hatt et kamera til skulle du fått det av meg.

Vh Svenn
Kjartan T.

Kjøp deg et skikkelig kamera, det fortjener du. Husk Du har et liv, men vet aldri hva som hender.

Etter regnvær kommer sol, du har alt å vinne...

Petur E.

Hei Hans
Vakkert! Flott vinterbilde og meget fint dikt. Likker dette.

Petur

Fotograf Carl-Åge H.

Hei Hans Olav...

Dette var sterkt, og jeg vet ikke om bildet eller diktet ditt er sterkest. Bildet; Fin dybde og skarphet. Snøen virker noe utbrent kanskje. Diktet (siden du ber om det) ; Dette er dype tanker skrevet i en stund der man forsøker å finne mening i livet. Man ser at ting kan endre seg fort. Ingenting er forutsigbart i livet vi lever. Godt med en positiv vinkling til slutt. Sterkt dikt.

Mvh Carl-Åge
Nils L.

En variant av ditt forrige bilde, som er ganske likt i uttrykket.
- Kan få en fornemmelse av at ev del av dette omhandler deg selv. Er det tilfelle og du bruker naturen og fotografering som avkobling og ''terapi'' ( fy for et ord) ligger du godt an.
- det virker nemlig :-) Naturen behandler alle likt. Bildet er en interessant tankevekker / påminner med et uttrykk som virker bra. Det rent visuelle og estetiske kommer kanskje litt i andre rekke, men har en oppfattning av at det først og fremst er uttrykket i bildene dine du vil formidle.
Mvh Nils :-)
***
Avsluttet .

Jeg liker også dette bildet med tilhørende dikt, men jeg likte bedre bildet du la inn før dette jeg likte også det tihørende diktet bedre en dette. Jeg like rikke så godt nye dikt som har rim, det hører liksom til en annen epoke, da det var nytt å skrive på rim, men det er bare min smak. Jeg liker godt eldre dikt som har rim, fordi disse diktene inneholder også et anderledes språk enn det vi bruker i dag.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu