I Eventyrskogen
Tykk tåke. Jeg var ute for å lete etter skogsnissene, som bor under trerøtter og sånt...

(Jeg har lagt ut løsningen på mitt forrige bilde)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-11-26 20:07:57
    Versjon #2
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Stig B.

Med denne bildevinkelen tror jeg at det er en av skogsnissene som tok bildet, mens den så på verden utenfor. Jeg tror jeg ville beskjært toppen kraftig, og fått fokus rundt de lave delene av trærne og porten / gjerdet på utsiden. Da trer fotsporene bedre frem, samtidig som mystikken ikke forsvinner.
Mvh Stig
Avsluttet .

Et meget stemningsfullt og vakkert bilde, jeg elsker den kjølige blåtonen. Det er nok både skogstroll og nisser inne i den skogen der..
Bjørn H.

Hei Hans-Olav ..

Jasså ja, du er ute og leiter etter skogsnisser... Blir spennende å høre om du så noen ???

Liker den kjølige blåtonen i bildet.. sammen med tåka gjør det stemningen litt trolsk ...

Muligens jeg ikke får heelt taket på komposisjonen din her..

Savner på en måte toppen av trærne, men når ikke de er med, tror jeg at jeg ville gått andre veien og kappet det mer brutalt nedover, for å få bedre frem det vestentlige i bildet..

D.v.s., er enig med mye av det Stig sier, men hermer ikke .... ;)

Så savner jeg kanskje noen fler detaljer i det svarte på trærne ... hm...

Okey, ... men bildet er absolutt severdig og gir en litt nifs atmosfære ..

God kveld !

Bjørn ;¤

Marina R.

Fine toner du har fått til her...
Som Bjørn sier litt trolsk stemning;o)
Ellers er det om beskjæring sagt.
Liker det uansett

Marina
Avsluttet .

Flott bilde

liker virkelig den magiske stemninga her.
Utsnittet du har valgt gjør virkelig bildet.
Størrelseforholdet mellom tre og port er enorm noe du viser bra her.
Bra med de mørkeblå tonene som bygger under den flotte stemningen. Prøv gjerne en versjon med en av fantasy figurene dine her

Ha en fin kveld videre
Hans Olav S.

Takk for kommentarer så langt :)

Stig: Trærne er kjempehøye og gamle her. Det var absolutt ikke mulig å få med mere av de fra mitt ståsted. Jeg har kompaktkamera og kan ikke sette på fisheye objektiv.

Cecilie: Ja, det finnes niser, huldre og troll der + mere.

Bjørn: Ja jeg var ute og så etter dem, men de er jo så flinke til å gjemme seg, så jeg måtte nøye meg med et bilde av skogen. Kan jo godt hende de står rundt meg der da, selv om jeg ikke fikk øye på dem?

Marina og Bjørn: Når det gjelder beskjæring så var det ikke mulig å få med toppene fra mitt ståsted, men jeg hadde lyst til å vise hvor gamle og store trærne var. Til eldre trær er, desto høyere blir dem. Men har servert en versjon med beskjæring også nå.

Richard: Du har forstått det jeg ville formidle :)


c'',)

HOS
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav.
Likte best#1;og likte det kjempegodt!!! Fin dybde,GOD komposisjon,lys og blåtoner!!! BRA jobba!
mvh Inger Anne (tar en liten pause;skrevet hele uka:)
Marit E.

Jeg ble litt mørkredd, jeg, Hans Olav! Synes jeg ser opptil flere eksemplarer av sorten mellom trærne på venstre side. Fotsporene er muligens litt for store til å tilhøre noen nisseføtter.

Magisk, mystisk og trolsk stemning i nisseskogen din. Er litt usikker, men tror jeg foretrekker versjon 2.
mvh Marit
Bjørn H.

Hei igjen Hans-Olav ..

Jeg syns personlig V2 er bra da, så når det kommer en liten smal kant rundt blir det megamegatoppers...

Bjørn ;¤
Stig B.

V1 og V2 er 2 helt forskjellige bilder, med ulikt tema. V2 har fokus på stien og fotsporene, som kanskje er fra nissen???, mens v1 viser proporsjoner. Jeg likte best v2, men dette er jo subjektivt.
Mvh Stig
Steinulf L.

Foretrekker kompet på ver # 2. Trollsk stemning.
Inger-Lise S.

Hei! Fine bilder,med trolsk stemning! Så du ingen nisser? Nei du så vel ikke godt nok etter der oppe,de er jo så smååå! :-) Fine blåtoner i bildet ditt!Fint utsnitt i begge,men jeg velger meg v#2.
Hilsen Inger-LIse
Fred S.

Teknisk er ikke dette på topp, og apropos topp; hadde vært fint å ha med hele grana synes jeg også. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Den litt spesielle blåfargen du eller kameraet ditt har fått fram her fungerer slik du tydeligvis vil ha bildet, litt ''trolsk''. Fint lys i granene forrest t.v. , og ei åpen grind til ''tåkelandet'' er jo et fint poeng.
vh fred
Audun B.

Likte v#2 best. Stemningsfullt.
Caroline M. S.

Jeg er stort sett enig med Richard her. Veldig bra med den store forskjellen mellom trærene og porten. Jeg liker det lyse treet, den hvite himmelen og halve treet til høyre, men synes bildet er litt tungt på venstresiden. Hva med en v3 med utgangspunkt i v1 hvor du tar bort halve høyretreet og kapper mellom det hvite treet og det mørke ved siden av til venstre? Mulig det hadde blitt for mye i bunn da - at du måtte ofret fotsporene, men jeg tror det kunne blitt alright.

Av disse to liker jeg v1 best. Porten er fin, men den var finere i kontrast til de veldig høye trærene synes jeg.
monica p.

Ser ut som du har dratt hardt i kurveverktøyet her, men jeg liker det jeg ser, kunne riktignok ønsket meg litt mer tegninger i trærne, men stemningen har du klart å få frem.
Mvh Monica:o)
Birgitte O.

Så koselig, fikk ordentlig julestemning :D
Bra....!
Tom E. F.

I#1 får jeg litt følelse av å være nisse selv. Akkurat kommet fram fra trerota med mysende øyne mot det store lyset og de høye trærne...
Da ser vel skogen slik ut?
mvh Tom
Avsluttet .

Hehe.....Tom er inne på noe her.

Likte dette godte jeg også.......ser ut til at jeg ikke er den eneste. Knall stemning her er det ihvertfall. Tenkte kankje du hadde gjømt noen troll her og der for oss denne gangen også, men det kommer vel snart noe fra deg på den fronten også.

Lag oss en Julenøtt da Hans Olav !!!!

Synes du er flink på å skape steminger i bildene dine. Kreativ som du er får du det til å fenge. Likte dette bilde veldig godt.

Vh Svenn
Øyvind A.

Fin og spesiell stemning i skogen, jeg liker de blå tonene. Jeg synes utsnittet i v1 fungerer fint. En forsiktig justering mot lysere toner (ikke mye!) i det mørkeste blå ville vært bra tror jeg.
mvh Øyvind
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Bra kjølig stemning i det her bildet! Liker kontrastene mellom det ''lyse'' treet og de ''mørke'' rundt. Hvite tåken og den porten samt fotsporene mot den. Tror at alt det jeg liker ville kommet fram enda sterkere med å ta litt av venstre siden, slik at det hele mørke treet står i kanten.
Hans-Einar O.

Ser både nisser og troll som gjemmer seg i skyggene her, Hans Olav. Fin blåtone og mystisk stemning.
Liker også godt fotsporene som leder oss innover mot porten. Blir litt hardt og mørkt i enkelte partier, men absolutt severdig. Kanskje v#2, men litt usikker.
mvh Hans
Hilde J.

Hei. Versjon #1 og #2 gir et veldig forskjellig inntrykk. I versjon 1 får jeg følelsen av at det er en liten nisse som har tatt dette bildet, i versjon to blir det liksom litt kjedeligere, men mer ''korrekt''. Om du skjønner hva jeg mener.

<font color=''blue''>Bilder er subjektive opplevelser, og jeg føler med den nissen som titter ut på verden, og sannsyligvis lar det bli med det: en titt, før han snur og går inn i skogen igjen.. </font>

~~Hilde~~
Hans Olav S.

Takk for kommentarer :)

Inger Anne: Tusen takk for rosen :)

Marit: Ja, de fleste nissene er på venstre sida der, men er et par på høyre side også :) Fotsporene er kanskje noe store ja. De tilhører meg, fotografen som vare ute og så etter nisser. Jeg bruker størrelse 48 i sko forresten :)

Bjørn: Mente du at jeg skulle sette på ramme i photoshop? Det er en liten bug her på dotten. Man kan velge ramme på første bildet man legger inn, men ikke på nye versjoner. Jeg får kanskje si ifra til David om det.

Stig: Vi later som at fotsporene tilhører nissene ;)

Inger-Lise: Jo, jeg så nissene men syntes det var litt flaut å innrømme ;) Men jeg kryper til korset og innrømmer det nå.

Fred: Takk for det, men kunne du utdype hvilke tekniske svakheter bildet har?

Caroline: Takk for forslaget, men syntes ikke det ble noe bra. Så jeg nøyer meg med de to som ligger ute tror jeg.

Monica: Japp, curves er tingen.

Tom: Jeg liker tolkingen din jeg, og er helt enig :)

Svenn: Takk for det. Jeg skal forsøke å servere noen julenøtter i løpet av desember.

Øyvind: Det har du nok rett i.

Jóhann: Vet ikke helt. Det er lissom mest på venstre siden at nissene ''gjemmer seg'', og derfor vil jeg helst ikke kutte der.

Hilde: Takk for at du levde deg inn i bildet mitt :)

Synes jeg fikk veldig få treff og kommentarer på dette bildet, til sammenligning med mine forgående bilder. Aner ikke hva det kommer av, men kan hende det er litt lite aktivitet på dotten for tida.


c'',)

HOS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu