Phantom Lord
With his sword in hand
to control the land
Crushing metal strikes
on this frightening night
Fall onto your knees
For the Phantom Lord

-Metallica-
Bildet inngår i albumet A world of fantasy - Fantasibilder som ikke gjenspeiler virkeligheten, men heller en drømmeverden...
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDet var tåke så tjukk som ertesuppe i går, så jeg stakk bort til kirkegården og inviet stativet som jeg fikk av en god venn...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger860
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67463} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Povl Ø.

Kjempe bilde.
Kanskje du kan legge litt mystik i sverdet!

Hilsen Povl
Bjørn H.

Kanonbra gjort... Fantasien og drømmene er i orden hos deg Hans Olav ..

Dette var meget stilig utført !!

Bjørn :¤
Stig B.

Dette bildet var veldig bra utført, tør nesten ikke gå forbi kirker lenger nå :-).
Mvh Stig
Mike T.

Hei Hans Olav,
dette er så bra at jeg mister pusten! En trekant som forteller om maktbruk, ondskap og fortapelse.
Skal vi krype tettere sammen i våre bedehus og syklubber og slå ring om hverandre, eller har vi alt slått følge med Fantomet og er med på og sprer angst og fortvilelse?
I mine øyer et samfunnskritisk bilde som får meg på alvorlige tanker. Flott servert!
Hilsen Mike
Tore Johan V.

Ok Hans Olav. Her begynner det å ligne på noe. Først, hvor kommer den hestemannen fra? Ligner mye på en nazgûl fra Ringenes Herre? Fortell litt om hvor du hentet han fra. Eller laget du han selv? Fortell fortell.

Jeg liker godt komposisjonen i bildet, måten du har plassert hestehodet like foran lyskilden i bakgrunnen. Det røde øyet fungerer meget bra. Bakgrunnen er dissig og akkurat passe tydelig.

Det som jeg gjerne syns kunne vært annerledes er: fjern spotlighten til høyre, den blir litt for anakronistisk. Lyset blir ikke borte selv om du ''kloner'' bort den spotlighten ;) Det treet til venstre er jeg også litt usikker på. Passer liksom ikke helt inn, men det er ikke så ille.

En siste ting. Jeg liker måten du lar nazgûlen være nesten helt sort, OG går i ett med den sorte delen av bunnen av bildet. Det ser ikke ut som du har bare limt inn en poser-figur.

Der har du min mening mann!

-TV
monica p.

Flott fantasibilde som gir litt frysninger nedover ryggen, ville nok fjernet den spotlighten som står til høyre, øyet til hesten synes jeg ble litt for rød, det tar mye oppmerksomhet.
Ellers et godt utført stykke arbeid dette.
Mvh Monica:o)
Jøran S.

Definitivt en nazgul, og definitivt et bra bilde. som mange av de andre bildene dine ogsaa er!
Mvh Joran Stangervag
Fred S.

Hei: Dyktig gjort dette. De tidligere Poser-bildene dine har nok ikke imponert meg noe særlig, men dette er det en viss nerve over. (Denne figuren har du vel forresten ikke hentet fra Poser, går jeg utifra). Et lysglimt i sverdet hadde nok gjort seg, som noen nevner, men kanskje ikke så lett å få til. Kombinasjonen Nazgul ( ligner veldig på det, ja..) og kirke blir imidlertid litt søkt for meg. Men komposisjonsmessig fungerer dette kjempefint, og det litt duse lyset på kirka fungerer utmerket i bildet.
vh fred
Marina R.

Kjempe flott utført.
Får meg til å se frem til 17.desember og et nytt møte med nazgulene igjen...
Bra!!
Kenneth P.

Dette likte jeg... Liker bruken av lys og mørke her. Vil tro det er en relativt liten Nazgul figur som er satt opp og at du har brukt kamera meget effektivt for å få dette til å se ''ekte'' ut. Bra jobb...

mvh Kenneth
Hans Olav S.

Takk for kommentarer hittil. Må bare komme med en liten tilleggsopplysning før jeg stikker på jobb.

Figuren er en De Luxe collectors edition ''Ringwraith with horse'' fra ''Lord of the Rings'' , kjøpt i forretningen ''Forbidden Planet'' i Newcastle, England. Det er altså et Ringskrømt, som det står i den norske versjonen av Ringens Herre. Øynene lyser faktisk når man drar i bisselet, batteridrevet :)
Hvis dere ser nøye etter, så sitter ringskrømtet og holder i tømmene med ene hånda, og har sverdet i det andre. Ringskrømtet med hest er tilsammen 25 cm høyt.

c'',)

HOS
Dag T.

Stilig og stemningsfullt laget!
Kjersti E. T.

ohyess...lord of the rings...passer til tiden nå..
det definitivt beste fantasy bilde ditt.
lurer på om er dette to bilder altså et av kirka og et av figuren eller om du har satt opp figuren og tatt et bilde av den og kirka? (om du skjønte hva jeg mente nå)
Inger-Lise S.

Ja,dette var stilig og godt gjennomført! Stemningen har du formidlet godt,Mange gode tolkninger her..Min første innskytelse var ''hat mot kristenfolket eller kristendommen''..Et godt bilde,ja.
Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

Her er det bare å ta av seg hatten !!!

Det at du har brukt en så liten figur gjør det hele bare mer imponerende. Dette er det beste bilde jeg har sett fra deg. FANTASTISK bra utført. Stativet ditt funker bra også ser det ut til, er det ikke morro ?

TOPPERS Hans Olav !!!!

Vh Svenn
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav!
Dette bildet fallt eg ''pladask'' for;)Svak for blåtoner;)
BRA komposisjon,flotte detaljer og herlige blåtoner;bra lys også;) BRA utført !
vh Inger Anne
Ståle A. G.

råtøft laga. her har du gjort en god jobb.
bare en ting, de svære lyskasterne som kommer fra dette århundre funker dårlig i denne sammenheng...
Nils L.

Dette var litt tøft. Later til at det er noen ''Ringenes Herre'' elementer her.....(?)
Mvh Nils :-)
Lars-Anders M.

Meget fint arbeid. Stå på.
Caroline M. S.

Beste bilde til nå i fantacy-serien din Hans Olav! Imponerende. Artig å lese om den 25 cm høye figuren du har brukt som modell. Jeg i min enfoldinghet trodde først du hadde skremt ut en kamerat og mekket litt på hesten etterpå. :-)

Jeg synes forslagene til Tore Johan er gode.
Lars Teppan J.

Enig med det meste av det Svenn nevner her, slett ikke værst
Hans... Spooky stemning!

mvh
Lars
Tommy R.

Hadde sansen for denne. Lyset stemmer ganske bra.
Virker ikke som noen reklame for kirken akkurat.
Venche J.

Seint ute denne gang Hans Olav.

Du har en hærlig kreativitet. Dette var et skikkelig artig bilde, når du forteller hvordan du har laget det. Jeg ser deg i den leketøysbutikken (2 meter lang). :)

Gleder meg allerede til ditt neste...

Wenche.
Avsluttet .

Dritt Bra!!!!!!
Hans Olav S.

Takk for alle kommentarer hittil :)

Povl: Jeg kunne kanskje gjort det ja, men da ville det jo blitt manipulasjon, og det er en del folk som ikke liker sånt.

Bjørn, Stig og Mike: Takk for rosen :)

Tore Johan: Japp, det er en ringwraith/nazgûl fra Ringenes Herre, 25 cm høy figur til hest.

Monica: Hestens øyne lyser jo, og da må det være såpass. Kan sikkert fjerne spotligthene, så vi late som det er et mystisk lys i stedet :)

Jøran: Japp, en nazgûl. Du ser godt! Og tusen takk for ros :)

Fred: Jeg hadde planlagt bildet i 8 dager og ventet bare på den rette stemningen. Og da det var tykk tåke i går så var det jo bare å tusle ned til kirkegården og finne et passende utsnitt. Med flere av poser bildene mine så har jeg slurvet med bakgrunnene. Burde planlagt de bedre.

Hans Olav S.

Marina: Så du liker også J.R.R. Tolkien, bøkene hans og filmene? Flott :)

Kenneth: Du har rett, 25 cm høy totalt. Litt kreativ perspektiv og kamerabruk ble det jo :)

Kjersti: Jeg tror ikke at noen kan se det, men som den ærlige mann jeg er så skal jeg fortelle. Jeg tok bilde av figuren separat oppe på et bord, fordi jeg hadde ikke mer enn 10 minutter til å fotografere ved kirken. Så dypetset jeg figuren og la den der jeg skulle ha den. Men hadde jeg hatt en time på meg ved kirken, så hadde det nok vært enklere å bare plassere den på en gravstøtte og ta bildet der.

Inger-Lise: Jeg har faktisk vært kristen helt til jeg ble 17 år. Da leste jeg om heksebrenninger, forfølgelser av anderledestroende, grusom tortur og henrettelser.
Katarene f.eks. var en fredlig pasifistisk sekt, som mente kjærlighet, toleranse og innsikt var viktig. De kunne ikke engang drepe sine verste fiender, fordi dette stridet mot deres tro. Ordet kjetter er avledet av ordet katar. De var altså kjettere, vantro, som trodde noe annet enn det kristendommen hadde definert. Alle katarene ble forfulgt, torturert og drept på grusomme måter. De fleste ble brent levende, grillet på glør, kokt i olje e.t.c. Ingen av dem gjorde motstand p.g.a. sin tro, som dreier seg om kjærlighet og ikke hat.

Det merkelig er i midlertid at kristendommen og Gud blir sett på som god, når den har ansvaret for så mye lidelse, grusomheter og menneskeliv. Hyklerisk! Jeg kunne holdt et veldig langt foredrag om religion, teologi og filosofi her, men dette er nok feil sted for sånt. Uansett så var det med gode grunner jeg meldte meg ut av statskirka og vendte ryggen til kristendommen. Men jeg er ikke satanist heller. Jeg er paganist :)

Svenn: Joda, stativet var bra det, også var det mye enklere å finne riktig utsnitt i søkeren, når man kunne justere alt på milimeteren.

Ståle: Ja du har kanskje rett i det. Så jeg må vel kanskje til å klone vekk lyskasterene, så kan lyset være magisk i stedet (komme fra ingensteds).

Nils: Japp er jo det.

Caroline: Vi har bare arbeidshester, fjordinger her ute på landet. De er ikke noe gode å ri på :)

Lars: Fint om jeg klarte å skremme noen ;) Phantom lorder er ikke til å spøke med (Heller ikke ringwraiths eller Nazgûl).

Tommy: Jeg nekter å reklamere for hykleri :)

Wenche: Riktignok er jeg 2 meter høy og skummel og sånt (Mon tro om jeg skal posere for mitt neste bilde selv, nå som jeg har stativ så kan jeg jo ta selvportrett hvor som helst med selvutløseren min, til og med på kirkegården. Må bare vente på de rette lysforholdene),
men det var ingen leketøysbutikk. Det var ''Forbidden Planet'' i Newcastle. En spesialforretning for film/fantasy/adventure interreserte mennesker. Det var mange voksne og ungdommer inne der, ingen barn. Figuren er heller ikke noe leketøy. Den har aldersgrense og er en ''De luxe collectors edition'' samle sak. Den er ment å ha til pynt i hylla hjemme.


c'',)

MVH
HOS
Avsluttet .

To ting kom opp da jeg så bildet ditt. Nazgul som flere har nevnt og Emperor. Fikk litt samme feel som det er på Emperor sine cover. Likte dette bildet.
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Interresant å lese,men snille deg,jeg mente ikke at du var imot kristendom eller kristenfolk..Jeg prøvde å tolke det flotte bildet ditt,ikke dine meninger generelt! :-)
Hilsen fra Inger-Lise
Wigdis W.

Flott laget, men jeg har ikke den store sansen for slike bilder, så jeg bør vel egentlig la være å kommentere :-)
Hans-Einar O.

Skikkelig bra jobb dette, Hans Olav. Synes også dette er et av dine beste.
Mystisk stemning, fin blåtone og spennende ''setting''!
Kjenner jo igjen ''ringskrømtet'' fra Ringenes Herre, og du har fått det fint plassert komposisjonsmessig.
Ser fram til filmen, selv om ingenting kan konkurrere med boka og fantasien utledet av den....
Knall bilde!!
mvh Hans
Robin G.

Ahhhhhh.... Jeg får tårer i øynene, har lest hobbiten, silamrillion, og ringenes herre et utall av ganger!!

I tilleg til at bildet er helt SJEF, så er det mye underliggende budskap vi kan lese utav det, det blir helt overvelmende for meg...

PS: Tolker jeg dette som at du har begynt på utfordringen min!?

;)

RGJ
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Et bra sammensatt bilde, men for meg funker ikke koblinger kirke og Skrømt. Har figuren så klart koblet til Ringenes Herre at den andre koblingen virker bare ''dum'' på meg.
Nils B.

Synes dette var bra. Selvfølgelig kunne jeg ønsket at det ikke var så mye støy rund i bildet (dette med tanke på forstørrelse), men det tar ikke bort gleden jeg fikk da jeg åpnet bildet. Godt jobbet.
mvh Nils
Avsluttet .

Jeg får frysninger når jeg ser bildet! Skummelt. Den tekniske biten har jeg ikke peiling på, men du greier i alle fall å formidle stemningen! Tøfft:O)

Camilla
Birgitte O.

Dødsstilig.....!!!
Veldig bra =)
Hans Petter G.

Bra utført, men jeg skjønner heller ikke helt koblingen Nazgûl og kirken. Begge deler er veldig ladete ikoner - jeg tror bildet hadde fungert bedre med en noe mer nøytral skummel rytter eller med en mer verdslig bygning i bakgrunnen.
Mike T.

Hei igjen,
kan ikke la være å kommentere en gang til. Selv synes jeg for tiden bedre om ledere i kirken enn i næringslivet. Går 5 - 6 ganger per år i kirken, i all hovedsak fordi en av mine sønner er ungdomsprest og ''presterer'' bra :-).
For meg er bildet så spesielt opprørende, nettopp fordi jeg har et forhold til kirker og kirkegårder. De representerer et lite holdepunkt for meg, som det ellers blir færre og færre av (bortsett fra kona og hunder altså ;-) ...
Når Fantomet buldrer inn her, får bildet for meg paradoksalt nok en realistisk og aktuell mening. Se min kommentar ovenfor. Det er slik sannheten er, uansett hvilket ståsted betrakteren måtte ha.
Igjen: Dette var top!!!
Hilsen Mike

Erling D.

Tøfft,litt skremende men samtidgt uvirkeligt.Bra utført.
Marit L.

Imponerende bra...
Avsluttet .

Rett å slett knalltøft
Savner bare litt ild/røyk ut av nesa på hesten
Øyvind A.

Hei.
Har ikke vært utpå på en stund og oppdaget ikke dette før nå. Dette bildet fenger, jeg synes du har konstruert en effektfull og spennede situasjon. Jeg tror muligens at motivet kunne tjent på et noe annet perspektiv, slik at den innbyrdes plasseringa av bildeelementene ble litt annerledes. Men uansett bra jobba!
mvh Øyvind
Ishi K.

bra komp og stemning, lysglimt på sverdet og bittelitt lys på forsiden (slik at detaljene såvidt skimtes) hadde gjort seg.
Avsluttet .

Dette var et stilig bilde, jeg kan ikke forstå hvordan du har fått det til, meget bra!
Hilde J.

Dette var bra. Nazgûl ser ekte ut, og hele scenen er skummelt bra komponert. Jeg har sett på mange av bildene dine, og liker det du gjør. Særlig bildene som leker med døden/livet som tema, jeg synes de gir meg noe. Blir litt oppløftet av gode bilder i den sjangeren.

PS.
Skriv til Nissen og ønsk deg nytt kamera til jul (det virket for meg, og du har helt sikkert fortjent det!), eller så er det helt utrolig hva du har fått ut av det HP- kameraet :-) Gleder meg til å se flere bilder fra deg.

Hilsen Hilde
Laila Marie S.

Hei Hans :)
Råtøft!!
Her er nok et bevis på hvorfor jeg unngår kirkegårder natterstid...Flott effekt du har fått til her.Det ser ekte ut! Flotte detaljer.Lyskasteren til høyre bryter litt av stemningen,men det tar du igjen i det røde øyet...
Laila
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu