Gris i solnedgang
Bildet er tatt under ganske kontrollerte forhold, hvor manipulasjon (av grisen) inngår.
Bildet inngår i albumet Solnedgang - Alle bilder som tas i eller av solnedgang blir klisjéer, uansett, spiller ingen rolle om det er med dyr, tomtønner, himmel, hav eller annet, er opptaket gjort i solnedgang er status som klisjé sikret. Regelen er forresten også uten unntak, hvilket forøvrig er det unntak som bekrefter regelen. Av en eller annen grunn er "Elg i solnedgang" holdt for å være klisjéen over alle klisjér - tiltross for at fotografiske opptak av et slikt motiv er svært sjeldne.
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds
  • Canon EF 70-200/2.8L IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger2675
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65956} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (60)
Truls S.
Hei Carsten.

Ser ut til å være en rutiner modell du har hatt å jobbe med.

Et riktig flott ''.....i solnedgang'' bidrag du har lagt ut her:-)

Er lyset dog litt skarpt til å være solnedgang?

truls
Caroline R.
Fint at NOEN har kledd seg ut til Halloween! Du ser flott ut Carsten;)
Bjørn J.
Han øver seg til å være julebukk
Wigdis W.
Syns det ser ut som det er tatt rundt lunchtider jeg..
Carsten A.
Truls, jeg syns lyset var ganske diffust jeg, det er Canons optikk som tegner skarpt!

Caroline, søren, jeg trodde ingen skulle legge merke til det, men så røper du dette med engang!
MVH CA
Avsluttet .
Et noe slitt tema er jo som kjent elg i solnedgang, men det blir kanskje dette som blir norges markedsføringskampanje overfor blaserte tyskere neste år..

Skal ikke se bortifra at det kan ha en effekt, og spesiellt hvis vi får innbilt tyskerene at grisene nå er sluppet ut og vandrer fritt, de kan dermed forlenge ferieoppholdet sitt betraktelig ved ved å kjøre ihjel en gris som reker gatelangs nedover E18 en sen ettermiddag eller kveld, de har jo da muligheten til å slippe å bunkre mat i Noreg, men kan hive grisen rett i fryseren, alternativt henge den opp til tørking i parabolen på sommerfjøsene sine..
Stine H.
Hei!

Alt for mange som tar typisk ''vanlige'', kjedlige bilder av søte husdyr (katter osv.). ...

Dette bildet var rett og slett diggbart! :o)


Venche J.
Morssomt bilde Carsten. Har du den på fôr?

Manipulasjon - betyr det hypnose siden den poserer så fint?

Wenche.
Arild S.
Selv om du har skjult krøllen på halen.. hadde vi nok kjent deg igjen på ørene, hehe.

GriseGod kontakt med modellen og fine valører.
Koselig bilde.

Arild
Stian G.
Artig tittel og en bra teknisk gjennomføring. Litt synd med det ene grasstrået som stikker opp nesten foran det ene øyet på svinet. De andre stråene er bare med på å bære bildet. Lyset er flott men jeg synes kanskje høyresiden av bildet blir litt grått.
Carsten A.
JPK: Du er inne på noe med den markedsføringskampanjen - litt grotesk i tankegangen, men en god latter skader jo ikke!

WJ: Fór ? Ja, skal ut å spise svinekoteletter i kveld. Ikke hypnose, snarere kommunikasjon. Mange vil ha god forståelse for at jeg har utviklet god kommunikasjon med akkurat denne arten!

AS: Ørene ja, det glemte jeg, skulle jo trimmet de der hårene som kommer etterhvert! Da hadde det nok blitt vanskeligere, tenker jeg!

SG: Kontrollen gikk ikke så langt at jeg også greide å styre lyset. Men jeg kan jo jekke opp fargemetningen der bare litt - selvom sjansen for å få en av de mange puristene på nakken da øker sterkt!

MVH CA
Håvard K.
Dette har jeg sansen for! Flott manipuleringsarbeide med grisen.
Siri Elisabeth J.
Søtt, morsomt og fint lys.

Gleder meg til jul når jeg ser på bildet ditt :-)

Mvh Siri
Marit E.
Næmmen, den likte jeg! Stirrer meg i senk, jo.
Fint lys og fint dyr!
mvh Marit
Tom A. T.
Ser ut som den har startet feiringa vel tidlig ;o)..
Dyrisk bilde..
mvh Tom T
Knut Ådne F.
har vel heller lite konstruktivt å bidra med, men han var jo tøff da!



Jan-Wilford A.
Grisgrendte strøk... Artig bilde!
Lars-Anders M.
Ja i dag er det mange som går med ringer her og der. Dette var ett nydelig eksempel.
Lars-Anders M.
Jeg vil bare legge til. Meget bra farve og utsnitt. Toppenbild.
Reidar N.
Manipulering av gris? Er det snakk om gen-manipulering eller? Såg klar ut for julebordet denne karen her.
Som vanleg teknisk veldig bra frå deg, og fine fargetonar. Og så må eg legge til augekontakten, det er visst eit poeng innan portrettfoto. Likte bildet.

God helg!
mvh Reidar
Avsluttet .
He he he... Flott at det var litt humor i kommentarene her Caroline... Det var en flott drakt, og et av de beste (selv)portretter jeg har sett på lenge!!

Hilsen Jim

Flott bilde som alltid fra deg Carsten!
Knut S.
Tøff i trynet! Bokstavelig talt :)

mvh
Knut
Frank W. G.
Gripende, og latteren sitter løst. Bra, ja, meget bra i mine øyne!!!

Frank
Carsten A.
Lars-Anders: Jeg har også sett mange med ring i nesen idag, hadde egentlig tenkt å ta av meg min, men når det er så mange andre ser det likesom ikke se veldig rart ut.

RN: Ja, manipulert på plass, vi hadde som nevnt god kommunikasjon - var litt i tvil om jeg skulle sette (K) her, det dreier seg tross alt om en gris som går fritt omkring i naturen. Det gir svinaktig godt kjøtt. Mange holder av en eller annen merkelig grunn løver for å være dyrenes konge, men det er feil. Løve er seigt, tørt og smaker stramt, mens det knapt fins noe bedre enn det fete, herlige svinet! Idag ble forresten fhv. landbruksminister Bjarne Håkon Hansen (mannen som har gitt pølsen et menneskelig ansikt) intervjuet på NRK - det er en kar som vet hva han snakker om!

JRJ m.fl.: Respekt for et eiegodt dyr, sier nå jeg.
MVH CA
Øyvind A.
Jeg får lyst på stekt flesk...
Grise-piercing er nytt for meg. Kanskje en ny vekstnæring for bygde-Norge?
mvh Øyvind
Carsten A.
øyvind: Det vi trenger er mer frittgående gris. Riktignok kommer jeg på besøk til dere på mandag fk., men én svale gjør ingen sommer, for å si det slik!
MVH CA
Trygve Ø.
Har vært inne å sett på bildet ditt et par ganger... Det er liker moro hver gang å se på det. Kan ikke finne noe å trekke her. Jævlig bra jobba!
Denne karen er faktisk ''Nøffere enn toget''
Mvh Trygve
Øyvind A.
Men for all del ikke på fredag, Carsten. Da skal vi slakte noen frittgående griser her....
Glemte å si at bildet er bra. Fin øyekontakt.
mvh Øyvind igjen
Nils B.
Ok, det er et svinaktig bra bilde CA. Etter å ha scanna mange hundre griser til magasinet Bondevennen finner jeg dette blandt de bedre. Joda lyset er ok, og det samme er jo som vanlig komposisjonen. Men, det finnes to elementer i bildet som jeg stusser litt på. Du ser begge inne i ørene, røde lange flekker, er dyret som beiter fritt radiomerket. Nei, helt sikkert ikke, men er det virkelig lyset som treffer der inne som et gjennskinn fra ørene?. Uansett så fanga de oppmerksomheten min og jeg tror faktisk at om du hadde forstørra bildet så kunne disse små detaljene muligens tatt liiiiiiiiitt oppmeksomhet fra et ellers så svinakig godt bilde.
mvh Nils
Carsten A.
Det der i ørene var jeg ikke klar oner før du nå kom på banen med din svinaktig gode ekspertise, Nils. På min (meget større) original er det, når jeg nå ser godt etter. lett å se at det må være noe kunstig i begge ørene. Ser ut som dette blir truffet av (blod)rødt lys via ørene. Denne sugga (ingen ''han'' dette) er frittgående, men det skjer jo innenfor en større innhegning (hvor det var mange griser/grisefamilier). Mulig det er et opplegg med ''Music while you work'' her, men utover det ser jeg ikke poenget med radiomerking. Men dette kan du bedre enn meg, så forklar gjerne!
MVH CA
Bjørn J.
Grisebra portrett! Det meste er nevnt allerede, jeg liker spesielt den begrensede fargebruken. Det skaper en rolig stemning som kler bildet og lyset.
Mike T.
Du viser hvordan man kan presentere et alminnelig dyr på en imponerende måte, CA. Her får jeg direkte læring - eller bedre sagt noe å strekke meg mot. At JEG ikke får noe inntrykk av solnedgang her, er en annen sak. Jeg ville ha valgt en mer utfordrende eller humoristisk titel.
Hilsen Mike
Hans Olav S.
Nøff nøff Carsten

Jasså har du også begynt å ta grisebilder? ;)


En gris får øye på en stikkontakt og sier:
- Hei du, hvem er det som har murt deg inne i veggen.

Hvordan ville det gå hvis griser kunne fly?
Prisen på svinekjøtt ville stige.

To griser møttes på en søppelfylling. Der fant de en boks hvor det sto «Syltelabber».
Da sa den ene:
- Du verden, jeg visste ikke at det fantes reservedeler.

Hva får man hvis man krysser en gris med en sjiraff?
Flere meter med nakkekoteletter.

Vet du hvorfor de tre små grisene flyttet hjemmefra?
Fordi moren deres var et svin.

Fra spøk til alvor. Bildet ditt var bra det.

MVH
Hans Olav
Jostein M.
Kreativt og bra utført.
Nøff fra Jostein
Carsten A.
Mike T: Det er jo nesten en slags tradisjon her på FOTOdotNO at man skal lage en mer eller mindre vellykket ironisering over ''Elg i solnedgang'' (antatt tradisjonelt/billig motiv i rammeforretninger og/eller på lampeskjermer). Noen av de aller beste eksempler på fleip med temaet er laget av Aleksander Jacobsen, se f.eks. bilde nr. 74315 og bilde nr. 15505

Men ellers må jeg nok skuffe deg Mike når det gjelder titler, her har jeg gjort et unntak mht. min faste praksis for tittelbruk. Jeg har som fast overbevisning at fiffige titler gjør mer ugagn enn nytte. Bildet skal tale til betrakteren på bildets egen premisser. Alle slags ''smarte'' eller ''fiffige'' titler ser jeg på som i beste fall unødvendige og ganske ofte sjenerende, såkalte ''bruksanvisninger''. Dette er min mening, andre står selvsagt fritt til å mene helt andre ting.

HOS: Nøff igjen, ''If pigs could fly'' blir nok det neste nasjonalsangen plystret av dresserte reker. Men jeg tror ikke folket på Opplandene blir de første som opplever dette, skjønt hvem vet....

Jostein, nøff ja, men ærlig talt, det må da være mange frittgående griser på Jæren?
MVH CA
Toini B.
hehe, morsomt å lese kommentarerne.
Synes dette var bra. Ellers er det meste nevnt.

Toini:)
Øyvind L.
Artig dette, men jeg savner litt kontrast.... eller er det bare øyet som lyver? Hmmm... virker litt blast! Ellers et flott og ikke minst artig bilde Carsten.

Ps: Det VAR ekte strømper/ben i bildet mitt, men jeg har skåret bort bakgrunnen/gulvet slik at de blir seende litt ''hjemmelagd'' ut.

Takk!

Øyvind
Carsten A.
ØL: Ser du på bildets histogram vil du finne at dette har en helt klar nornalfordeling mht. toner. Det er mulig du mener mellomtonene bør senkes (hvilket dog ikke er det samme som å øke kontrasten, som fører til utbrenning og gjengrodde skyggepartier), skjønt jeg forstår ikke helt hva du mener med ''blasst''. Høy fargemetning er det ikke her, og det var det heller ikke meningen at dette bildet skulle ha.

He-he- strømpene tror jeg du bedre tar opp på riktig plass!
MVH CA
Fotograf Carl-Åge H.
Må bare legge til; Takk for en riktig så god latter alle sammen! Synes forresten grisen ser riktig så fyllesjuk ut med det blikket!

Mvh Carl-Åge
Avsluttet .
Morsomt grisebilde og bra øyekontakt med modellen! Dette likte jeg.
Øyvind L.
Det jeg mente var å øke ''levels''. Gjøre det som er mørkt mørkere.... men det er visst bare meg ;)

Øyvind
Eliza A.
Dette hadde jeg virklelig sansen forlott kontakt med modellen;)


Eliza
stian w.
fett bilde!
Fint og bra jobba!
Rune Edvin H.
Piercing har den også!
Skikkelig hipp gris.
Rune
Hans-Einar O.
Dette har jeg sett på mange ganger nå, og må bare si at det er et svinaktig fornøyelig bilde ;-)
Smal i øya etter en heit date i grisebingen hele natta?
Mye fin humor i kommentarene.
mvh Hans
Lars-Anders M.
Bra bild får bra kommentarer.
Thore A.
Dette var fint - liker uttrykket til grisen. Litt synd med strået som legger seg foran det ene øyet. Dust og fint, men litt synd at høyre del av bildet blir litt grått og trist sammenliknet med den venstre delen.
Lars Erik N.
he he.....artig dette. Mye bra dialog her.

Lars
Jonas L.
Fint bilde av en sjarmerende skapning. Herlig lys.
mvh JL
Nils L.
Stråene i forkant trekker en god del ned på helhetsinntrykket. Veldig midtstillt og ikke altfor bra komposisjon. Beina er også kutte.... Busta vises bra.
Mvh Nils :-)
Mikkel C.
Se, dette likte jeg godt. Synes alikevel du har gjengitt virkeligheten litt vel presist. Det er selvfølgelig meget personlig, men jeg foretrekker om bilder har et preg fra fotografen - helst mer preg enn av situasjonen/motivet.
Ikke sitér meg på dette, dog. Skal ikke utelukke at det kan endres...

M.
Thor B.
51 kommentarer på under to timer, DET er urettferdig det :( 52 nå, forresten. Hehe.
Thomas S.
hehe..... ganske bra med 52 kommentarer på et bilde av en gris..... det er vel bare Arnholm som klarer det...
Forresten grisen var fin den og lyset var bra.... tror du bilde ville blitt bedre med mere dybdeskarphet??

Thomas
Carsten A.
Thor BG: 51 (52) kommentarer på ca. 250 timer, tenker jeg vi sier.

Thomas S: Nei.
MVH CA
Lars-Anders M.
Stå på Carsten. Dette var en toppenbild som føtjener allt dette. Ok.
Hans- Georg S.
Et bilde med humor og kvalitet. Bra!
Johan G.
Også noe jeg forestiller meg ser bra ut i 1:1. Mangel på perspektiv/dybde (ingen linjer i bildet) gjør det noe flatt.

Et valg mellom å fotografere grisen litt fra siden, eller rett forfra for å skape kontakt. Mao. det jeg foreslår er ikke mulig sammen med hva man finner i dette bildet.

Fint.



johanG.
Tarjei Ekenes K.
ser ut som en kraftig pønka gris

flott bilde !!!!!

:-D ! son tarjeiav !
Avsluttet .
Tøft! :-)

Så har piercing også blitt moderne for andre befolkningsgrupper i Norge..

PMN:-)
Stein Rune B.
Skarpt, flott bilde, fine farger,
stå på.
God Jul
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu