Snøen som falt i fjor... (Del II)
...ble dessverre for mye for halve taket på uthuset. Det blir spennende å se om denne vinteren tar knekken på resten av taket, slik at hele sulamitten blir lagt i ruiner...
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annet(Bildene er tatt under ulike lysforhold, fra gråvær til fullt sollys)

    Bildet øverst til venstre er tatt fra taket på et nærliggende hus. Jeg klatret opp på taket på det falleferdige uthuset for å ta bildet øverst til høyre. Heldigvis så holdt taket, selv om det kom noen besynderlige lyder underveis...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! En enda bedre collage enn din forrige,syns jeg. 3 av bildene står seg godt alene og,bortsett fra det nede til venstre,som ble litt mørkt..Men greit i collagen! Varme farger her! Du får fortelle hvordan denne tåler vinteren! Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

Bra dokumentasjon. Jeg synes at bildet øverst til venstre er best, de andre er det for mye skarpt solskinn og skygger i.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav.
Bra montasje og fin dokumentasjon på hva som har skjedd med denne gamle bygningen.Likte særlig bilde 1 og 4,på dei to andre blei det for mye skyggepartier.Ellers OK farger.
mvh Inger Anne
Bjørn H.

Hei Hans Olav ..

Liker montasjen din her ..

Er nok enig med Inger Anne om at 1 og 4 gjør seg best ..da p.g.a. lyset ..

Men en fin dokumentasjon av gamle hus ...

Bjørn
Hans Olav S.

Takk for kommentarer hittil.

Må bare føye til at sola aldri kommer så høyt på himmelen at den lyser opp hele uthuset ovenfra. Dermed vil det alltid være partier som ligger i mørke, på et ovenfra-og-ned bilde.

Bildet nederst til venstre er tatt på ettermiddagen, da våningshuset skygger for sola, sånn at uthuset blir mørkt og nesten i silhuett mens landskapet bak ligger i sol lys. Dermed er det enklere å se det pussige som har inntruffet; man ser jo det som ligger bakenfor ganske tydelig, nå som halve taket er borte.

Bygningen var forøvrig lagerhus for landhandleriet som min bestefar etablerte i 1929, i tillegg til gårdsdriften.


N.B: Bildene er tatt under ulike lysforhold for å få litt variasjoner.

c'',)

MVH
Hans Olav
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Tror jeg ville gjerne sett en blanding av de to (og kanksje flere?) serier. Syns de forteller forskjellige kapitler i samme fortelling. Ville foretrukket det i en bok ;o) Fine bilder her også. Særlig bilde 3. Liker utsnittet og det at det falne ligger i skyggen mot de lyse tider på toppen. Skyggebildet viser også omrisset av det som har skjedd. Kunne kanskje hatt litt mere tegning i skyggene.
Avsluttet .

En ny byggning med nye muligheter til vinteren. Jeg synes du har en så artig tekst på dette bildet også. Sier ikke det i skadefryd for byggninger, men jeg må si jeg liker den måten du har vinklet dette på, med litt humor også.

Likte den forige serien din bedre, ikke spør meg hvorfor. Det vil ikke si at jeg ikke liker denne for det gjør jeg. Dokumentajonsverdien er større her enn på det forige.

Vh Svenn
Petur E.

Hei Hans Olav,
Fine bilder og god idea. Jer er faktiskt enig med Inger Lise. Med bildet ned til venstre, som ble litt mørkt.
Men et bra job.
Petur
Birgitte O.

Heysann.....
Fine bilda, enig med I.L sin kommentar =)

Birgitte....
Hans Petter G.

dere hadde tydeligvis en hard vinter i fjor. Jeg synes det ble litt for stor variasjon i eksponering og fargetoner i bildene uten at jeg kan se at dette bidrar til å få frem beviss forskjelllige stemninger. Jeg likte best bildet øverst til venstre som kan bringe tanken hen til en båt.
Nils L.

Kjempefin ide dette. Det blir veldig mye dokumentar uten at det blir særlig spennende. Prøv med nye bildevinkler. Bilde 3 og 4 er nesten like. Jeg ser du har klatret på taket for å ta det ene bildet. Etter utseendet på skuret ( det som er igjen) å dømme tror jeg det bør frarådes på det sterkeste :-)
Mvh Nils :-)
Nils B.

God morgen til deg.
Joda jeg liker det du gjør utav det du har, men her blir spranget for stort i forhold til eksponeringer som HPG sier. Selv om det er bra dokumentert og bra satt opp så mangler likevell spenningsmomentet. Om jeg skulle gi deg noen råd så måtte det være i dette tilfellet at du tok et oversiksbilde og tre detaljbilder som gav inntrykk av krefter og forfall.
Ta vare på fotogleden din, det er iallefall det aller, aller viktigse vi har.
mvh Nils
Wigdis W.

Bra dokumentasjon igjen Hans Olav, men jeg syns også eksponeringen blir litt for sprikende..men stå på og lag flere dokumentasjoner! Du har det i deg :-)
Hilsen Wigdis
Tom E. F.

Grei dokumentasjon dette! (Selv om forfallet skjærer meg i øynene som sist). Ser også at de to siste bildene er tatt antakelig med noe dagers tidsforskjell pga bladene på trærne.
mvh Tom
Hans-Einar O.

Skulle likt å se alle bildene tatt i gråvær. Da hadde du ikke fått så store sprang mellom det mørke og lyse.
Liker også bilde 1 og 4 best, sikkert mye pga lyset.
Synes forøvrig at Nils har gitt deg fine innspill her.
Vil gjerne se flere collager fra deg;-)
mvh Hans
Avsluttet .

Bra dokumentasjons collage.
Liker at det er litt forskjellig lysforhold jeg.
det løfter bildet litt
Lars-Anders M.

Dette skjønner ikke jeg.
Venche J.

Naturkreftene er nådeløse, det samme er tidens tann...

Bilde nummer tre er egentlig unødvendig her. Prestasjonen hadde løftet seg med en stor versjon av bilde nummer 4, og to detaljer. (Bilde en og to.)

Med bilde tre gjentar du det visuelle som fremstilles godt i bilde fire. Noe å tenke på...

Jeg ville likt å se dokumentaren slik. Kan du gjøre det?

Så en liten korreks bare, - til bruken av ordet collage. Dette er ikke en collage, men en montert serie.

En collage er et bilde med påklistret materiale fortrinnsvis brukt i stilleben.

Og la det nå for all del ikke bli en storm av denne lille opplysningen. :)

Wenche.
Hans Olav S.

Takk for kommentarer alle sammen :)

Svenn: Serien var egentlig ment å være under humor. Både den forrige og denne. Derfor ordspillet med tittelen. Men jeg fikk så mange ''kondolanser'' at jeg puttet dem i kategorien Arkitektur. Personlig synes jeg det er trist med forfallet, men prøvde da å ta det med et smil. Så det er bare å le i vei :)

Hans Petter og Hans-Einar: Jeg forstår deres synspunkt, men ville ha forskjellig lyssetting her og variasjoner.

Nils L: Ja, jeg må innrømme at jeg ikke følte meg høy i hatten da jeg satt oppe på taket og skulle ta bilde. Jeg prøvde å være så rask som mulig, for det kom noen knake lyder. Bilde 3 og 4 er ulike, både med hensyn til lyssetting og landskapet rundt. Tom E. Felberg, som er en oppmerksom fyr, la merke til det :)

Nils B-H: Takk for tipsene. Skal huske det til neste gang. Normal ville jeg gjort det litt mere spennende. Hvis jeg hadde hatt bilde av uthuset FØR taket falt ned, og underveis så kunne jeg vist utviklingen. Men det er dessverre forsent å tenke på nå. Hadde ikke kameraet da uansett. Men jeg skal holde øye med de andre husene på gården nå, og forhåpentligvis lage bedre dokumentarer. Og når du snakker om å ta vare på fotoglede, så kan det virke som du var redd for at din kommentar skulle ta fra meg den. Men ikke være redd for det. Jeg gir meg aldri før jeg har nådd toppen :)

Tom E. F: Du har øynene med deg. På bilde 3 så har trærne godt med blader, men på bilde 4. så er det tydelig at vinteren har kommet. Løvtrærne har kastet bladene sine. Ja det er hele 11 dagers forskjell. Snøen hadde kommet i mellomtiden.
Du var den eneste som la merke til det, men så er du vel naturfaglærer også, ikke sant?

Dato og klokkeslett:
Bilde 1. 28. oktober kl. 07:42
Bilde 2. 28. oktober kl. 09:40
Bilde 3. 16. oktober kl. 16:16
Bilde 4. 27. oktober kl. 11:00

c'',)

MVH
HOS
Øyvind A.

Ok dokumentasjon. Enig med Hans-Einar angående lysforholdene. Jeg synes bilde 3 og 4 er for like. En av dem kunne f. eks. vært bytta ut med nærbilde av ''et eller annet''. Bilde 1 er det mest interessante etter min mening.
mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu