Shire ?
Er ingen hesteekspert men denne hesten skilte seg virkelig ut og fattet min interesse . Den var i en klasse for seg størrelsesmessig og har en karakteristisk neserygg. Mankehøyden lå langt over det jeg har sett og hesten var tydelig avlet for maksimal drakraft. Sikkert ikke det som etterspørres mest i dagens hestemiljø men nok en vesentlig faktor før jordbruket ble motorisert. Har lest om den og mankehøyden ligger lang over andre hesteraser og den er nok av avlet for hestekrefter. Artig at noen bevarer slike typer nå som markedet på hobbyplan i alle fall, prioritere av lette raske . Har lest at den har veldig godt lynne. Denne gedigne hesten følte jeg burde presenteres med uttrykk
fra"gamle dager" før traktorenes inntreden skjøv arbeidshesten ut i kulden Valgte å konvertere til sort/hvit med mørke sepiatoner for å fremheve at denne hesten hadde sin storhetstid litt tilbake i tid.
I dag brukes jo hestene tort sett til fornøyelse og rekreasjon og da er det andre raser som gjelder.

mvh
Tor Inge
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger88
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_655016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Olav Bjarte K.

Spesielt uttrykk i etterbehandligen som meisler dyrets kraft på plass. Ensfargen underbygger det samme, synes jeg. God undertekst.

(I mitt nabolag nevnes fortsatt en av disse arbeidshestene. Ardenneren "Adolf", en tysk artillerihest, ble kjøpt som krigsbytte på auksjon i 1945 og gjorde fredelig nytte for seg resten av livet. I jordveiene er det funnet sko etter denne kjempen, store som vaskevannsfat.)

Vh.
Tor Inge O.

Takk for kommentaren. Er usikker på om det er Shire eller den rasen du nevner. Begge har konkav neserygg men mindre utpreget på Ardenneren.
Jostein S.

Hei
En spesiell hestetype, det må jeg si
Men veldig interessant at du tar den frem
Jostein
Øyvind L.

Kan ikke noe om hester,men så noen veildig store med masse pels på føttene på øya Man,de drog vogner som gikk på skinner der.
Ellers er jeg ganske sikker på at den type hester er i bruk i Danmark..enda.
Lurer på om ..Hansa hest.. var av samme type...
Selve bilde var litt..rustikt..
Avsluttet .

Etterbehandlingen passer godt til ditt budskap og tidsepoken du vil plassere denne praktfulle hesten i. Du skal også ha all honnør for den lærerike teksten du har skrevet til bildet:-)
Synes dette ble et severdig dokumentarbilde.

SES
Sissel Kleivdal H.

Fin undertekst som støtter formidlingen i et flott bilde av en mektig hest.

Mvh
Sissel
Frode L.

Hei.

Henger meg på SES sin kommentar, en skikkelig muskelbunt.

Godt Nyttår!

Frode.
Tor Inge O.

Takk til dere siste og Godt Nyttår til alle.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu