Vintermorgen
Var på tur til å legge meg, men tittet ut gjennom vinduet først, og så at det var fine farger på himmelen (igjen). Dermed så måtte jeg ut og ta noen bilder før sola sto opp i dag...
Bildet inngår i albumet Sola di - Diverse solnedganger og soloppganger.
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFotograferte med drittkameraet mitt uten stativ, som vanlig. Deretter overførte jeg det til PC og laget et kvadratisk utsnitt. Selv om bunnen er ganske mørk, så vil jeg ha den med for symmetrien sin skyld.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger508
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65276} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Venche J.

Flott Hans Olav.
Himler kan være skikkelig fine. Slutt nå å klage på det drittkameraet ditt. Prestasjonene blir bedre og bedre. :)

Wenche. (Som sto opp.)
Inger-Lise S.

Hei! fint bilde dette! Enig med wenche her.Og dessuten enig med deg om symmetrien.Fine farger og utsnitt her.
Hilsen Inger-Lise
Øyvind A.

Typisk vintermorgenhimmel. Greit nok, men ingenting her som gjør at dette bildet skiller seg ut fra den store mengden av soloppganger og solnedganger her på foto.no.
Jeg ville enten ha gjort bunnen helt mørk, eller beskjært mesteparten av den.
vh Øyvind
Jøran S.

Nydelig stemning over dette. Godt fanget. Mvh Joran Stangervaag
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Fine farger, det er det. Syns det er riktig valg å ha med den forgrunnen du har. Kunne du fått fram litt mere tegning der? Slik at du fikk helhet i treet, men beholdt fargene i bakgrunnen?
Inger Anne Maritsdotter V.

Enig med Wenche;slutt å klage på drittkameraet ditt;huske det er personen BAK kamera som gjør jobben;) Dette ble et pent bilde med fine farger,bra utsnitt og komp.
mvh Inger Anne
Stig B.

Likte bildet. Enig med WJ, som alle andre :-), du lager gode bilder med verktøyet ditt, så du trenger ikke å unnskylde det. Morgenlyset gir ofte vakre overganger. Jeg er så lat at jeg venter til morgenlyset kommer til mer kristelig tid.
Mvh Stig
Fotograf Carl-Åge H.

Er ikke alltid utstyr til mange tusen kroner som må til for å ta et flott bilde. Det beviser du til gangs her. Veldig flott bilde, med mange fine farger. Helt enig med deg om at du må ha den mørke delen foran, men enig med ØA om å kanskje gjøre den helt mørk. De hvite prikkene forstyrrer litt..

Veldig flott bilde.

Mvh Carl-Åge
Bjørn J.

Allt for rotete etter min smak. Svak komposisjon med alt for mange elementer. Prøv å forenkle komposisjonen.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav .
Dette ble en vakker himmel med flotte fargetoner,syns de to midterste trea ser best ut,hadde det gått an å klone bort de to på sida,så hadde det blitt enda finere,for eg likte både bildet og komposisjonen.STÅ PÅ !
vh inger anne
Robin G.

Kjempe fint stemnings bilde-- som jeg har sagt tidligere, det er ikke kameraet som teller, men personen bak......!!

Tror jeg ville ha kuttet pittelitt i bunn..

RGJ
Frode A.

Om kameraet er no dritt, ser ikke det ut til å gjelde fotografen :-)

Pent bilde.

Mvh: Frode
Nils L.

Flotte fargeoverganger, men litt mye ''buskasfølelse'' fra den nederste bildedel. Bra gjordt fargemessig med det kameraet.
Mvh Nils :-)
Bjørn H.

Fin stemning å forevige før man treffer puta dette, Hans Olav ..

Jeg tror jeg ville kappet litt i bånn og gjort det bekmørkt..

For stot flate som ikke hever eller sier så mye der ...

Bjørn :¤
Tom E. F.

Fine farger!
Et stativ kunne du godt bruke i såpass dårlig lys.
(1,3 megapiksel skal rekke godt til bilder på sidene her...)
mvh Tom
Hans Olav S.

Takk for kommentarer.

Prolog:
Vel, hadde dere hatt et slikt kamera selv og erfart hvor vanskelig det er å få til gode bilder med det, så hadde dere nok kalt det for drittkamera også. Jeg har så mange ideer, men det hjelper lite når jeg blir så begrenset av utstyret mitt. Lørdag morgen så var det en kjempefin soloppang med masse farger. Jeg tok hele 84 bilder, mens jeg prøvde å godsnakke med kameraet for å få det til å gjøre det det skulle. Jeg har ikke manuelle innstillinger overhodet. Men neida. Landskapet ble ganske mørkt, og himmelen ble utbrent. Alle de fine fargene gikk tapt...

I dag gikk det litt bedre, for jeg var ute tidligere, så himmelen var ikke så lys. Så jeg gjorde som jeg pleier: jeg siktet mot himmelen og holdt inne utløseren mens den stilte fokus m.m., så siktet jeg inn det utsnittet jeg ville ha med forgrunn og tre og trykket utløseren helt ned. Slik at bildet ble tatt. Dermed så ble det ganske passe blender og lukker, slik at himmelen beholdt fargene sine, selv om forgrunn og tre ble noe mørkt. Men alternativet er jo at himmelen blir utbrent.

Noen mener visst at 1.3 megapixler holder til bilder her på dotten. Størrelsemessig så stemmer det jo. Men det er jo mange andre ting som teller også. Jeg har jo ikke zoom, macroen er helt på trynet, og autofokuset (med hvitbalanse, blender og lukker) må man ''godsnakke'' med for å få sånn noenlunde vettuge bilder. Det er jo veldig begrenset hva man kan få til med dette kameraet. Og sånne naturbilder som Øyvind Antonsen og Carsten Arnholm m.fl. får til, kan man bare drømme om med dette kameraet. (Synes jeg ser de to herrene rive av seg alt håret mens de står og hopper på kameraet.) Bildene mine blir 1280 x 960 på max oppløsning, og da er det ofte noe støy i bildet. Særlig hvis motivet er mørkt. Har jo max lukker 1/3 sekund.
Jeg kan ikke ta noe særlig utsnitt av bildet, da oppløsningen er såpass liten. Men jeg vet at mange av ''proffene'' her inne får bilder som er 3-4 ganger større, og derfor kan ta ganske stramme utsnitt, uten at bildet blir for lite. De kan derfor ta bilder av fugler på langt hold, og selv om den bare fyller 1/3 av bildet, kan de bare beskjære slik at fuglen fyller ut hele. Hvis jeg skulle gjøre sånn, ville jeg endt opp med et uskarpt, kornete sluttresultat på kanskje 400 x 300 pixler. Det blir kanskje litt i minste laget?

Ingen kjede er sterkere enn det svakeste leddet. Det er jo helt klart at jeg ville ha fått større, skarpere, mere detaljrike og alt i alt bedre bilder, med et bedre kamera.
Hva er ellers vitsen med å lage så bra kameraer, hvis det jeg har er bra nok? Når det er sagt, så har jeg også fått masse ros for at jeg får til såpass med dottens dårligste digitalkamera. Takk til dere forresten.

Så over til kommentarene:

Wenche: Hva mener du med at prestasjonene blir bedre og bedre? Mine eller kameraet mitt? Eller at jeg tok meg tid til å fotografere før jeg la meg?

Jóhann: Nei det er ikke mulig å få frem mere tegning i forgrunnen. For at himmelen ikke skulle bli utbrent, så ble det såpass mørkt i forgrunnen. Men kanskje med et bedre kamera?

Stig: Jeg hadde som sagt ikke lagt meg enda ;) Var oppe litt sent. Skal du ta soloppgangbilder i desember du da?

Carl-Åge: De hvite prikkene i forgrunnen, er lysene fra nabohusene. Bildet er tatt rett utenfor stuevinduet.

Bjørn J: Jeg kunne jo tatt av bare himmelen også, men følte at det ble LITT for kjedelig. Så jeg sørget for å få et tre foran. Men kunne jo alltids ha brukt motorsagen først, for å få en enklere komposisjon :P

Inger-Anne: Jeg er ganske enig med deg. De to midterste trærne ser best ut. Kanskje jeg skal bruke motorsaga først neste gang?

Tom E: Stativ har jeg aldri hatt eller brukt, men bør vel kanskje anskaffe ett. Men jeg er to meter høy da. Har man så høye stativer? Det er mulig at 1,3 Mp er nok til dotten, men les gjerne prologen min om hvor begrenset kameraet mitt egentlig er.


c'',)

MVH
Hans Olav
Avsluttet .

Ingen ting galt med komposisjonen her.
Det er jo den som er viktig så får utstyr komme etterhvert.
Du får bare begynne å spare
Ha en fin dag/natt
tommy e.

Pent dette! Bra du lager symmetri i bildet, det kan være spennende. Bra jobba.
TE
Avsluttet .

Flotte farger, er enig i kommentarene ang. kutting i bånn. Det er fargene som er viktige i bildet, synes jeg.

Stein Erik
Petur E.

Flott Hans Olav.
Dette ble en vakker himmel med flotte fargetoner.

Petur
Eskil O.

Fin kveldstemning, enig i kutt i bunnen.

Eskil.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav ; nei ikke motorsag , men kloneverktøy(trodde det gikk an??) Skjønner du blir frustrert over slikt dårlig utstyr;-( Du er jo en svært dyktig fyr,med det mener eg å si at feks. det at du kan så mye ang. kamera/lukkertid/blender;kort sagt,du PRØVER å finne løsninger med det utstyret du HAR;det er imponerende i seg selv;feks. det du gjorde med den kikkerten+kamera ditt den kvelden,det hadde aldri eg kommet på;OG no når du PRESSA kamera til det ytterste for å få tatt DETTE motivet;det er også imponerende;ja ikke ta helt av nå,av all denne rosen;men hadde DU hatt et TOPP kamera,så er det ikke sikkert du hadde hatt noe her å gjøre;DA hadde du kanskje vært så dyktig at ingen kunne lært deg noe her;eg UNNER deg et bedre utstyr for alt i verden;) Du er en klok ung mann med mye kunnskap om saker og ting,vær stolt av deg selv;du lager likevel gode bilder med det kamera du HAR;) Vinner eg en million i LOTTO skal eg kjøpe et til deg;)
STÅ PÅ kompis;-)
Avsluttet .

Hei på deg Hans Olav

Jeg synes Inger Anne har sagt det så fint over her. Du har masse fine bilder her på siden din og jeg registrerer at du er flink med PS også.

Når det er sagt vil jeg benytte anledningen til å si at jeg synes du er dyktig med det utstyret du har har. Det er ikke lett å få til det man ønsker altid og det er frustrerende. ''I know what you are talking about, belive me''. Jeg har fulgt med på bildene du har tatt og synes du er meget kreativ. Det merkes at du har holdt på med komposisjoner og at du har erfaring den veien. Det er jo et meget viktig punkt i alt man foretar seg enten det er foto eller billedkunst. Kjempegøy og spennende er det å se hva du kommer med av bilder uansett. TOPPERS !!!!!!

Vh Svenn
Hans-Einar O.

Hei igjen, Hans Olav!
Absolutt enig med Svenn her;-)
Stå på!
mvh Hans
Ishi K.

jo... du bør absolutt skaffet deg et annet kamera... hp har en tendens å gi et magentaskjær over bilder, som for min del er bare irriterende... ;)

ishi
Tore Johan V.

Kjedelig bilde mann! Du kan bedre.
Hans Olav S.

Inger Anne: Jeg forsto hva du mente, men det er nok masse jobb å klone vekk alt buskaset her, i allefall hvis det ikke skal synes. Ellers tusen takk for all den flotte rosen :)

Svenn og Hans-Einar: Takk til dere også for oppmuntrende ord.

Ishi: Ja det kan hende det blir noe ekstra magenta og sånt. Jeg gleder meg til nytt kamera.

Tore Johan: Ja kanskje det? Du kan jo alltids ta en titt på det andre jeg har å by på...

c'',)

HOS
Tore Johan V.

Hei Hans Olav. Det har jeg gjort også, og kommer nok til å fortsette med det :)

Hiv innpå noen flere ''poser'' bilder.

-TV
Erling K.

Vakkert bilde. Flotte farger, fin stemning. Lykke til med kjøp av nytt kamera!

Mvh EK
Avsluttet .

Fargene kunne blitt dypere med et par blenderhakk lavere.
Ellers et greit bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu