The yellow sunset
Greit fornøyd med bildet. Eneste jeg kunne tenkt meg er å finne ut hvordan jeg skal få frem kvaliteten på bildet bedre og like bra i så mørkt lys uten å måtte ha så høy iso. Noen forslag? PS: jeg har ikke fått kjøpt meg noe kamerastativ enda.
Utstyr
  • nikon D3200
  • 55m
  • Blender-
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_652628} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .

Jeg synes ikke du skal bekymre deg om de mørke delene i bildet. I et slikt bilde vil det bli slik, om man ikke tar flere bilder med diverse fokuspunkter for deretter å lime bildene sammen i et bildebehandlingsprogram. En omstendelig prosess om du ikke liker å gjøre så mye med bildene i ettertid.
En ting er ihvertfall soleklar: Fotografer i RAW, eller NEF som det heter hos Nikon.
Da har du mange justeringsmuligheter med råfila, der du blant annet kan lysne i mørke partier, lagre bildet med annet navn, for så å ta inn originalbildet igjen i konverteren, da jobber du med høylys og justerer det. Etterpå smeltes lagene sammen, med derpåfølgende jobbing med layers i CS.

Jeg synes dette bilde ble bra. Det som er mørkt kan jo bare ligge der som en siluett, fordi det er ikke det som er motivet.
Her er det lyset, himmelen og vannet, og dets farver som er motivet, og siluett ligger bare der som en moteffekt på motivet.
Det jeg føler du kunne gjort annerledes, er ikke fullt så mye himmel, siden det fra før av er ganske mye elementer lengre nede på himmelen. Og heller hatt med noe mer vann, om det er mer vann i bunn da? Det vet jo ikke jeg.
Ja, jeg ville tatt en tredjedel av himmelen. Solnedgang kan by på uante farver, her har du nesten hele spekteret i regnbuen.
Nydelig. Stativ er påkrevd ja:)
mvh arild
Vivian E.

Jeg stod ganske nærme, så jeg hadde ikke så mye å gå på når det gjelder vannet, men tusen takk for gode tips og kritikk, skal ta til meg dette :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu