Under overflaten
To dykkere utforsker vraket av D/S Begonia
Utstyr
  • d300s
  • 10,5mm fisheye
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_652528} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Walter S.
Siden du er i f/64 og jeg "bare" i f/8 så kvier jeg meg mange ganger til å kommentere her inne. Når det attpå til gjelder undervannsbilder så vet jeg nesten ikke hva jeg skal si heller, fordi jeg mangler bakgrunn og forståelse.

Men det var ditt kamera - D300s - som gjorde utslag - og at bildet faktisk var i mono (man er jo vandt med blå undervannsbilder, så det stikker seg jo litt ut...). D300s har jeg selv også og er fornøyd med dette stabile og pålitelige kamera.

Som sagt, uvanlig med sort-hvit, men det gjorde seg! Du har også vært flink til å komponere bildet - noe som sikkert ikke er enkelt under vann med tilgang på lite lys og uten å ha fast grunn under føttene - men du har forgrunn og spennende mellomgrunn. Bakgrunnen er jo som kjent vann, så det snakker vi ikke om. Jeg likte spesielt denne diagonalen som vrakets skrog gir, noe som tilfører bildet økt dynamikk. Flott med de to lyspunktene fra dykkelyktene! Jeg likte også luftboblene fra dykkeren på høyre siden, den gir et slags fornemmelse av pustefrekvens og tid...

Mvh,
Walter

P.S.: Du skriver ikke hvilken ISO du brukte, det kunne være interessant å vite.
:o)
Bjørn O.
Takk for tilbakemelding Walter!
Jeg vet ikke om det er tilfeldig at du nevner det, men jeg har akkurat startet en tråd under "estetisk bildekritikk" (brukergrupper på bildekritikken) om akkurat det der med de forskjellige brukergruppene her på BK'en. Den eneste grunnen til at "jeg er i f/64" er fordi jeg ønsker at folk skal kunne gi ærlige kritikker på mine bilder uten å være redd for at jeg tar meg nær av det. Det har overhodet ingen ting med min kompetanse å gjøre. Det du peker på er helt eksakt grunnen til at jeg startet tråden :)
Grunnen til at jeg poster undervannsbilder her er nettopp for at sånne som deg, fotografer, skal kunne gi tilbakemeldinger på bildene mine uten å farges av alt man vet om hvor vanskelig og komplisert det må ha vært å ta nevnte bilde, men rett og slett si hva man likte eller ikke likte med det, estetisk eller teknisk.

Takk for skryt for komposisjonen :)
Bildet er tatt på ISO400. Jeg synes ofte at bilder av vrak gjør seg godt i svart-hvitt, og kanskje spesielt når det er bilder uten blitz til å skape farger i forgrunnen som her.
Avsluttet .
Luftboblene lager, sammen med lyset fra dykkeren, en halvsirkel som passer veldig godt til den halvsirkelen som gjenstanden i forgrunnen lager (selv om vi ikke ser hele den halvsirkelen, får jeg en opplevelse av den, og synes at det står harmonisk til halvsirkelen med luftboblene).
Et spennende bilde med fine detaljer! :)
Mvh Liv
Walter S.
Bjørn:
Jeg er aldri innom forumet lenger heller fordi hver tråd der, som regel, ender opp i krangel om interne "posisjoner" og ofte om ganske uskyldige og små trivielle skrivefeil ("noen" som leser mellom linjene og tar av...) - noe som ikke akkurat gagner selve diskusjonen.

Hver fredag kveld f.eks. dukker det opp "Internet-troll" der som har som hovedformål og styre eventuelle seriøse diskusjoner mot avgrunnen.

Jeg liker ikke BK fordi denne kunstige oppdeling i (elite)-grupper her er med på å lage kunstige grenser og skaper et dårlig miljø. BG der i mot er lekeplass for "den vanlige fotografen" og litt mere uhøytidelig.

Lykke til!
:o)

Mvh,
Walter
Bjørn O.
Jeg har nok ikke frekventerer forumet nok til å få med meg det, men jeg kjenner jo igjen greia fra andre steder :) personlig skulle jeg bare ønske at det var en gruppe/galleri/ettellerannetsted der jeg kunne legge ut bilder, alle visste at det var ok å gi ærlig og saklig kritikk og som ikke ble tolket som elitisk eller noe annet jeg ikke ønsker å fremstå som.
Jeg er også veldig fornøyd med d300s. Hvis jeg skulle ønsket meg noe så var det litt bedre egenskaper på høy iso, og større dynamisk område. Men det er jo der HDR kommer inn i bildet ;)
Liv:: takk for kommentar :) effekten med luftboblene kan jeg tilskrive den fantastiske sikten vi hadde på dette dykket. Bildet er tatt fra omtrent 25-30 meters dyp, og i full oppløsning kan man se bølgene i overflaten!
Avsluttet .
Hei Bjørn!

Takk for hyggelig tilbakemelding med mer info! :)
Så fint at bølgene også kan sees :)
Det må være en fin og spennende opplevelse å dykke og å lage slike bilder :)
Takk for at du deler med oss!

Jeg håper at du og andre får flere tilbakemeldinger på bildene

Lykke til videre!

Mvh Liv
Avsluttet .
Flott bilde av ett flott vrak :) Liker stemningen svart/hvitt lager. Sikten er fantastisk! Har selv falt for vrak fotografering. Spennende :)
Bjørn O.
Tusen takk Kristine! Vrakdykking og foto er kjempegøy! Dette vraket er helt topp å fotografere siden sikten som regel er god og den grunneste delen av vraket (hekken) bare ligger på 7-8-9 meter dyp. Bare å ta for seg :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu