Snøen som falt i fjor...
...ble åpenbart for mye for vår gamle ærverdige låve, som kollapset under tyngden av nesten 2 meter snø sist vinter. Låven ble oppført i 1841, og vedlikeholdt senest i 1905. Den hadde nok stått i hundre år til, hvis vi hadde stelt litt penere med den.
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTok bildene denne uka med drittkameraet mitt, og satte sammen til en serie. Bildet nederst til venstre har blitt gjort om til sort/hvitt og fått en sepia tone, som en kontrast til det nederst til høyre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger374
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_65085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
tommy e.

Trist! Likte bildet nede til høyre best. Resten var vel mest rene dokumentasjonsbilder. (kan man kalle dem det?)

Te
Stig B.

Trist syn, men naturens gang. Den vil gjerne ha tilbake råstoffet den har lånt oss :-). Som individuelt bilde likte jeg best det nederst til høyre.
Mvh Stig
Øyvind A.

Grei dokumentasjon. Bildet nederst til venstre er det som gir meg mest: Enkelt og ryddig utsnitt, med toner som kler forfallet. Liker det.
mvh Øyvind
Avsluttet .

Grei collage. Naturen tar tilbake det vi har lånt, som Stig sier. Bildet dokumenteret det bra.
Hans Olav S.

Takk for kommentarer dere :)

Egentlig så hadde jeg bare tenkt å legge ut bildet nederst til høyre, men tenkte at noen nærbilder ville gjøre susen, som dokumentasjon. Bildet nederst til venstre er tatt fra kortenden i motlys, og jeg har tatt vekk fargene og lagt på en sepia tone der, for å få det til å virke gammelt. Det var tenkt som en slags kontrast.
Jeg skulle ønske at jeg hadde et bilde av låven mens den var inntakt til sammenligning. Det ville gjort seg.
Men det er såpass lenge siden, at det ville ta tid å lete etter et passende bilde.

Øyvind: her ser du en av grunnene til at jeg ga opp planene om å bli bonde. Driftsbygningen var forferdelig umoderne (ikke innlagt vann eller strøm engang) og ville krevd en investeringer på en million eller mere, for å få restaurert og modernisert til dagens standarder. Det var forøvrig mangelen på penger som er skyld i det mangelfulle vedlikeholdet.

Synd ja, men det er nå engang slik at alt forfaller og blir borte før eller senere.

c'',)

MVH
Hans Olav
Inger-Lise S.

Hei ! Ja,synd dette! Siden du har lagt collagen under arkitektur,velger jeg meg det nederste det til venstre,som viser klart og godt mot ren bakgrunn! Hadde nok ellers gått for det nederste til høyre,om det lå under natur..Fin collage..Tankevekkende..Og naturens gang...Skjønner godt at du ikke ble bonde da ja! Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

Bildet nederst til høyre tiltalte meg best her Hans Olav. Kombinasjonen av natur og bygningen som har kollapset under snø året før passer på en måte fint sammen. Bildet virker nesten estetisk fint til tross for historien bak. Ser ikke ut til at kameraet har stoppet deg fra å ta et flott bilde her. Bra utført Hans Olav !!!!

Vh Svenn
Venche J.

Hei Hans Olav,
slike serier har jeg sansen for, og du fortalte hvorfor du laget den. En god tittel er alltid vanskelig, jeg har faktisk strevd i timevis for å finne gode titler.

Nå har vi fått dokumentert hvor viktig det er med vedlikehold, eller mangelen på det. Synd med den gamle låven, men du får gå løs med saga. Det ligger mye god brensel der.

Bilde tre og fire var best. Du kunne kannskje løftet fortellingen med å hatt en stor versjon av bilde 3, også litt mindre versjoner av de andre.

Har du flere fortellinger på lager?

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Bra dokumentasjon og bilder,fin fortelling,fint satt sammen,både i årstider og farger/sort/hvitt,likte særlig godt bilde 3 og 4,flott lys og himmel,bra jobba:-)
mvh Inger Anne
Robin G.

Fint sammensatt collage, men jeg føler at siden du har bare ett bilde med sepia toner mangler den litt balanse..

Helt grei dokumentasjon, med en fin historie bak i tillegg!

Husk at det er ikke nødvendigvis kameraet som er så viktig, men fotografen bak!! ;)

RGJ
Hans Petter G.

Komposisjonsmessig sett ser det ut som et postkort eller en turistbrosjyre, men når man ser på motivet så er jo det et motiv som aldri ville vært brukt i en slik sammenheng. Slik sett er det en fin og spennende kontrast mellom form og innhold.
Tom E. F.

Når alt kommer til alt er vel de aller fleste av oss av bondeslekt, mer eller mindre langt tilbake. Jeg velger å se bildene i en landbrukspolitisk sammenheng, og sammen med dine ord (både til bildene og lenger ned) blir dette sterkt, Hans Olav!
Du er tydeligvis én generasjon nærmere ''møkk under neglene'' enn meg. Jeg synes oppriktig talt det er synd at det går slik med Norge - bygdene ''faller sammen'' og ungdommelig arbeidskraft med interesse for å drive jorda blir ''midlertidig ansatt'' et eller annet sted i en by.
Hvor dette ender, gjenstår å se.
Er en riktig pessimistisk, kan en si: Skog får vi nok av i Norge i framtida, men ingen kommer til å gidde (eller vite hvordan) en skal nyttegjøre seg den.
...
Forfall så det rekker i bildene, de ''griner'' mot en. Er også enig i at siste bilde ''gir'' mest, om jeg må velge.
mvh Tom
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Liker kollasjen. Framstår ryddig og informativ. Bra oppdeling av flaten. Liker best de nederste bildene, men de andre er med å fortelle historien. Dette betyr vel at det er i hvert fall en tinge mindre å bekymre seg for til vinters: At låven skal kollapse!
Inger Anne Maritsdotter V.

Dess meir eg ser på denne serien,dess meir liker eg den,både historien bak,det du fortel og ikkje minst det ein kan ''lesa'' frå bildene,likte særleg 3 og 4;beautiful images with beautiful colours&light/sunshine.
Det blir mye brensel av alt dette skrotet,er du i gang med å rydde Hans Olav ?
Vh Inger Anne
Nils L.

Likte serien..... vemodig..... men slik går det vel av og til.
Mvh Nils :-)
Hans-Einar O.

Fin og tankevekkende dokumentarserie. Jeg kommer opprinnelig fra småbruk, så jeg kjenner til problemstillingen ang. vedlikehold. Gårdsdriften er lagt ned for en del år tilbake, men jeg husker jo godt tida som var. Bor forresten i et hus på samme eiendommen i dag, og kan jo se forfallet som brer seg.
Synes også bilde 3 og 4 hadde de beste kvalitetene.
mvh Hans
Wigdis W.

Syns dette var en fin dokumentasjon på forfall . Trist at det er blitt slik. De nederste bildene var absolutt best.. og kunne godt stått alene..
Steinulf L.

Fin montasje sammen med teksten din.
Tor A.

Hei

At det går an å få så fine bilder av en låve som har takket for seg, så lite skal det altså til...

mvh
Tor
Hans Olav S.

Takk for alle kommentarer :)

Wenche: Ja jeg har flere fortellinger, del 2 av ''Snøen som falt i fjor'' er lagt ut.

Robin: BIlde nr. 3 ble tatt i motlys med sola gjemt like bak, og det syntes jeg kledde sepia toner, som et motstykke til bilde nr. 4. Bilde 1 og 2 var kombinerte oversikts/detalj bilder for å vise hvor ille det var.
Mens 3 og 4 var et forsøk på å gjøre noe estetisk ut av det.

Inger Anne: Det blir nok en del ved av denne ja, men blir også mye jernnagler og spiker å trekke ut, fra plankene.

Tor: Tusen takk for det. Jeg prøvde så godt jeg kunne :)

c'',)

MVH
HOS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu