Levitasjon
Det hevdes at enkelte mennesker (yogier) kan konsentrere seg så sterkt mens de mediterer, at de oppnår en tilstand hvor de er i stand til å oppheve tyngdekraften og levitere (bli vektløs).
Å hente frem ild fra det tomme intet er heller ikke noe problem for disse...
Bildet inngår i albumet A world of fantasy - Fantasibilder som ikke gjenspeiler virkeligheten, men heller en drømmeverden...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-22 00:39:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-10-22 02:59:54
    Versjon #3
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFotograferte soloppgangen med drittkameraet mitt (dottens dårligste). Så gjaldt det å finne på noe for å skille bildet fra de millioner av andre soloppgangbilder...
    OM DU IKKE LIKER FANTASY SÅ KAN DU JO KOMMENTERE BAKGRUNNSBILDET I STEDET
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1326
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_64861} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Eskil O.

Forstår godt hva du prøver å formidle, litt synd at den figuren du bruker virker litt vel kunstig på meg, eller..

Eskil.
Eliza A.

Crazy.

Eliza
Hans Olav S.

Takk for kommentarer hittil.

Jeg må bare legge til at dere som ikke har sans for fantasy, eventyr, fiksjon, drømmeaktig datagrafikk og lignende, kan jo kommentere bakgrunnsfotografiet i stedet. Det ER jo EKTE :)

c'',)

Hans Olav
Eskil O.

Bakgrunnsfotografiet er jo bra det, tenkte du ville ha kritikk på det som blir presentert i dette bildet, totalt.

Eskil.
Inger-Lise S.

Hei! Enig med Eskil her! Og jeg har nå i hvertfall sans for fantasi! (Men er uvant med atagrafikk og fiksjon ,da)Men det ser ikke ekte ut,fordi jenta blir for hard i mot bakgrunnen,passer ikke sammen,på en måte..Overgangene kanskje?
(Joda,flott bakgrunnsbilde! )Dette blir desverre mer som om jeg legger en tube over et naturbilde...Det MÅ jo se kunstig ut..Men ideen er god den..Må bare være vanskelig å få til dette...Beklager!Hilsen Inger-Lise
Hans Olav S.

Takk for kommentarer :)

Ja er det ikke det ene så er det det andre. Jeg har lagt ut ny versjon med mykere overganger på, om DET hjelper.

Jeg skjønner i allefall at jeg i fremtiden skal sette bildene i 48 timers karantene etter at jeg har laget dem, i stedet for å legge det ut med engang. Dermed er det lettere å se hva som er feil og eventuellt fikse det og perfeksjonere bildet FØR man legger det ut.

Det er alltid sånn at når man har holdt på i mange timer og laget et bilde, så blir man etterhvert litt ''blind'' og synes det ser bra ut. Og sier seg fornøyd, og går og legger seg mens maleriet tørker på staffeliet. Så når man våkner dagen etter, da kan det hende man ser feil og mangler som man ikke la merke til før. Ganske kjent situasjon blant malerkunstnere og tegnere i allefall.

Håper det hjalp med mykere overganger. Men det er ikke meningen at det skal se så realistisk ut heller. Det eksisterer så vidt jeg vet KUN 2 fotografier av leviterende (svevende) yogier, og de svever bare en halvmeter over bakken. Så sjansen for å få fotografert en yogi svevende 3 meter over bakken, er ikke særlig stor. Jeg må nok nøye meg med å fake.

c'',)

Hans Olav
Stig B.

Jeg forstår vanskeligheten med å finne en ''real case'', men når du har full kontroll med den virkeligheten du lager, så blir jo litt av utfordringen å finne / lage et miljø som gjør at motivet kjennes naturlig i den virkeligheten :-). På den måten har du full kunstnerlig kontroll, som du ville hatt om du tegnet dette. Ideen er god, men bildet kjennes for sammensatt ut til å gi den rette følelsen.
Mvh Stig
Inger-Lise S.

Hei Hans Olav! Stig sier det godt her! Men siden jeg gir bildet ditt en fair sjanse,har jeg sittet og studert det og tenkt...Min første konklusjon er at jeg for gammel,:)) Men,jeg får dele tankene mine med deg,uansett hvor dumme de er...(Ha i bakhodet at jeg knapt ser filmer ,video og bare litt TV..Går i bøker her..)Skulle bildet fenget meg,måtte du valgt en tåkete figur,ikke så klar som dette.Feil dame! ;-) Om det så var noe så unaturlig som et spøkelse eller en heks,hadde det hjulpet på hva meg angår...Jeg ER nok for gammeldags ,uten tvil! :-) Men er glad i abstrakte bilder ,da..Noen ganger..At du er dyktig,har jeg sett før.
Ellers:Å legge ut bilder på dotten:Morsomt å vise de fram,men man bør vel hovedsaklig legge de ut for å lære/høre andres kritikker og gjerne ros!Og her er i hvertfall utttrykket:''Til lags åt alle ,kan ingen gjera'' på sin plass!Og det ville vel blitt kjedelig det!Bra at du prøver ut grenser,syns jeg!
Hilsen Inger-Lise
Øyvind A.

Har sett på både dette og de andre bildene dine som inneholder figurer som du har skapt. Jeg har stor forståelse for at det er vanskelig å få til overganger, lyssetting mm slik at bildene blir seende ''ekte'' ut. Og det er kanskje heller ikke meninga. Uansett, for meg som betrakter er det det ferdige bildemessige resultatet som teller, og ikke hvordan bildet er blitt til. Og med alle bildene får jeg litt for mye følelsen av at figurene er for kunstige (satt på spissen: Utstillingsdokke i plastikk), som gjør at jeg ikke får den store opplevelsen av dette. Og det har ikke med en manglende sans for eventyr og fiksjon og gjøre. Jeg vil snarere si at jeg ser fram til den dagen du får til dette så figurene glir bedre inn i miljøet. Da er absolutt muligheten tilstede for at dine bilder i denne sjangerer kan fenge.
mvh Øyvind
Hans Petter G.

Det er mye kommentarer på teknikk her, og det er vel og bra, men lite på mening og symbolikk. Det er masse symboler - soloppgang og norsk natur, menneske i lotusstilling med ild bringer tankene til østen, kvinne med halssmykke bringer tankene til Egypt.
Estetisk synes jeg armringen på venstre arm er forstyrrende.
Eirik H.

Kombinasjon 3D/2D er heilt ok det. Problemet her er at ingen av elementa er særleg bra laga. Poser er eit bra program, som gjer det mogleg å lage 3D-figurar av høg kvalitet. Denne figuren er nokså simpel (sjå på ledda). Bakgrunnsibiletet er og prega av for hard oppskarping. Kobinasjonen blir ikkje bra.
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav:-)
Dette likte eg faktisk;flotte fargetoner og det gjør ingenting at dama er fake;det er det hun symboliserer som teller; Flott himmel og flott bilde;BRA jobba!!:-)
mvh Inger Anne.
Trygve Ø.

Liker ideen din. Kreativt og en fin ide og jobbe med som feks. et platecover osv. Skulle kanskje hatt en bakgrunn som har matchet den eventyraktige figuren/modellen (samme som i gost in the fog?) noe bedre. Tror flammene er et resultat av Eye Candi og det fungerer bra på bildet. Stå på!
Mvh Trygve Øien
Bjørn H.

Hei Hans olav ..

Liker kreativiteten din veldig godt ... Usikker på hva jeg egentlig syns ... Ser litt kunstig ut kanskje, litt klipp og lim ..

Tror jeg likte katta de bedre ... heheheh ..

Men syns nok det har en visuel effekt og er litt små stilig uansett ... ???

Bjørn
Petur E.

Hej Hans
Liker ideen din. Kreativt og en fin ide.
Petur
Tore Johan V.

Fint fargebruk her. Minnet meg litt om Might&Magic der et lite sekund :)
Hans Olav S.

Merkelig at midt opp i all ''slaktinga'', så er det ingen som legger merke til det salige ansiktsutrykket til jenta?
Er det absolutt ingen som ser at hun er ekstatisk?

Faller hele bildets utrykk på at jenta ser fake ut? Hva hvis hun hadde vært EKTE, da hadde vel forhåpentligvis noen klart å forstå hva jeg prøver å formidle. Nå kan det jo hende at DE få som faktisk LIKER bildet har sett det, men at de ikke nevnte det i farten.

Heldigvis var det noen som likte bildet også. Og å få over 500 treff i løpet av et døgn, er da ikke så verst. Det er fullt på høyde (eller overgår?) de prestisjetunge proff fotografene her på dotten, som har utstyr som koster mellom 20 og 1000 ganger mere enn mitt (snart 4 år gammelt og utdatert, 1.3 MP digitalkamera, verdi ca. 300,- kroner).

Hans Petter: Du har helt rett. Armringen burde ikke vært med. Det er bare meg som er litt vel glad i smykker og pynt. Selv har jeg en egyptisk Ankh og en viking torshammer (begge i sølv) rundt halsen. Jeg er også enig med deg i at halssmykket bringer assosiasjoner til egypt. Så jeg skal fjerne begge deler, slik at de ikke forstyrrer. Takk for gode råd!

Inger-Lise: Jeg tror det er uvant for de fleste å se en naken kvinne i lotusstilling sveve 3 meter over bakken foran en soloppgang. Om jeg hadde plassert henne på bakken i en annen setting (miljø) så ville det nok sett mye mere realistisk ut. Om jeg f.eks. fotograferte en ekte modell i lotus stilling, dypetset og la henne på denne bakgrunnen, så ville det vel ikke sett så realistisk ut da heller? Jeg kan jo prøve, bare jeg finner noen som vil stille opp nesten gratis og som TØR :)

Eirik: Det kan godt hende at figuren ikke var den aller beste. Bakgrunnen er IKKE oppskarpet. Det blir sånn med dottens dårligste drittkamera. Mye billedstøy, lav oppløsning også videre. Jeg bruker forøvrig Poser 4, men kan hende jeg BØR oppgradere til Poser 5 snart. Jeg tror du mente Poser 5, når du snakket om nivået av realisme som man kan hente frem.

Trygve: Det er samme jenta som i ''Her ghost in the fog'' ja. Jeg er tildels enig med deg, i at bakgrunnen kanskje ikke passet så bra til levitasjonsoppvisningen. Flammene er fra Eye Candy 4000 ja.

Øyvind: Jeg ser poenget ditt, og jeg ser også frem til den dagen, da ingen kan se at modellene er dataanimert. Jeg jobber med saken, men det er neimen ikke lett. Så jeg tar gjerne i mot tips fra folk som HAR lykkes i å få 100% syntetiske dataanimerte figurer til å se 100% ekte ut i et realistisk fotografisk miljø. Alternativet er at jeg prøver å få bakgrunnen til å se kunstig ut, og DET kan jeg da alltids gjøre.

Takk for tips og råd fra Hans Petter Graver, Inger-Lise Sundberg og Øyvind Antonsen m.fl.


Nei, jeg ble ikke sur p.g.a. kommentarene. Så bare fortsett å slakte/klage/rose/juble over/forklare/whatever bildet mitt.


c'',) (Smil til verden, og verden smiler til deg)

Hans Olav
Øyvind A.

Det er vel ikke noe poeng i at figurene skal se ut ''100% ekte''. Bare en del mer ekte enn de du har laget så langt.
Antallet treff sier ikke så mye. Se på andre bilder med naken dame her på foto.no så skjønner du nok hva jeg mener.
Lars-Anders M.

Ok.
tommy e.

Hvor er tissen blitt av??
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte dette bildet p.g.a. helheten,p.g.a. fargetonene og ikke minst det glødende lyset,at dama ser fake ut gjør ingenting med tanke på at (det for meg her) er selve symbolikken som teller.
mvh Inger Anne
Fotograf Carl-Åge H.

Hei...

Synes bildet ditt er spennende. Du har fortsatt mye å jobbe med av det som er skrevet tidligere. Bildet innehar mye fantasi og ikke minst flotte farger. Godt jobbet, og gleder meg til å se mer fra din kreative side senere.

Mvh Carl-Åge
Eirik S.

Du for unnskylde, men bildet ga meg ingenting. Mye kræsjet. Leser diskusjonen her, og du har satt igang en meget god diskusjon. Synes dog at bildet er litt kjedelig; ser at du prøver å si noe, men blir litt ole brumm aktig (skjedde noe på veien ut). Men nå er jeg krass, du skal ha ros for å si ting på en ny måte, og det er jo ikke lett å bevege seg vekk fra regler og konformer (kritikken og janteloven er det verste!). Stå på!

ES
Robin G.

Kreativt er det jo.. Har holdt på litt med 3d generering selv, men mistet interessen.. Synest det er bra jobba jeg..

RGJ
Ishi K.

Hei,

Velger å kommentere dette bildet istedenfor da jeg overhodet ikke har så sans for ''dokumentasjonsbilder'' :)

Vel, jeg må si at jeg liker v1 best etter å ha sett på dette bildet flere ganger. Til å begynne med tenkte jeg også kanskje mykere overgang ville hjulpet. Men faktisk, når damen er såpass fake, merkelig MEN med en ufattelig sjarm over seg, synes jeg den myke overgangen heller svekker dette inntrykket.

Skulle det vært noe, hadde jeg kanskje gjort damen litt gjennomsiktig for å blende litt bedre inn i bakgrunnen. Da blir damen litt mer ''uvirkelig'' eller ''drømmeaktig''. Kanskje funker det enda bedre?!

Ellers er bakgrunnsbildet i seg selv etter min mening bare sånn passe.

ishi
Birgitte O.

Bilde e stilig, men har du prøvd å kanskje sett d inn i et anna bakgrundsbilde?kanskje d hadde blitt litt meir spennanes? d e no mi meining...
=)
Peter K.

De bilder som eksisterer av yogier som svever... der svever de ''bare'' en halv meter over bakken... jaja. Hvis jeg hadde sett noen sveve over bakken, så måtte jeg nok klype meg i armen grundig hardt. Hvis du har noen linker til disse bildene, mottar jeg med takk (-: Peter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu