Høstlig morgenstemning blant eiketre-stammer.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon D7100
  • Nikkor Dx 16-85 mm VR
  • Brennvidde32 mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 400.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_647318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Harald G.

Dette syns jeg ble bra O.B. Flott lys som faller mellom stammene. Syns du burde fjerne fremmedlegemet på treet til venstre.
God helg.
Harald G
Olav Bjarte K.

Mange takk for en våken observasjon, Harald! Jeg var igang med å klone bort denne firkanten - som er et skilt hengende fra ei grein for å vise retningen på en sti. I kommunalkulturell regi, selvfølgelig. Andre steder er skiltene spikret eller skrudd rett i trestammene. Da tenkte jeg: Pokker heller, la folk få se hva en så liten og hard detalj kan ha å si i et ellers ganske intakt og naturlig miljø...

Vh.
Ruben G.

Hei.
Utrolig beroligende følelse i dette bildet, men samtidig litt mystisk.Bra fanget motlys.

Mvh Ruben
Carsten W.

Stemningen og lyset er på tusen, uten tvil.
Jeg stusset litt over treet i midten som deler bildet i to. Men jeg innrømmer gjerne at jeg har ingen løsing for dette heller...;)
Jostein S.

Hei
Stemningsfult og vakkre kontraster
Nydelig lys
Jostein
Øyvind L.

Likte helt til høyre best, synes også det var litt dristig med den store mørke i midten :)
Fin stemning.
Olav Bjarte K.

Takk også til Ruben, Carsten, Jostein og Øyvind!

Vh.
Avsluttet .

Dette bildet er så godt å se på :)
Bildet formidler ro, i tillegg til mye mer :)
Mvh Liv
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu