Alle rotters skrekk!
Traff på en ukjent katt da jeg var ute for å fotografere på fredag 17. Tenkte at den kunne få være modell for meg, men den hadde ikke særlig lyst til å posere. Den kom mot meg og strøk seg inntil meg og ville ha kos hele tiden. Klarte ettterhvert å komme meg noen meter unna, kaste meg ned på bakken, siktet og trykket av. Da den nådde meg igjen så ble jeg grundig slikket i fjeset...sååå skummelt!!
Bildet inngår i albumet Dyrenes verden - Dyr i like og ulike situasjoner...
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger691
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_64477} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Mike T.

Etter min mening et meget spesielt og ''opprørende'' bilde. Rått og realistisk. Derfor synes jeg at den litt barnslige tittelen som du har valgt passer ikke.
Stig B.

Katten ser jo sinna ut, derfor skulle du kanskje tatt bort halen som står rett opp :-). Stemningen i bildet er bra, med tittelen ''Death Row'' for en mus eller liten fugl så hadde dette elementet kommet godt fram :-).
Fint og rått!!
Mvh Stig
Dag T.

Hehe, bra uttrykk. Jeg synes heller ikke at der særlig kosete ut.
Amund O.

Hei, tøft kattebilde som jeg hadde forsøkt mer av. Katta ser såpass kjælen ut at du burde dra tilbake og forsøke å ta bilde med mer rolig bakgrunn og stor blenderåpning hvis du kan styre det på kameraet ditt. En liten neve tørrfor er genialt for å ''dressere'' katten til å holde seg på en plass til du får flyttet deg og kommet deg i posisjon.

Ellers synes jeg det er riktig som du har gjort i å komme deg ned på bakken. Det er det som er kattens (og andre dyrs) synshøyde på verden. Dette bildet hadde vært kjedelig fra vanlig øyehøyde. Hvis du forsøker igjen hadde jeg forsøkt å få en roligere bakgrunn bak katten.

mvh
Amund
http://home.online.no/~amunjoha/index.html
Inger-Lise S.

Hei! Dette så jo ut som en truende katt! Og det blikket! :-)Passer godt til titelen! Jeg har hatt flere katter tidligere og ville aldri trodd denne var kjærlig! Haleføringen kan så absolutt bety truende,på lik linje som at en hund som logrer,kan være sint.Det er måten,som teller.Sorry belæringen! Nei,jeg vil heller si at du har fått fanget et øyeblikk hvor katten nærmest sier bestemt:''Kom her og kos!'' He-he..Eller den reagerte på at du brått kastet deg ned??Et morsomt bilde uansett! Og bakgrunnen burde være realistisk og grei,så lenge det ikke er et portrett!Klar blå himmel bak hodet,var bra! Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .

hei Hans Olav
Jeg har 4 katter og VET hvor VANSKELIG det er å få tatt bilder av disse dyra som stadig ''kommer etter deg'' - bildet ditt er meget realistisk og viser en vennligsinnet katt ( halen rett opp ) som ''snakker'' til deg og VIL ha kos. Synes bildet ditt er MEGET ''talende'' - LIKER DET.
mvh
Tom B.
Birgitte O.

Stilig bilde og katt =)
Bra!!

Birgitte....
Robin G.

Rimelig crazy pus dette... Ganske ulikt fra de fleste andre katte bilder på dotten... Fin himmel, p-filter!?

RGJ
Rune Edvin H.

Tøft.
Rune
Thera E.

Realistisk er et fint ord på dette bildet ja. Føler meg som en mus. Skikkelig tøfft bilde, fikk veldig lyst å prøve å knipse fra samme vinkel. Men som sagt, katter sitter ikke å poserer, dem kommer mot deg
Avsluttet .

Det er vanskelig å ta gode kattebilder (synes jeg), men dette er bra (og tøft).
Inger-Lise S.

Hei igjen! Må le av kommentaren tiil Thera!:-)
og TOM: Om dine vennligsinnede katter har SLIKE øyne,vel,da er jeg glad jeg har hund! Makan til truende blikk,da Hans Olav: Glad jeg ikke er ei mus,for ville ikke våget å stole på Tom her! :-))For sikkerhets skyld! :-) for meg SER den truende ut med de smale øynene!
Du har fanget et øyeblikk som engasjerer Hans,og det er fint,for det er ikke alltid så mye humor her på dotten! Men lenge leve dotten!!:-) Hlsen Inger-Lise
Kristine G.

Inger-Lise: katter ''kniper'' øynene sammen når de søker vennligsinnet kontakt... Det er derfor så mange kattehatere plutselig får katt i fanget, fordi de sitter og ser på katten med smale øyne, noe som katten tolker som vennlighet :-) Men vi mennesker er opplært til å tolke smale øyne som fientlighet, så jeg skjønner godt at du syns katten ser truende ut....

Når det er sagt så er det et knallbra bilde du har fått her, Hans Olav :-)

Kristine
Hans Olav S.

Takk for alle kommentarer.

Amund: Jeg har dottens dårligste digital kamera, med lav oppløsning, mye bildestøy, og kun valg mellom autofokus og macro, samt at jeg kan slå av og på blitzen. Så inntil jeg får investert i profesjonelt utstyr, så må jeg nok krysse fingrene og håpe på at kameraet klarer å gjøre det det skal. Forøvrig har profesjonelle fotografer vært overrasket over at jeg klarer å få til såpass med det drittkameraet.

Jeg forøvrig ingen katt selv, kun hunder (så de har jeg god peiling på). Den katten der er bare dukket opp, og som amatørfotograf så jeg mulighetene til et godt bilde. Og holdt på i over en time, og koste med den, og godpratet og prøvde å få den til å posere. Men nei, den skjønte ikke det, den ville bare kose. Så dette ble det beste bildet fra den fotosessionen. Himmelen var klar og blå, og bakgrunnen måtte nødvendigvis bli slik, da jeg ikke kunne kattenappe (kidnappe) katten og putte den et annet sted med rolig bakgrunn.

Robin: Nei har ikke brukt noen filter her. Jeg var jo ute for å ta naturbilder, fordi himmelen var klar og blå, og det var varmt. Så dukket katten opp og jeg så mulighetene.

Generellt:
Jeg kjenner som sagt ikke katten, vet ikke hvem som eier den, ikke hvor den bor, eller holder til, så jeg kan ikke planlegge fotosession med katten.
Men jeg har en meget god venn (en dame) som elsker katter over alt på jord, og har mange katter selv. Hun likte dette bildet så godt at hun kjøpte det!
Hun ''forstår'' jo kattespråk, og det er riktig som flere av dere sier, at katten er kjælen og vil ha kos, selv om de smale øynene kan se noe truende ut. Hver gang den nådde meg igjen (nærmere 40 ganger), så strøk den seg inntil meg, og var så kjælen og malte og det var ikke måte på. Den til og med slikket meg i ansiktet!

Katten tenker nok ''Nå må du slutte å stille meg opp, jeg vil da bare ha kos for pokker''.

Men for folk som ikke er katteeksperter, så kan det se noe truende ut. Derfor den (barnslige?) tittelen.

Har noen et forslag til en bedre tittel, så ''shoot''.

Jeg har i allefall dyretekke

c'',)

Hans Olav
Bjørn H.

Hei Hans Olav ..

Dette er drit kuult..

Skikkelig trøkk i katta, bilde er tatt i en sprek vinkel med omgivelser som ''funker'' bra ..

Eneste som ikke harmoniserer nok, er tittelen :) Den ser faktisk litt lite imøtekommende ut .. hehehe

Liker dette...

Bjørn



Nils L.

Tøft bilde.
Mvh Nils :-)
Wigdis W.

Artig bilde, kjenner meg igjen i beskrivelsene dine av hvordan du gikk fram..bra vinkling!
Petur E.

Fint og flott bilde. ''Tøft''
Petur
Inger Anne Maritsdotter V.

*he-he*en artig positur dette,kreativt og bra utført.
mvh Inger Anne
Jóhann Á.

Hei Hans Olav!
Syns det virket som det var en vakt-katt, med alle de husene rundt! Fjeset på katta er jo helt konge, har ikke sett noe bedre! Rimelig skarpt på øynene og da er det meste gjort!
Tom A. T.

Skikkelig bra dynamikk i det her. Tidspunktet du klemte av er heller ikke så verst ;o)..
Artig bilde.
mvh Tom T
tommy e.

Artig vinkel!
Mike T.

Hei igjen Hans Olav.
Jeg hadde nettopp revidert mitt syn om den opprinnelige tittelen ''Nå kommer jeg og tar deg''. Dette skyldes at jeg under diskusjonen har lært noe om kattenes språk. Plutslig oppfattet jeg bildet på en ny måte.
Men uansett tittelen, så har du laget et meget intenst bilde. Jeg har sett på bildet om og om igjen. Sterke saker !
Hilsen Mike
Øyvind A.

Bra bilde. Fint med det lave standpunktet. Jeg har ikke særlig greie på katter, men jeg liker uttrykket. Bakgrunnen er helt grei synes jeg. Litt mer luft mellom låven og katta hadde gjort seg, men det er ikke så lett å planlegge sånt.
mvh Øyvind
Inger-Lise S.

Hei Hans! Først:humoristiske og fine kommentarer her ! :-) Jeg lo høyt!
Ellers har jeg lært noe nytt om katter pga bildet ditt,til tross for at jeg har hatt flere../Men på den tiden i lvet hadde jeg små barn,hest,sauer,hunder,katter,kaniner og hamstre! ;-) En periode på bare 7 år..DHadde vel annet å gjøre..)
Herlig den med kattnapping/kidnapping! Og mer!Ja,her var det mye morsomt å lese fra både deg og andre!!! Herlig!!
Hilsen Inger-Lise
Fotograf Carl-Åge H.

Spennende motiv igjen. Du får bra frem uttrykket til katten. Bra gjennomført i en vanskelig foto-posisjon. Fint bilde med klare kontraster mellom himmel og katt.

Mvh Carl-Åge
Tom E. F.

Hadde denne stått litt sidelengs med krummet rygg og halen framover ryggen med det uttrykket, hadde det vært grunn til å være skeptisk!
Mulig du fikk dette litt skumle uttrykket midt i et ''mjau?''
Godt gjort var det, uansett!
mvh Tom
Avsluttet .

Et av de beste bildene jeg har sett av en katt! Herlig farge på himmelen! (Min katt er veldig sint når den har dette uttrykket!) :o)
Rune Edvin H.

Likte forresten bedre den forrige tittelen, da den bar litt absurd i forhold til den tydelig vennelige katten.
Rune
Siri Elisabeth J.

Hadde jeg vært rotte eller mus...klart jeg hadde løpt for livet. Ferdig med det!! Et nært og kult katte bilde

Mvh Siri ;-)
Lars-Anders M.

Jeg ble redd. Bits den? Meget bra kattebilde.
Caroline M. S.

He, he - morsomt bilde! Hvis du hadde hatt et mye bedre kamera kunne du kanskje tatt dette bildet slik at kun katten var skarpt. Nå synes jeg bakgrunnen forstyrrer. Tror bildet kunne blitt ganske kult om katten gikk på flat/smal mark og det kun var blå himmel rundt.

Jeg har ikke dottens beste kamera jeg heller og ser at jeg ikke får til det jeg gjerne skulle gjort, så det er jo litt teit å skrive om og hvis. :-) Men på den annen side så er det jo alright å tenke ut motiver selv om man ikke får de til også.
Erling D.

Steintøff katt, den så ikke mye snill ut,
her var du heldig med motivet slik den kommer mot deg.
Stilg bakrunn også, passet godt til å være en gards katt
Knut S.

Herlig uttrykk :)
Bra knipset!
Jeg tipper du så rimelig teit ut der du hoppet vekk fra katten og slengte deg i bakken, hehehe. Burde nok vært filmet og lagt ut på nett ;)

-Knut-
Avsluttet .

Her er alt perfekt, eller i alle fall nesten. Perspektivet, uttrykket, fargene, veldig bra. Men det kan med fordel beskjæres på høyre side slik at det blir høydeformat og ikke tilnærmet kvadratisk som nå. Den store dybdeskarpheten (digitalkompakt?) gjør at bakgrunnen, og da særlig huset til høyre, forstyrrer. Skuret til venstre forstyrrer ikke, det er en del av miljøet, og har linjer som matcher perspektivet godt. Skjær midt i bjørkeklyngen til høyre, og bildet blir helt knall.

Mvh Ola.

(Gidder ikke lese andres synspunkter, så du får ha meg unnskyldt om jeg bare gulper opp igjen andres oppfatninger.)
Avsluttet .

wow, dette var virkelig godt fanget, ser nesten ut som katten freser og vil angripe fotografen:)
Avsluttet .

Hei Hans Olav!

Kjempe fint bildet det her! Katten hadde et spennende utrykk, bakgrunnen var veldig fin og morsomt med halen rett opp midt på hodet!

MVH Stian Hustad Håpnes
Åsa K.

Katten talade ju om för dig att den ville komma med dig hem.
Det är en fin bild och jag känner saknaden efter min katt som var just en svart/vit katt.
Katter är min stora förtjusning.
Laila Marie S.

Hei Hans!
Her har du klart noe jeg bare har drømt om...Å komme ned på bakkenivå og knipse FØR man får en ru tunge plantet på nesa :) Når det er sagt,kan man jo skjønne at en katt virker skremmende på små mus... Liker kontrasten fra den knallblå himmelen til den svarte pelsen.Virkningsfullt.Skulle gjerne sett bildet uten ''antennen'' (les:halen)
Laila
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu