Dobbeltbekkasinleiken serie
En siste tur på leiken for å prøve å få nye situasjoner. Her måler de hverandre for så å pusse fjærene litt. Av og til hopper de opp mot hverandre, men stort sett er de fredelige. Sammenlignet med skogsfugl er de disiplinerte fugler.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-12 10:05:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-06-12 10:06:05
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-06-12 10:06:28
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-06-12 10:06:48
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1 DX
  • Canon EF 500mm 4,0 L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetKamuflasje, stativ, iso fra 3200- 4000. Ofte må en mye høyere på iso.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger111
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_637535} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Arvid O.

Flotte bilder av dobbeltbekkasinene,liker originalen og v2 best.
Bernt Ø.

Knallserie dette, Per. Stort pluss for å gjengi lyset som det er, uten å lage kunstig dagslys. Originalen og v2 kniver om teten her. Du fikk mye ut av denne ekstraturen, på bekostning av de av oss som måtte gjøre andre prioriteringer...

Mvh,
Bernt
Roar K.

Fint lys og god skarphet henter ut farger og detaljer i samtlige versjoner.
Når det gjelder uskarpheten i forgrunn på originalen er jeg såpass fotografisk konservativ at jeg ville kutta den vekk og fullt og helt overlate all uskarphet til bakgrunnen. Derfor forsøker jeg så godt som mulig å ta med nok foran når jeg selv eksponerer slik at jeg har nok til å skjære bort det uskarpe i front som man programmessig er nødt for å få. Men innrømmer gjerne at det stadig vekk glipper.
I V2 og V3 synes jeg problemet er løst. I V4 og V5 tør jeg heller ikke være bastant for da mister du speilingene.

Roar
Svein R J.

Nydelige versjoner av Dobbelbekkasinen denne arten har jeg alldri sett,er det i trøndelag dette?

Mvh Svein
Per G.

Mange takk for komentarer. Ser godt poenget ditt Roar, men kutter jeg litt mere nede så blir det liksom litt kutting av fuglebeina samtidig. Løsningen her måtte for en gangs skyld å ha litt høyere standpunkt på kameraet. Noe er det fortsatt mulig å kutte, men ikke mye. Når det er sagt er jeg veldig glad du belyser dette, da det lett går i "glemmeboka". Som du sier på v4 og 5 var det nettopp speilingen jeg ville ha frem sammen miljøet for øvrig.
Mvh
Per
Avsluttet .

Flott serie,Per. Her har du fått med den trolske nattstemningen :-). Bildene er fine på hver sin måte, så det er vrient å velge favoritt. Fotograferte selv enkeltbekkasin forige helg, men det er atskillig mer swung over dobbeltbekasinen!
Morten E.

Kjempeflott serie av en vakker fugl. Her er vanskelig å velge noen favoritt da alle er gode på hver sin måte. Teknisk upåklagelig i fint miljø:)
Frode L.

Hei.

En flott fortelling i en nydelig serie, artig med andre fugler på myra også.

Fint du deler, for dette er det ikke ofte vi ser her inne.

Frode.
jarl kjetil j.

Fin serie fra bekkasinleiken Per!
Går for v.2 her.

jkj
Per G.

Takk for nye komentarer. Fint å se at dere liker de.
Mvh
Per
Odd Chr. K.

Nattfotografen trår til med ny fin serie ser jeg. Får lyst på fjelltur av slikt!
Odd C.
Magnar L.

Flott av dobbeltbekkasinene der alle versjonene er fine på hver sin måte. Men jeg synes v 4 og 5 tilfører bildet noe ekstra med speilngen i vannet.
Mvh
Magnar
Hans-Jørgen H.

Interressant og flott dobbeltbekkasinserie Per!
Vanskelig å peke ut noen vinner.
Opplevelse å betrakte dem alle!
Kan føle litt av den dunkle og litt mystiske stemningen...
Sannelig var det tett med kvist på spillplassen..må være et utfordrende fotomiljø..
Hans-Jørgen.
Per G.

Takk for komentarer. Hans Jørgen, de spiller gjerne i vieren når det enda ikke er helt mørkt. Når natta er på det mørkeste drister de seg ut på åpen myr. Noen spiller kun i vieren også.
Mvh
Per
Jostein G.

Det er noe med disse fuglene.... De ser så observante ut ...med de øynene. Det er som om de står der ute på myra i orginalen...men blikket er liksom halvt oppmerksomt...hele tiden observerende mot fotografen. Er det bare meg som føler det sånn!? Min erfaring med enkeltbekkasinen er at den er i overkant observant, skeptisk og kanskje intelligent....når jeg har prøvd å få bilder av denne. Fargedrakten til disse, samt de fasinerende øynene...og at den ikke er lett å overliste som fotoobjekt, gjør at jeg syntes denne fuglen er veldig fasinerende. Spillet og flygelydene er jo spesielt stemningsfulle også. Ok... he he jeg blir visst revet med av meg selv her...Ok
Bildene her sånn var bare supre! Kveldsstemning ...så lysningen i bildene er akkurat flott. Likte best V5 der den brisker seg virkelig inne i vierkrattet. Utrolig positur og stilig skue! Alle bildene er jo kjempebra da. Orginalt i V2 ... åpent nebb og i front ... og den bruser seg skikkelig opp her og! Likte som sagt lyset! Teknisk upåklagelige bilder...bortsett da kanskje ørliten kutt nede i orginalen som Roar er inne på. Litt lang kommentar...og litt utenom selve bildene...men håper det går greit...! :-)







Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu