Shiva
Normalt tar jeg ikke slike bilder med "se jeg var der". Men husverten og min faste sjåfør som han også er ville ha et slikt. Her var det også greit for da viser det hvor svær denne statuen er. Den er 123 fot og da snakker vi om noe sånt som 40 meter høy. Under statuen er det et tempel. Jeg burde kanskje brukt mer tid der en jeg gjorde og gått inn i tempelet og også besøkt et kjempetårn som ligger litt nedenfor. Men det var så varmt og fuktig nå hvilket ikke er bra for ryggen min som protesterte vilt.Men jeg må tilbake en gang tidligere på året når det er tørrere. Hotell er billig. Vi betalte ca. 170 kroner for et dobbeltrom med balkong og havutsikt. Ingen aircodition, bare vifte.
Hinduismen har en masse guder, men jeg kan ikke gå gjennom alt det her. Kan det ikke heller selv om jeg jo har lest litt for noen år tilbake. Isteden for å leite i mitt biblotek søkte jeg på nett for å oppdatere meg. Godt var det for jeg hadde blandet litt sammen.
Hovedgudene er Brahma som er skaperen og gift med Sarashvati som er lærdommens gudine.Vishnu som er vedlikeholderen og gift med Laxmi som er rikdommes gudine. Shiva som er ødeleggeren og gjenoppbyggeren og gift med Parvati som er skjønnhetens gudinne.
Shiva fremstilles ofte med fire armer bl.a. utstyrt med en trefork som vi ser ute til venstre her. Ofte framstår han også med pupper for han kan opptre som begge kjønn. Dette ser man ikke så tydelig her. Men drar du til Elephanta cave på øya Elephanta utenfor Bombay nå Mumbai så vil du se dette tydeligere. Det er et tempel hugget ut av massive fjellet for noe sånt som 1200 til 1500 år siden hvis jeg ikke husker feil. Fortsatt ser man skadene etter kulene fra portugisernes geværer på statuene for man har ikke villet reparere det. Navnet Elephanta kommer seg av at man fant en sort steinelefant på øya. Den befinner seg nå i en park inne i byen. men jeg har aldri sett den.
Dessverre er stedet å ødelagt av alt for mye suvenir sjapper og søppel. Jeg var heldig å slippe dette da jeg kom dit første gang i romjula 1972. Stort var sjokket da jeg kom tilbake i januar 1997 og fikk se forandrigen. Har ingen planer om å dra dit igjen. Murdeshwar i Karnataka derimot må jeg tilbake til.
Tar nok litt tid før bildene kommer på

http://WWW.pbase.com/kneppen
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 med OS
  • Brennvidde21mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEkspoert stående for frihånd. ISO 250. Lysmettig nedsatt med 0,33. Polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_633497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Carsten W.

Ingen grunn å forsvare seg for bildet. Jeg syns det er kjempespennende med utmerket vinkling angaende håndene av statuen.
Et utmerket dokumentasjon.
Tommy J.

Når du nu først hadde gitt etter for fristelsen så synes eg du har gjort det med stil! du har en helt særegen etterbehandling som kan få det mest ihjel fotograferte ting intresang! :)
Svein R J.

Ådu ådu for ett flott bilde av en flott statue av shiva, veldig intresant dokumentasjon og lesing bra var det att du tok og foreviget dette
God helg Roar
Mvh Svein
Jan G.

Komposisjon faller naturlig for deg, uansett motiv. Her får vi et godt inntrykk av denne guden, en av de mange tusen man dyrker i India.
Mvh Jan
Trygve B.

Dette var meget interessant. Flott bilde og informativ tekst til. Mvh Trygve
Jostein G.

Fint bilde av denne overlegne fysakken i lotusstilling! Det er vel å anbefale å meditere ja...sitte i denne stillingen å gjøre yoga....men cobra rundt halsen er vel ikke helt lurt for folk flest. Ser jo ut til å være i nirvana denne ! .-) Flott reisebilde! :-)


Mvh Jostein
Berit A.

Spennende lesing og flott og fargerikt bilde. :))
Jostein S.

Hei
Utrolig mektig
Du verden for noen dimensjoner
Slanger rundt halsen og hendene
I sannhet mektige saker
Interessant det du skriver Roar
Jostein
Bjørnar O.

Interessant lesing og fin formidling gjennom bilde ditt.Flott komposisjon med sterke farger.
En mektig gud,iallefall etter størrelse på statuen
og prakten å bedømme.

Mvh Bjørnar
Frode L.

Hei Roar.

Henger meg på sist talende.....

Frode.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Inger Anne Maritsdotter V.

Veldig interessant, både undertekst og bilde,
bildet illustrerer godt hvor stor den, den vakre statuen. Flott visuell formidling.
Eirik B.

Jeg synes absolutt du gjennom mannen i trappen som referansepunkt har formidlet størrelsen på statuen. Synes også gelenderne er flotte dybdeskapende linjer som også leder blikket mot motivet. Kompet virker balansert med noe dominans oppe i venstre hjørne, noe jeg bare synes er bra fordi det forsterker spenningen rundt kjempestatuen.

Mvh
Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu