Bjørka ved Rødsjøen
Parti fra Synnfjell, Torpa. Søndag 28 september.
Bildet inngår i albumet Naturbilder - Diverse bilder av vakker natur som jeg har villet forevige. Om jeg har lykkes må andre å bedømme...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-04 19:28:06
    Versjon #2
Utstyr
  • HP PhotoSmart 215
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetJeg sto og balanserte i et myrete terreng, og hadde litt problemer med å holde kameraet støtt. Fikset fargene og skarpheten i Photoshop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Stig B.

Synes bildet viser fin ro, og fine farger. Bjørka er passe ute av midten, og forgrunn og himmel gir god dybde. Himmelen litt kornete på min skjerm, oppe i venstre hjørne.
Mvh Stig
Avsluttet .

hei Hans Olav
En nydelig høststemning du har fanget her - fine farger, god komposisjon, men er enig med Stig vedr. korninga - vet ikke helt hva du har gjort her - men som ''dataguru'' vet du sikkert det best selv :-)
STÅ PÅ - kommer tilbake til de andre bildene dine.
mvh
Tom B.
Hans Olav S.

Hei Stig og Tom. Takk for kommentarer.

Som jeg skrev på teknisk, så har jeg skarpet opp bildet litt og fikset fargene. Det var nok da bildet ble litt kornete. Jeg kan jo fikse det i et billedbehandlingsprogram, ved å velge kun himmelen og bruke en grain remover. Eller bare softe himmelen litt.

Skal gjøre det så snart jeg har tid, og legge ut ny versjon.

Mvh
Hans Olav
Inger Anne Maritsdotter V.

Hvor har du vært med alle de flotte bildene dine,hele tiden,vet ikke hvor eg skal begynne å kommentere,det er ihvertfall totalt etter ''min smak'',driver også litt med akvarell&oljemaling, og dette bildet var fantastisk flott;herlig utsnitt,kjempebra komp. ,flotte farger og lys!!! Gleder meg til å se mer fra din kant:-) Stå på, du er dyktig. Kanskje du syns dette ble vel mye ros, men det er ærlig ment!
mvh Inger Anne
Carsten A.

Tja, motivet er vel i og for seg greit nok, og det var sikkert vakkert der og da. Bildet gjenskaper egentlig ikke dette, litt kjedelig lys som ikke separerer bildets elementer særlig godt. Litt for gjengrodd i selve landskapet, særlig er treet i forgrunnen ikke godt fristilt fra landskapet forøvrig.

Teknisk virker bildet som tatt opp med svært liten dynamikk, toneområdet er nok desverre klippet i begge ender (ikke detaljer i mørkelandskapspartier, ikke detaljer i endel himmel/skyområder), ta en titt på histogrammet i levels. Ikke godt å vite om dette skyldes opptaket (kanskje opptak i JPEG med det begrensete toneomfang og rom for etterbehandling dette gir) eller etterfølgende bildebehandling. Uansett vinner bildet teknisk sett litt på at mellomtonene løftes noe.

Støyfjerningen i V2 syns jeg ikke var vellykket. Uansett årsak er det blitt noen kunstige overganger mellom tre og himmel, særlig det øverste grenene. Det er forøvrig ikke optimalt å sette inn støyfjerning på et sent stadium i bildebehandlingen. Mye bedre å sette inn slik som det aller første grep under bildebehandlingen. Neat Image - www.neatimage.com - er utmerket for akkurat det, bl.a. fordi det har minimal effekt på detaljgjengivelsen (=''skarpheten'').
MVH CA
Inger-Lise S.

Hei! Et flott motiv med fine farger og lys! Men synd at det ble så kornete...Hilsen Inger-Lise
Øyvind A.

Ok utsnitt. Jeg har forstått at du liker midtdeling. Selv ville jeg i dette tlfelle valgt et lavere standpunkt slik at mer av buska hadde kommet over åskammen. Ellers enig i at Neat Image er bedre egnet til å redusere støy enn gaussian blur.
mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu