Soloppgang over Grotli
Tatt ved veien mellom Grotli og Strynefjellstunnelen.
Bildet inngår i albumet Strynefjellet - En dagstur til Strynefjellet, 2012
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D600
  • Nikkor 14-24mm 2.8 ED
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_624225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.
Disse vinter- og snø-bildene dine har en flott dynamikk, Dag.

Grunnen for at jeg valgte å kommentere dette og ikke "Soloppgang ved Strynefjellet" er at Grotli-bildet har en mere levende og dynamisk komposisjon.

Strynefjellet virker noe "statisk" på meg (når det gjelder komposisjon / utsnitt) fordi alle hovedelemetene er plassert i midten. Midtstilling gir som kjent statiske bilder. Det som er bra, er motlyset på trærne og dette lille snødrysset som drysser nedover skyggesiden. Hvordan fikk du til denne?

Her, derimot er solen plassert ved siden av midtaksen, fjellryggen danner en flott diagonal, detaljene i fjellbjørkene er flott, spesielt sammen med skyggen i fra motlyset. Fargene er naturlige og gode.

Dybden innover i landskapet er bra og den høye himmelen har noen dramatiske og kunstneriske skyer!
;o)

Flott dette!

Mvh,
Walter
Dag H.
Helt enig med deg Walter, ang. statiskhet i midtstilt motiv. Jeg skulle så gjerne ha hatt med meg teleobjektiv den dagen, men hadde bare vidvinkel, så bildet er crop'et. Med motivet uta av senter, ville vidvinkelen ha påført motivet perspektivforvrengning som ikke ble pent (jeg prøvde det). Det "snødrysset" er et mysterium. Jeg vet ikke hva det skyldes; om det er linse-effekt, eller det faktum at det var små snøkorn i lufta som kun var synlige om jeg så i en bestemt vinkel mot sola. Takk for lærerike kommentarer! :)
Walter S.
He-he!

Ut i fra ditt resonnement om at "...vidvinkelen ville påført motivet forvrengninger (som du synes ikke var godt nok)..." slutter jeg meg til at du er en slik "purist" som ikke vil trå utenfor gjengse oppfatninger, og som heller ikke vil rette opp et bilde i postbehandling. Du vil helst "lage" ditt bilde ferdig der og da, mens du komponerer det på stedet?
:o)

Du skal ikke frykte forvrengninger fra vidvinkelen din, Dag. Slik forvrengning kan ofte bidra til noe spennende. Det er jo ikke gitt at alt skal være gjengitt "slik som naturen har skapt det", vel...?
Noe må jo fotografen og / eller prosessen får lov til å tilføre også, ellers ville det bli litt fattigslig av og til.

Nå sier jeg det, UTEN å ha sett det du snakker om. Og mulig at jeg tar feil der, men i mine øyne er vidvinkel-forvrengninger IKKE skjemmende.

Dette snødrysser får bare forbli det mysterie det er. Naturens måte og spille oss et puss, kanskje? Tror ikke det er fra objektivet, det ville i så fall IKKE har blitt gjengitt så skarpt som det er. F. eks. støv eller skitt på eller i objektivet blir alltid "blured" på bilde.

Uansett, morsom dialog her, som vi har alt for lite av her på dotten.

Mvh. og "god helg"

Walter
Dag H.
Det ble så stor forvrengning, at jeg mente jeg ikke ville få til å korrigere det. Jeg har nå prøvd, og fikk det ikke til, med mindre jeg crop'er det enda mer.
Versjonen er nå lastet opp.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu