Nye Holmenkollen by night
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D600
  • Sigma 12-24mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/8
  • Lukker10seks
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623132} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jan G.

Flott vidvinkel av Holmenkoll-anlegget, to gode blåfarger dominerer, perfekt fargetemperatur på lyset.
Mvh Jan
Kirsten H.

Lekkert vidvinkelbilde med fine farger. Det tåler kanskje litt mer oppskarping?
mvh Kirsten
Dag H.

Takk for hyggelige kommentarer, Jan og Kirsten!
Artig at du likte fargetemperaturen, som jeg også har "valgt" selv. Den er korrigert litt ned i temperatur, fra det som kameraet hadde valgt.

Skarpheten er dessverre ikke den beste fra starten av. Oppskarping er gjort, men originalen er ikke god nok. Jeg mistenker rett og slett at stativet mitt var for dårlig, og kombinert med litt vind og lang lukkertid, ble det uskarpt. Nå har jeg kjøpt bedre stativ, og lært at det er dumt å heve midt-røret i stativet :)
Jon Henrik L.

Bildet er en god ide som bør videreutvikles. Jeg ville forsøkt å komme tettere på bakken. Poenget med vidvinkler er ikke nødvendigvis å få med alt, men snarere å skape perspektiver som er uventede og dramatiske. Men ved å øke kontrasten og å selektivt øke eksponeringen av hovedmotivet kan du også oppnå mye for å friske opp bildet. Her bør himmelen bli helt svart.
Jon


Dag H.

Hmm... Spennende ideer, Jon. Enig i det du sier om vidvinkler. Økning av kontrasten av hele bildet vil formodentlig gå utover alle blåtonene som spenner seg fra nesten svart og til hvitt. At himmelen isåfall også blir svart, er sikkert ok :)
Selektiv økning av eksponeringen av hovedmotivet synes jeg er en god ide. Det vil kanskje kreve endel jobb, så det ikke berører himmelen (jeg er ikke så stø i PS...).
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu