Sløret fullmåne
Et oppbrukt motiv kanskje, men dis foran månen skapte god effekt ved forrige fullmåne
Fotograf
Utstyr
  • HP Photosmart 850
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Terje L.

Fint lys. Artig med de blå/hvite tonene i skyene nærmest månen.
Månen kunne med fordel vært mindre midtstillt.
En runde med støyfjerning hadde heller ikke vært dumt.

-Terje :)
Inger-Lise S.

Et flott bilde! Likte dette,du har fått flotte skyer med,flotte farger,men du har OGSÅ fått med den planeten som er nærmest månen! Ikke værst! Hilsen Inger-Lise
Tom R.

Fint månebilde.
Se at den er litt utbrent, men det er vel ikke til å unngå
med den ekponeringa du har her.
Med en så lang ekponering far du jo fott frem de fine skyene, med andre ord.
Et godt kompromis.

Tom:)
Avsluttet .

Flott bildet! Deilig farger!
Mvh Jørg
Caroline M. S.

Kjempefint bilde med veldig fine blåfarger og nydelig lys i skyene. Tror kanskje jeg liker dette best av alle bildene du har lagt ut her (selv om jeg også liker den rosa himmelen og ferjekøen veldig godt).

Jeg tror, som Terje, at det også kunne vært fint med et bilde som dette uten midtstilt måne. Ser at det er en del korn på bildene dine og synes det ser slik ut på bildene til andre som bruker HP Photosmart også. Har du noen føling/formening om det - blir det lettere korn med ditt kamera enn en del av de andre pocket- og kompaktkameraene?

God helg! :-)
Tom D.

Bedre sent enn aldri med tilbakemelding til dere.
Takk for kommentarer.
Månen kunne nok vært mindre midtstilt, ja - det ser jeg.
Tok flere lignende bilder, men de er nok like midtstilt alle sammen. Får prøve å gjøre det bedre igjen en annen gang.
Er ikke helt sikker på om månen er utbrent - det var nemlig omtrent slik den så ut den aktuelle kvelden, på grunn av det omtalte skylaget.
Innbiller meg at det er Jupiter jeg har fått med meg til høyre for månen.

Kornete, Caroline ? Det er det frekkeste !
Neida, du har rett. Dette bildet er meget kornete.
Bildet er tatt med eksponeringstid på 1,5 sek, blender er 3 og ISO 200.
På kameraet mitt kan jeg manuelt regulere eksponeringstid og blender, men så vidt jeg vet ikke begge deler på en gang. Tror den ene tilpasser seg den andre. Får derfor ikke full kontroll over prosessen.
Synes på en måte at bildet gjorde seg med denne grovheten. Effekten ble omtrent som ved bruk av filter i PS (synes jeg, da).

At bildene mine for øvrig er kornete har jeg ikke reflektert over. Originalbildene ser ikke slik ut på min skjerm. Nå har jeg ikke satt meg skikkelig inn i alle digitalfotograferingens finesser, samt databehandling av bilder. Har vel likevel lest såpass at kvaliteten på jpeg-filer forringes for hver gang en lagrer nye versjoner av et bilde.
Kornetheten kan kanskjer også komme av at jeg før overføring til dotten komprimerer bildet i et program som heter ''Mihov Image Reziser''.
Kan sikkert lese meg til mer kunnskap om dette på diskusjonssidene her på dotten, men det får komme etter hvert.
Vet at bildene mine på langt nær er noen idealer mht komposisjon og teknisk kvalitet, men så lenge jeg har noen glede av det vil jeg legge inn et og annet bilde her.
Mvh Tom
Caroline M. S.

Det er bra! Håper gleden over å legge inn bilder aldri går over da Tom - for jeg (vi) har jo også glede av å se og diskutere bildene dine. Du er på den ganske korte listen min over bokmerkede fotografer. :-)

Siden orginalbildene dine ikke er kornete er det nok programvaren og ikke kameraet som gjør det. Jeg har lagt merke til at flere bilder tatt med HP-kameraer er kornete og lurte på dette siden jeg nesten kjøpte HP i stedet for IXUSen. IXUSen har sine svakheter og jeg har lurt på om det var et dårlig kjøp - at jeg heller burde kjøpt en HP jeg også. Nå kan jeg i hvert fall ikke si at jeg er glad for at jeg valgte IXUSen fordi HP gir kornete bilder.

De første bildene jeg la ut laget jeg mindre med Microsoft PhotoDraw og etterhvert oppdaget jeg at alle bilder som hadde vært innom PhotoDraw ble mye mer uskarpe og daffe i fargene enn de egentlig var. Så nå bruker jeg, så langt det går, kun det programmet som fulgte med IXUS-pakken.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu