Vierspurv, min norske fugleart nr. 187 på foto.no. 13 til 200!
En østlig art, som i Norge er blitt sjeldnere og sjeldnere. Vierspurven har et trekk som går helt til Syd-Japan! Den krever en helt spesiell hekkebiotop med fuktig myrbunn. Det finnes det ikke så mye av lenger, ikke minst på grunn av drenering. Arten ser ut til å være i ferd med å bli borte igjen, like raskt som den dukket opp i Norge for rundt 100 år siden.
Ikke all verdens, får prøve meg igjen til våren!
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_615431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Svein R J.

Godt fanget av denne etterhvert sjeldene fuglen i flott miljø

Mvh Svein
Odd E. k.

Et flott bilde av vierspurven oppe i det gamle treet. Skarpt og i et fint lys. Ja, dette er nok en spseiell art som en håper kan ta seg opp igjen. Godt fanget i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu