I motvind
Tja, de tar av uansett være. De passer nøye på at fotografer ikke kommer for nærmt innpå. Skarven en luring som lar seg lure av og til. Selv om her mangler noe på skarpheten så liker jeg bildet og får bare jakte mer helt til skarpheten sitter der den skal.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 50-500
  • Brennvidde420mm
  • Blender-
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetMed sidevind, reflekser fra havet, sol, motvind, uten stativ, ikke idiell lukkertid, -1.0 EV, og blender 6.3. Hadde vært fint med VR under slike omstendigheter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61297} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ketil K.

Dette er virkelig bra! Kjempedynamikk i dette bildet. Linjene i bølgene og storskarvens linjer i fin diagonal fungerer veldig bra sammen. Og bølgen med vindrysjer i bakgrunnen gir bildet fint liv. Også opptaksvinkelen bidrar til et bilde med god havfølelse i. Skarpehtsnivået her er passe etter min mening, og ødelgger på ingen måte.
Bjørn H.

Kjempetøft bilde ..

Elegant komp, fint driv i bølgene med skarven som er i ferd med å lette... (regner jeg med).

Spesielle toner, og kan godt akseptere en liten uskarphet som nesten ikke syns i mine øyne .. :)

Tonene og gjør seg godt til gulfargen i nebbet..

Bjørn :)
Inger-Lise S.

Et flott bilde! Fin kontrast mellom hode og hals og det lyse partiet i sjøen.Friskt og stilig! mvh Inger-Lise
Marianne R.

Stilig!
Bra fanga!

Mvh Marianne
Avsluttet .

Farge tonene på havet og skarpheten i sammen gir en virkelig fin stemning av rufsevær, som passer veldig godt til skarven.

hilsen Vegard
Tom R.

Kjempebra, godt jobba, dette likte jeg godt.
Trudde Skarven var dradt lenger sørover.
Fint med det gule på hode som kommer så godt frem.

Tom:)
Reidun G.

Helt topp dette Nils, nesten til å bli sjøsyk av :-)
Bildet gir meg følelsen av bevegelse og fart og i tillegg flott lys.
Reidun
Jan W.

Ja dette må vel være ett av de beste fugle bildene du har vist her på dotten etter min mening.

Herlig driv og bevegelse!

Mvh. Jan
Nils B.

Heia, dette var jo spennende. Takker enda en gang for tilbakemeldinger og setter stor pris på dere alle.

BH, ja den har nettopp oppdaget meg og stikker av.

TR: Skarven sees daglig flaksende over her i Stavanger og er tydelig på veg sørover. Et trekk ved trekket er at det er så absolutt ikke snakk om plog eller på geldedd. De flakser slik det passer og det er ikke særlig ryddig, i allefall de flokkene jeg har sett til nå.
nbh
Jostein M.

Har sett masse til dem i det siste. De er i hopetall men finner seg ikke i at vi (jeg) kommer på skuddhold. Når det gjelder bilde så kaster jeg meg på Kjetil Knudsens kommentar. Meget bra dette Nils. Ditt beste fuglebilde så langt.
Mvh
Jostein
Stig B.

Veldig bra bilde, viser både fart, værforhold og innsats. Bra fanget. Det finnes noen igjen her oppe på sunnmøre ennå, men de stiller ikke gjerne som modeller :-)
Mvh Stig
Tom A. T.

Jeg må også si meg enig med Ketil her, veldig god dynamikk over dette.
mvh Tom T
Pascale B.

Likte bildet svært godt.
Frank W. G.

Veldig fint utført. Sier ikke mer enn det, henger meg i stedet på det de andre har sagt/skrevet av positive tilbakemeldinger.

Frank
Carsten A.

Fint dette - helt enig med Ketil K.

Når det gjelder VR (eller, hos Canon, IS), så tror jeg ikke dette hadde spilt noen postiv rolle her. For det første skal det jo gå greit med en lukkertid på den inverse verdien av brennvidden (1/400 og ca. 400mm). Dessuten, om man bruker AF (i en eller annen form) på et motiv i aktiv bevegelse, vil VR (eller IS) sinke systemet aldri så lite. I slik situasjoner pleier jeg å slå av stabiliseringsfunksjonen, og vil mene at det kan har ganske stor betydning på hvor raskt og effekt AF arbeider, særlig med følgefokus. VR (eller IS) er ganske visst raskt i seg selv, men absolutt uten enhver tidsforsinkelse arbeider det nok ikke. Antakelig er det et godt eller bedre alternativ å øke ISO for å få kortere lukkertid eller for å kunne blende av noe mer.

Men selvsagt kan dette variere noe fra objektiv til objektiv.
MVH CA
Nils B.

Enda en gang takk for tilbakemeldinger.
CA: I kampens hete må jeg ærlig innrømme at det å tenke på isoen ikke traff meg før lenge lenge etterpå. At du mener at VR muligens ikke hadde gjort mye, eller noe fra eller til i dette tilfelle var spennende lesning. En av de negative tingene med 50-500, er den i mine øyne trege AFen, og at en ofte må finjuster etter at AF er satt. Dette fenomenet øker i takt med brennvidden noe som til tider kan være ganske frustrerende. Men når en først er klar over det så fungerer det, om noe tregt.
Ha en fin aften/natt
nbh
Avsluttet .

Av med hatten! :)
Per R. G.

flott bilde
Odd Helge O.

Det er ikke annet å si enn at bildet var flott, skarpt eller ikke skarpt. Stå på Nils. Bildene dine er de første jeg kikker på og er uten unntak seerverdige.

Odd Helge :-)
Steinulf L.

Dramatisk og flott!
May-Lise L.

Jeg er stum av beundring, Nils!
Liv Anette T.

Et kjempe flott bilde av skarven. Fargene og ''grovheten'' kler bildet. Har sansen for skarven.Synes det er en flott fugl. Du har fanget sittuasjonen helt perfekt sett med mine øyne. Har prøvd å snike meg inn på denne skapningen en del ganger, men som det sies av andre her så stikker den fort når den ser meg.
Anette
Arne S. G.

Dette er helt ''Theodor Kittelsen'', med vår tids formidlingsverktøy.
Fuglen er sterk, men jeg er like fasinert av strukturene og valørene i havet.
Så enkelt og så flott.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu