Gammelt naust.
I nordahølen øverst i Oselva fant jeg et gammelt naust jeg syntes var et flott fotoobjekt.
Dette naustet ble i sin tid brukt av laksefiskere som ville prøve lykken etter laks og ørret. Ikke så veldig gammelt,men ble nok bygd på 50-60 tallet vil jeg tro. Kanskje enda tidligere.
Etter mange år uten bruk har det blitt ganske så falmet og falleferdig. Båten hadde heller ikke kommet fra det i god behold og tenger en handyman for og kunne flyte igjen.
Bildet inngår i albumet Natur og Landskap i Møre & Romsdal -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-15 22:03:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606799} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Berit A.

"Kor e hammaren Edvard, du treng han vel no,
nå som døra skal spikras igjen.... "
Et flott bilde av naustet, som virkelig trenger litt handyman-hjelp. Liker de litt duse fargene og de nesten bladløse bjørkene rundt. Ble veldig flott dette. :))
Håkon Ø.

Et flott formidlet bilde dette her, kanskje litt lite kontraster, men jeg syntes det ble bra jeg.
Jostein G.

Fotogen bu! Likte patenten her med å klaske to bord på den mangelfulle frontåpningen slik ad den gjennværende døra holder seg i ro. Slitte rødfarger og åpen dør som ser gjenngrodd ut i sådann stilling....og gir og innsyn til den glemte båten. Forsømmelse her! Merkelig, lage så solid tak ( hardabgersifer) og samtidig ikke løfte planken med en ramme av grunnmurstein...ja ja og siden la det forgå. Lite kontraster og midtstilt, men bra vinkla! :-)




Mvh Jostein
Jostein G.

...Kanskje noe vanskelig å unngå midtstilling her!




Mvh Jostein
John B.

Ja i de moderne tidene som er nå ville vel en anonse på eiendomsmarkede blitt omtrent slik: Nydelig og sjarmerende bolig med sjøutsikt og fast båtplass til salgs.Noe renovering må påregnes. Pris: 4,7 millioner!!
Neida denne får vel stå i fred tenker jeg. Nydelig fotomat for kreative fotografer synes jeg...
John B.
Bjørnar P.

Fint motiv. Pluss for at du har fått frem båten inne i skyggen også. Jeg synes bildet er litt for lyst. Det kan du lett fikse med levels eller tilsvarende. Da får du mer "trøkk" uten å tape detaljer. Ville også kuttet en del på høyre side. Det hadde strammet opp komposisjonen ved at hovedmotivet ikke hadde blitt så sentrert. Dermed blir "knipsefølelsen" borte.
Jan G.

Det er ingen kunst å gi dette bildet mer fargemetning, men fotografen har valgt å presentere det pastellaktig lyst. Det er et godt valg og gir bildet og opplevelsen fra stedet et særpreg. Sentreringen av bua gir bildet en avklart ro - et varsel om at naustets tid er forbi.
Mvh Jan
Lars Ivarson F.

samd med jan g..godt om forfall
Roar K.

1-1,5 cm høyrekutt vil roe høyrekanten samtidig som du får mindre luft bak naustet slik at det føles mer som det er på vei inn i bildet framfor midtstilt.
Jeg ville forsøkt med ørlite mer komtrast, men kanskje holdt meg unna fargemetting for å beholde det falmede inntryket på naustet. Men akkurat det kan jo bare være min litt spesielle måte å lage bilder på.
Forøvrig et flott motiv som man kan få litt ut av både ved diverse vinkler, gå tett på for detaljer osv.

Roar

Geir K.

Takk alle sammen for gode kommentarer.
Takk også for gode råd om hvordan jeg kan gjøre dette bedre.
Jeg valgte bevist og ikke gjøre noe med fargene under etterbehandlingen da jeg følter at fargene er akkurat slik de var under opptaket. Naustet er meget falmet og matt i fargene etter årevis i vær og vind. Det eneste jeg har gjort under etterbehandlingen er og dempet skyggene så jeg fikk lys inn i naustet og dempet høylyset en tanke. Og en lett oppskarping til slutt. Personlig liker jeg best originalen,men kunne kanskje hatt den litt mørkere.
Takk igjen alle sammen,setter stor pris på dere.

Mvh Geir
Bjørnar P.

V2 for meg. Dersom du opplever fargene som for mettede, vil jeg tro der er bedre å dra ned fargemetninga direkte enn å senke den ved å gjøre bildet lysere. Utsnittet i v2 gir en mer dynamisk komposisjon og mer fokus på hovedmotivet.
Jostein G.

V2 ble bedre ! Topp dette ! :-)




Mvh Jostein
Rita Barbro S.

V2 ble så mye bedre.
Et severdig bilde du serverer her Geir!

Mvh
Rita Barbro
Bjarte W.

Jeg synes også det er mer 'trøkk' i fargene v2, og liker også at den er hakket skarpere. Er ikke helt sikker på de kuttene som er gjort - jeg ser du har tatt litt i toppen også for å beholde formatet. Er enig med Roar her, mht reduksjon i utsnitt - 1cm hadde vært nok. Og hva er det første øynene fanger? For meg er det båten, inn gjennom begge de åpne dørene, med utmerket lys også inni naustet, slik at det vi ser av båten kommer godt frem. Likte dette.

- Bjarte
Geir K.

Takk alle sammen for kommentarer.

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu