Fjellets vakreste
Fjellrypa er etter min mening fjellets vakreste fugl. Denne satt på ca 1200 meters høyde i Forolhogna nasjonalpart på lørdag og speidet ut over sin biotop. Det er ca 250 meter rett ned i dalbunnen bak rypa, som ikke lot seg sjenere nevneverdig av mye luft...
Bildet ble reddet til corner etter å ha vært overeksponert en drøy blender. Forhåndsinnstilling for å kompensere for snøen gav ikke uttelling mot snøfri dalbunn...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-12 17:56:33
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-12 20:49:40
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-09-12 20:52:56
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-09-12 21:27:42
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_606445} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Svein O.

To flotte av rypa der den skuer ut over.. Godt utført på så langt hold.
John B.

Flott bilde i fint fjellmiljø, men går det an å få litt mer smell i det? Er det noe og hente i for eks. levels??
John B.
Arne K M.

Fint bilde i flott miljø, men skner og litt meir smell i bildet.

Arne
Frode L.

Hei.

Et flott miljøbilde av rypa, som de andre savner jeg lit mer smell i bildet, det tror jeg du fikser lett hvis du selv ønsker.

Fikk veldig sansen for v2, den likte jeg godt.

Frode.
Bernt Ø.

Takk for gode tilbakemeldinger. Jeg er nok helt enig i at bildet burde hatt mer smell. Jeg har lagt ut et par versjoner med litt mer, men sørgelig lite å hente. Bildet er sørgelig overeksponert i utgangspunktet...

Mvh,
Bernt
John B.

Jeg synes versjon 4 var mye bedre jeg da!! blir jo en smaksak dette, men 4 en gav meg mest!!
John B.
Bjørnar P.

Versjon 4 hadde mest "trøkk", og fungerte best i mine øyne. Stusset litt på at skyggepartiene bla laget så lyse i originalen og at bildet dermed ble kontrastfattig.. Et overeksponering bildet er jo ikke et problem i skyggeparti (da de alltid kan dras ned til korrekt nivå), men i høylysene. Det virker som du har berget høylysene fint, og da ser jeg ikke helt problemet med eksponeringen?
Bernt Ø.

Bjørnar,

takk for innspill - du har et godt poeng. Jeg har lagt ved fila ubehandlet - høylyset er ikke utbrent, men kontrasten er tilnærmet ikke eksisterende.

Mvh,
Bernt
Geir K.

Nydeliog bilde av rypa i flott miljø. Dette falt jeg virkelig for. Herlig komp og utsnitt. Skarpt og fint med flotte farger.
Versjon 4 ble bar ehelt topp.
Knallbra.!

Geir
Bjørnar P.

Dersom jeg hadde fått opp versjon 5 i min RAW-behandler, hadde jeg vært meget optimistisk med hensyn til sluttproduktet. Det perfekte utgangspunkt for etterbehandling er et RAW-opptak som er helt på grensen til å brenne ut høylysene, og ditt opptak er neppe langt unna dette. Overeksponeringen gir flotte detaljer i skygger som lett kunne grodd igjen ved en "normal" eksponering. På ditt web-bilde ser det ut som noen små felt er utbrente, men det trenger de ikke være på RAW-fila av den grunn. En god RAW-konverter kan hente ut tegning i høylysene fra tilsynelatende håpløst overeksponerte områder så lenge ikke alle fargekanaler viser nivå 255 på en ubehandlet RAW-fil.
Lav kontrast på en RAW-fil er bare en fordel, da det betyr at du kan velge kontrasten selv under etterbehandlinga. Vet ikke hvilken bildebehandler du bruker, men en rask test i Photoshop med din versjon 5 gir et lovende resultat allerede etter noen sekunder, ved å bruke auto color. Justering i en RAW-konverter er dog å foretrekke, da du har større spillerom der.
Lars Ivarson F.

v4 og v2 er mine favorittar her..på ein måte likte eg den laaange lina i v2 best..er liksom meir på rjupejakt der om du skjønar..gromme greier dette
Bernt Ø.

Bjørnar, takk for lærerik og god tilbakemelding. Som novise i etterehandling setter jeg stor pris på slik feedback.

mvh,
Bernt
Duy P.

V4 ble knall bra Bernt. Jeg digger mer og mer miljø bilde. Som kom med flere du :)

:) duy
Tor Inge O.

Enig med Duy . Flott bilde av fjellrypa. Hos oss er situasjonen i år så dramatisk for lirypa at Folldal og Dovre statsalmenninger har fredet både lirypa , fjellrypa og skogsfuglen. Sein vår og lite innsekter sammen med krakket i smågnagerbestanden har antagelig skylden. Mange har lagt om igjen men de kyllingene blir for lite utviklet til å overleve vinteren så en får håpe at ved å spare stamfuglen
Tor Inge O.

kommer bestanden seg på fote kjappere enn den ellers ville.
mvh
Tor Inge
Per G.

Meget konstruktive innspill fra Bjørnar og Bernt. Utrolig hva en kan få ut av det digitale. Selv foretrekker jeg at histogrammet er nesten helt ut mot høyre. Disse bildene viser jo tydelig at det er en grei sak å etterbehandle bilder eksponert slik. Forøvrig er jo bildene godt håndtverk alle, men en god knapp på v4. Nydelige fugler i storslått norske fjell.
mvh
Per
Bernt Ø.

Takk for kommentarer ovenfor. Tor Inge, selv om vårt jaktterreng er rimelig godt stilt, har vi valgt å pålegge oss restriksjoner på uttak, og tar ut et fåtall kyllinger. Unge Gätzschmann og undertegnede gikk med kamera og løskrutt de to første dagene av jakta og fikk mye ut av det:-).

Mvh,
Bernt
Marit O.

Versjon 4 ble det mere liv i bilde etter justering Bernt!
Fint bilde av den i et fint miljø,der farger og detaljer kommer flott frem !

Mvh

Marit
ketil o.

Fint miljøbilde av fjellrypa.

ketil
Bjørn T.

Utrolig flott miljøbilde av rypa. Jeg liker V1 best -fremstår mest naturlig. Mvh Bjørn
Jostein G.

V4 ble bildet for meg her. V2 litt for mye miljø etter min smak her. Mye å løre her i kommentarene! :-) V4 ble et veldig flott bilde syntes jeg!





Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu