Fjell
Et apropos til å forsøke å lage ''malerier'' ut av bilder ved bruk av filtre/teknikker i billedbehandlingsprogrammer. Det er neimen ikke lett å få noe seerverdig ut av det. Bør man ligge helt unna slike ting?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

svaret er etter min mening NEI, dette er jo ikke lenger et fotografi ( i ordet's rette betydning ), men hva gjør vel det når bildet ditt blir så MALERISK og VAKKERT som dette. Jeg synes du har laget et meget vakkert bilde med velavstemte valører og en kjempefin komposisjon. Dette er MEGET BRA.
mvh
Tom B.
Kai-Wilhelm N.

Nei, man bør ikke like unna sånne ting. Men man *bør* ha det endelige resultatet i ''hodet'' når man leter opp motiver. Man bør kjenne filterenes karakter slik at man unngår elementer i bildet som forstyrrer den teknikken som man vil benytte senere.
Husk at du ikke skal skape et fotografi, du skal skape et bilde. Det kan være en litt annen tankegang,.
En del av trixene kan læres av bøker, eller en del besøk på gallerier.

Dette bildet har forstyrrende elementer som f.eks. en maler ville ''latt værer'' å male. (Det er en frihet malere/tegnere o.s.v. benytter seg av. Det bør vi også benytte oss av når vi lager bilder som dette).

mvh
-kai
Inger Anne Maritsdotter V.

NEI Trygve, fortsett med det,hvis DU liker det!! Det bor av og til noen kunstner-sjeler i oss hobby-fotografer, og DA er det morro å eksperimentere i PS med sånt:-))
Dette ble et vakkert bilde syns jeg; ser ut som en blanding av olje og akvarell;herlig dette!!:-)
Mvh Inger Anne
Øyvind A.

Jeg kan godt forstå at det er artig å prøve seg på slikt. Og resultatet (som her) kan jo virke pirrende. Men om det holder over tid er jo en annen sak...
Inger Anne: Mener du at det er mer ''kunstnerisk'' å legge på filtre i ps, enn det er å fotografere?
mvh Øyvind
Trygve S. A.

Jeg har benyttet denne teknikken et par år allerede. Imidlertid ville jeg bare lage en liten synserunde med folket på denne ''tekknikken'' - og om bilder kan bli ''kunst'' (gåseøyne er med hensikt).

Takk for kommentarer! :-)
Birna R.

odd børretzen sa det treffende slik ''noen ganger er det ålreit'' og slik er det med diverse fotovarianter også. bare noen ganger, når det passer, ikke som en redning, men som et alternativ.

PS-filtre er i prinsipp ikke noe annet enn å slenge på et filter på objektivet, med eller uten vaselin, eller å riste litt på kameraet under eksponeringen, eller snuble i stativet, eller dobbelteksponeringer, eller ,.... noen ganger kommer det jo noe godt ut av det, ofte ikke, og de fleste gangene spiller det ingen rolle verken til eller fra.

bare autor kan med hånden på hjertet si at ''det passet'', vi tilskuere kan bare vurdere det vi blir forevist.. min mening er vel at dette bildet ikke vant noe med den foretatte behandlingen, men om autor likte det bedre slik skal jeg ikke si ham imot. vi må trives med det vi gjør og ha et mest mulig bevisst forhold til *hvorfor* vi gjør det vi gjør med hvert bilde.

kunst går på innhold, ikke på teknikk, slik jeg oppfatter begrepet.
Inger Anne Maritsdotter V.

Svar til Øyvind;Du spør meg om eg syns det er mer kunstnerisk å legge på filter enn å fotografere;hvorfor du spør om det må no gudene vite;det går vel ikke an å sette de to tingene opp mot hverandre;MEN svaret må bli et subjektivt;NEI!!! Trenger ei si noe mer:-))
Mvh Inger Anne
Øyvind A.

Inger-Anne: Greit det. Jeg var i tvil om hvordan jeg skulle tolke din kommentar ovenfor. Derfor mitt spørsmål :-)
mvh Øyvind
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Øyvind;beklager hvis eg virka ''sur'' da eg svarte deg;det var ikke meningen, eg er glad i både kunst og fotografi, og ser det som to ulike ting, som av og til kan ''blandes''/bearbeides, men som også står sterkt aleine, if you know what I mean:-)
Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu