Jerngruve i Maharashtra
De som stort sett foretrekker skrytebilder får heller snarest blade seg videre da disse slett ikke er av topp teknisk kvalitet selv om jeg har forsøkt å fikse litt på det redigerte resultat fra 2006. Originalene finnes ikke lenger.
Ikke ment som noen undskyldning dette - bare informasjon da bildene kun er lagt ut slik at de som aldri har sett en indisk jerngruve kan få litt peiling.
Denne er nå forlengst stengt. Siste gang vi krongla oss ulovlig hit var hele gruva full av vann og veiene var nesten uframkommelig for annet enn anleggsmaskine og svære lastebiler.
Disse bildene ble tatt på en tur nordover i Goa i 2006 og vi lurte oss ulovlig inn i Maharashtra ved Goas nordgrense først ved å ferge over ei elv og så kjøre på kronglete veier uten politi som holder seg på highveiene. Hele området er nå forandret så bilder jeg har lagt ut tidligere fra samme tur slik som dette:
http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=368413&...erid=53391 lagt ut langfredag 21.3 - 2008 og dette http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=383867&...erid=53391 lagt ut 13.6 - 2008.
Ingen av disse tingene ekstisterer lenger. Jeg har ikke vært der på 2-3 år, kamnskje mer, men jeg har hørt at nye og bedre boliger er bygget for familiene til de som jobbet på en fabrikk like ved så de slipper å lage seg boliger av blekkplater, kvister og annet skrot.
Det er heller ikke ment som undskyldning når jeg nevner at hvis man som på malerier trekker seg litt unna så ser de litt bedre ut.
I V2 og V3 har jeg som jeg hørte en erfaren fotgraf en gang påsto i et foredrag fjernet himmelen fordi den er bare forsdtyrrende for bildet.

http://pbase.com/kneppen
Så bra som jeg fikk dem
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-05 13:09:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-05 13:10:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 300D
  • CANON EFS 18-55mm
  • Brennvidde55mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildene er tatt for frihånd. ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_605508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jan G.

Flotte bilder dette, Roar - og en spennende fortelling til. Det med å kutte himmelen var intet dumt påfunn. Nå fremstår bildene mer helhetlige i stofflighet og koloritt. Nydelige farger, ja bildene er direkte vakre, den opprørende bakgrunnen til tross. Gjerne mer av dette!
Mvh Jan
Marit O.
+7
Jeg har jo sansen for slike motiver,med linjer former og farger Roar,men alt for mye oppskarping etter min smak !
Liker best orginalen,men jeg persjonlig ville ikke hatt med himmelen her !

Mvh

Marit
Oddmund K.

I disse bildene er jeg helt enig i at himmelen ikke tilfører noe, og at de blir som Jan sier mer helhetlige og stofflige..linjene og fargenyansene i gruvene er nok i seg selv.
mvh Oddmund
Solvår B.

Jan sier det så fint. Jeg henger meg på.
: ) Solvår
Roar K.

Jeg ser Marit klager på oppskarpingen.
Den reagerte også jeg på da bildene kom opp her for de som jeg har hentet fra fremstår ikke så overskjerpet som disse selv om også de er på kanten for her er det snakk om å reredigere gamle redigeringer hvilket ikke er enkelt for de feilene man gjorde første gang blir gjerne med videre selv om man kan oppnå litt kamuflasje.
Nettopp derfor skrev jeg også i innledningen at de ikke er lagt ut av tekniske årsaker.

Roar
Eli S.

Henger meg på de over. Enig i at himmelen i v1 ikke tilfører bildet noe.
Flotte farger i dette nedlagte gruveanlegget.
:) Eli
Lars Ivarson F.

originalen og v3 for meg..godt kompa og snitta..
John A R.

Flotte bilder med fine farger, snitt og undertekst :)
Geir K.

Liker disse informative bildene dine Roar. Synes også de er flotte og se på. Skal jeg velge en versjon som jeg synes er bedre en de andre så blir det versjon 3. Men egentlig det mest informative med disse må jo bli originalen som viser helheten av gruva.
Stor + for informativ tekst.
Flott dette.!

Geir
Alf B.

Flotte informative bilder og God undertekst
Liker v3 best der anleggsmaskinene kommer best frem
Flott levert som vanlig dette Roar

Alf
Frode L.

Hei Roar.

Støtter meg til Geir's kommentar, v3 viser hvor stor gruva er, de store marskinene viser det.

Frode.
Håkon Ø.

Dette var spennende bilder Roar, gode farger og detaljer i bildene.
Odd E. k.

Et dypt sår i naturen, på jak etter verdier. Utmerket dokumenter i flotte utsnitt. Flott informativ undertekst.

Mvh

Odd E.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Bjarte W.

Ikke akkurat badevann i midten der. Ser du skriver at det er en gruve, så jeg hadde sett for meg hule-ganger og berg, men det heter altså gruve selv om det minner mest om et sandtak? Liker best de rustrøde fargene i originalen, samt at dette gir et mer helhetlig bilde.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu