Surfing på Bore Stranden
Jaymin er født og oppvokst på Bondi Beach, Sydney, Australia. Nå surfer han Jærbølgene.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D100
  • AS-S VR Nikkor 70-200mm 1:2.8G + 2x con
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetHåndholdt!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger634
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Avsluttet .

Joda, spennede, skarpt og fint dette.
Ansiktet kunne gjene vært litt lysere.
:)
Bjørn H.

Hei .. Fint actionbilde dette Jostein ..

Syns det meste fungerer bra. komp, farger og det tekniske ...

Eneste er vel at jeg syns ansiktet blir litt mørkt .. Men, jeg mistenker etterhvert at jeg sitter med litt mørk skjerm .. Har kalibrert den for en stund siden, men tror fortsatt det er litt igjen ... men ok, liker bildet ditt .. Bra driv dette ..

Bjørn
Tom A. T.

Fint og actionfylt, men surferen blir litt mørk på min skjerm også. Bildet til TB ga meg en opptur mht. skjermkalibrering. Nå gjorde du meg usikker igjen.
Shame you!!
mvh Tom T
Tormod I.

Ja, bra dette her. Vil ikke si han var plagsomt mørk i fjeset. Sikkert litt å fikse på uansett. Liker måten han er på vei inn i bildeflata.
Jostein M.

OK! Jeg er usikker selv. Så her kommer litt hvordan jeg ser bilde.
Ser bra detaljer i hele surferen. Ansiktet er mørker enn føttene. Det rare er at bilde ble helt likt som det fremstår her på foto.no (på min skjerm) da jeg skreiv det ut. Dog virker det rart at jeg er den eneste som har riktig skjerm:-).
Mitt forslag. Alle på foto.no kalibrerer skjermen sin etter dette bilde. Da blir jo bilde kanonbra hahahahaha.
Mvh
Jostein
Nils B.

Tja Jostein, vet ikke helt. Bildet fremstår noe mørkt og jeg mener bestemt at her kan du helt sikkert hente enda mer ut av bildet. Tok meg den frihet og ta det inn i PS for å se, litt justering i mellomtonen og litt i høylyset. Bildet har absolutt kvaliteter som jeg setter pris på, men det kommer ikke til knærne en gang på motlysbildet ditt. Et lite varsko. Sand og salt, vær litt obs på dette Jostein. Selv om du ikke føler at sanden eller saltet er tilstedeværende så skal jeg skrive under på at det er der. Har selv erfaring, negativ sådan.
mvh Nils
Marianne M.

Heia Jostein.
Imponerende bilde med masse action! Her hos meg er ansiktet litt mørkt i høyre side....Ikke det at det plager meg noe,for jeg synes ikke at det er ansiktet som først og fremst er viktigst i dette bildet. For meg er det formidlingen av fart og styrke samt farger som er det viktigste ;-} ...og det synes jeg du har klart utrolig bra.
Vennlig hilsen Marianne
Jostein M.

Til Nils! Om du leser teksten over så er det her ikke et spørsmål hva DU kan hente på DIN skjerm men hva jeg kan hente på min. Det er nykalibrert med en dingsboms til en pris pålydende kroner 20.000,-. På min skjerm (etter min vurdering vel og merke) er surferen bra gjengitt rent tonemessig. Vist er det forskjell på ansikt og føtter men lyset faller litt forskjellig på disse to stedene. Det store spørsmålet er jo om vi ser på det samme bilde eller ikke.
Mvh
Ketil K.

Flott actionbilde - bra at det finnes muligheter til å surfe og ta slike bilder i Norge og - selv om det vel neppe kommer opp mot Bondi Beach da... På min kalibrerte skjerm er det ingen ting å utsette på tonegjengivelsen. På en dårligere skjerm (dualt) jeg har blir ansiktsfargene til høyre i bildet gjengrodd.
Tom E. F.

Fart og driv!
Fin balanse av utøver. Herlig å se brettet pløye seg ned i bølgene. Ser ut som om dette er tatt i overskyet vær, og på min skjerm ser eksponeringen upåklagelig ut. Surferen svinger vel vekk fra solas strølys?
mvh Tom E. F.
Carsten A.

Enig med Ketil om tonegjengivelsen, slik jeg ser dette på min kalibrerte skjerm. Fint actionbilde med gode farger, god utnyttelse av bildeflaten.

Ser for min del ingen grunn til at personen skal gjøres lysere. Her er det en fin balanse i tonefordelingen, det aller minste forsøk på å løfte mellomtonene ødelegger den gode brilliansen i høylysene. Tok bildet inn i PS for å sjekke.

Ellers er nok dette et bilde og et motiv som er ganske skjerm-kritisk. Så de som syns person og/eller ansikt er i mørkeste laget bør utvilsomt vurdere å kalibrere skjermen.
MVH CA
Thor B.

Har ikke så meget og utsette på dette men føler at fargene er litt tamme. Men det kan vel skyldes en gråværs dag.
Dings bomsen til 20.000 er den til utlån eller ?
Lager den ICC profiler for skjærm, print og skanner?

Mvh TBH
Fred S.

Da er visst ikke min skjerm så ille likevel: Surferen fin og skarpt gjengitt, egentlig veldig bra fokusert dette, og slett ikke for mørk, og stilig med grønnskjæret i bølgene.
vh fred
Jostein M.

Hei Kjetil! Var på Bondi i April. Bølgene der var bra. Men her på Jæren har vi fire meter høye bølger på vinteren. Spesielt to bølger bryter slik at en kan kjøre tube i dem. Det kan bli ganske artig å fotografere.
Mvh
Jostein
Lars Olav T.

Fartsfylt bilde. Ser ganske artig ut dette. Muligens litt mørk på surferen, men tipper det skyldes at drakta er svart. Ellers er vel ikke skjermen min heller kalibrert.

Mvh. Lars
Nils B.

Her er det bare å strekke våpen. Kasta skjermen min i gulvet, hoppa på den, skjelte ut kånå, og drogte muså.
Helhetsinntrykket er bedre etter endel justering på min side Jostein. Bildet kan som CA og andre hevder være en prøvelse for eldre skjermer (som min), så om det var hensikten å få meg til å legge ut bedre bilder på foto.no, så fiksa denne omgangen det. Min var for mørk.
Men uansett så mener jeg fremdeles at det er mer å hente i bildet ditt og at jeg kunne tenkt meg det lysere, men bare i mellomtonen. Men for all del, opplevelsen av bildet er og kommer til å være forskjellig, noe som er bra.
Stå på, men det kan jo være en ide for mange brukere å benytte seg av verktøyet Ifo i PS. Fin prat på telefonen, men igjen husk sanden.
mvh Nils
Arnt Ove J.

Flott bilde. Bildet blir spennende med den grønne sjøen i forkant og den blå bak. Mye fart og spenning i bildet.
Skal være litt forsiktig med å ha bastante meninger om tonene i bildet da smak og behag er viktige faktorer, Hadde nok selv gitt et lite løft i mørke / mellomtonene, men høylysene er gode og bør ikke røres. JM du kan sove godt i natt, skjermen din er ok.

Til CA : Det er vel ikke rett det du skriver om at det minste løft i mellomtonene ødelegger høylysene. Dette er vel avhengig av hvilket verktøy og hvordan du bruker verktøyet i PS. Hvis du feks låser en kurve ifra mellomtoner til høylys så skal ikke bildet påvirkes av små justeringer under det låste punktet.

Kan også nevne at jeg daglig bruker 3 identiske skjermer. Samme fabrikat og ca samme alder. Har ennå tilgode å få disse 100% like, men akseptabelt like er ikke så vanskelig :-)

mvh
Arnt Ove
Carsten A.

Det som er riktig, og som jeg har skrevet, er at den aller minste løft av mellomtonene (som ikke er selektiv, selvsagt) etter min mening ødelegger den gode brilliansen i høylysene. Jeg han ikke skrive ''etter min mening'', ''slik jeg ser det'' osv. i hver eneste setning. Og jeg er ikke enig i at det er mulig å gjøre noen global endring av betydning (som har billedmessig betydning) i mellomtonene uten at brilliansen blir negativt påvirket i dette tilfelle. Den måten som er beskrevet er jo den man vanligvis kan bruke når høylysområdene er kritiske, men den har uansett en lei tendens akkurat i den retning jeg pekte på. En sak for seg er ellers at jeg ikke kan se noen grunn til endringer.

Og alt foran er altså min mening om emnet.
MVH CA
Peder G.

Bra actionfylt bilde, kraftig og fin sjø, ville hatt surferen litt lysere og med kraftige farger, men det er kanskje vanskelig med dette opptaket å få justert uten å få kvalitetstap. ..hvis ikke min skjerm er helt feil da... Mvh Peder
Are T.

Hey! Det er Jaymin jo! Surfet m han på Sola stranda for et par år siden. Funny Fyr!

Om bildet, knall bra knipset, ikke er det spesielt høy break her heller, tar jeg feil når jeg tipper half-head?

Vil gjerne se flere slike, evnt andre versjoner!

MvhA
Avsluttet .

Enig i at surferen burde vært litt lysere. Rent teknisk har jeg sett bedre fra deg, Jostein, men du tar igjen med action og spenning til de grader som gjør det hele til et meget severdig bilde.
Avsluttet .

Bra fanget og ville hatt surferen litt lysere. Ellers er det ikke noen i veien med skarphet og utsnitt. Bra !!!

Vh Svenn
Lars Erik N.

Helt topp Jostein. Litt mørkt også hos meg. (på 2 forskjellige skjermer). Ellers er det fart i bilde, og komp. er bra.

Mvh
Lars
Jan W.

Fint bilde Jostein.

Litt mørkt på min skjerm her på kontoret og, men den er generellt litt for mørk i mørke områder.

Bildet vekker minner fra vinteren 83 da jeg tilbrakte noen måneder i Australia. Var med noen gutter og surfet i grålysningen hver morgen nord for Brisbane.
Men jeg rakk aldri å opparbeide en slik teknikk som gutten på bildet. Ser enkelt ut, men....

Mvh. Jan
Reidun G.

Klarte ha holde balansen sekundet etter ?, Flott action.
Litt mørkt, på min skjerm er det litt gjengrodd i håret til høyre og nedover kragen.
Kommer du og stiller inn skjermen min ? :-)
Reidun
Arild K.

Surferen er ikke gjenngrodd på min skjerm, ser detaljer også i ansiktets høyre del.
Håret er som RG sier noe gjenngrodd.
Så en ordentlig kalibrering hadde nok vært på sin plass.
Bra action bilde forresten.

Mvh AK
Alexander L.

Flott bilde!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu