Opp, men ikke ned
.. jeg legger dette i min serie ''Fisking i Valdres'' fordi (a) bildet er tatt i et kort tids øyeblikk av tankeløshet da min Fisheye 10.5 DX ble fjernet fra kameraet og (b) fordi stemning, tankegang og geografisk tilknytning er tilnærmet identisk med de øvrige i serien, som i likhet med dette stammer fra min siste tur i Valdres og tilstøtende strøk (Jotunheimen)
Bildet inngår i albumet Fisking i Valdres - Med fisheye i Valdres og velkjente toner i bakhodet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger710
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59692} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tarjei Ekenes K.
dette likte jeg godt

flott linje og farger

hadde vært tøft å se en horisontal speilvending også

bra jobba !

:-D ! son tarjeiav !
Birna R.
Et landemerkefjell (Falketind) kan ikke speilvendes, Tarjei. Det er både manipulering og i mine øyne et overtramp.

Fjell har også sjel.
Jostein M.
Dette var jo rett og slett fabelaktig. Etter å ha sett dette kommer jeg til å bytte objektiv til tusan. Hvordan kom dette til? PS, speiell teknikk. Uansett hadde virkelig sansen for det.
Mvh
Jostein
Geir Helge S.
Greier liksom ikke å se det helt store i dette. Bildet fremstår (i alle fall på denne skjermen) som pixelert, særlig i den blå (tåka?) rundt toppen. En liten beskjæring i bunn ville hevet kompet i mine øyne.
Geir
Birna R.
Geir: her finnes ikke spor av pikselering, men det er store kontraster ute og går så klart.

Jostein: opptaket er gjort med et hverdagslig 200-400 ''pirat''-objektiv og til og med håndholdt. Resten er arbeid for å få bildet slik jeg vil.
Lars Vendelboe T.
En fin dekorasjon. Kunne vært interessant å se utgangsbildet. mvh Lars på Venabu
Lars-Anders M.
Bra kantførsterkning her. Fin effekt. Stå på.
Elisabeth W.
Wow! - I mangel av et bedre uttrykk for den første reaksjonen min.
Bildet i seg selv er grunn nok, men du fikk litt reaksjon 'gratis' herfra ved at det var akkurat dette motivet. (Og speilvending av Falketind ville være ille.)
Mon tro hva som skjuler seg bak setningen ''Resten er arbeid for å få bildet slik jeg vil''? Tenker du på forberedelse før opptaket med spesielt nøye valg av tid/sted/plassering/andre forhold/fototeknikk, eller en eller annen form for etterarbeid?
Tittelen får meg til på en og samme tid å smile og rive meg i håret - 'gåter' har gjerne den effekten.

-- Elisabeth
Avsluttet .
Det er vanskelig å kommentere dette bildet. Jeg liker spesielt godt hvordan du har fått skyene til å legge seg rundt fjellet. For meg ser dette ut som soloppgang og daggry med ruskevær.

Veldig spennende bilde, synes jeg.

-k
Birna R.
Lars: dette *er* originalbildet (utgangsbildet).

Elisabeth: tittelen kan forstås på mange sett og vis, den ble temmelig opplagt for en som ''leser'' bilder speilvendt (jeg er venstrehendt)
Rune N.
Må bare bøye meg i støvet for bildesynet ditt, Bjørn. Og for pågangsmotet og utholdenheten!

Nok et flott og kreativt bilde!

mvh
Rune
Eskil O.
Spesielle fargetoner, lurte på hvordan du har fått fram den spesielle effekten med den hvite lysende stripen som tegner konturen av fjellet. Er den tegnet på i ettertid? Ser at den ikke følger 100% formasjonen hele veien.

Eskil.
Birna R.
Nix. Er i opptaket. Tegne på bildet? Bevare meg vel.

''stripen'' følger nok fjellkammen den Egil, men det kan bli litt kantutflyting *under* pga. av filteret jeg har brukt for å få ned filstørrelsen.
John G.
Absolutt annerledes natur!
Liker det. Vanskelig å forklare det, men jeg liker det bare...
John :-)
Tom B.
Uansett hvordan dette er gjort (manipulert, behandlet, over/undereksponert etc) synes jeg resultatet er flott. Dramatisk og med et etterlatt inntrykk som stemmer med mye av det naturen gir oss noen ganger. MEN: nå må vi bli ferdige med den infantile diskusjonen om hva some r gjort når. Et bilde er et bilde !
TomB.
(Som lager bilder - ikke tar dem).
Birna R.
egentlig er jeg nok hjertens enig med deg TomB, men ''infantil'' blir ikke helt passende fordi det deltar folk med ulik bakgrunn i disse diskusjonen . ''unødvendig'' kan kanskje passe bedre? så tråkker vi ikke for mange på tærne.

at alle bilder (med et klart unntak: bilder som hevder å være dokumentariske) skal bedømmes ut ifra hva de viser istf. hvordan de er *laget*, er selvinnlysende for meg, for deg, og etterhvert forhåpentligvis for det store flertallet (selv på det fotografisk sett konservativt-pregete fotodotno).
Odd L.
Falketind er et flott og dramatisk fjell, og det synes jeg skildres godt her. Foruroligende med de lyse feltene som bryter inn i fjellets venstre kant, ser ut som det blir angrepet. Et meget spesielt og spennende fjellportrett som burde hatt tittelen 'Falketind', synes jeg - for meg tilfører i alle fall opplysningen om hva motivet er en hel del.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu