Torskemunn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-02 11:07:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 100mm Macro USM
  • Brennvidde100mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger273
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59553} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

NYDELIG - dette skulle kona mi ha sett, har hatt mange av dem i år............. NYDELIG.

mvh
Tom B.
Jostein M.

Liker speilingen du har fått til her. Virkelig fin. Kunne tenkt meg bitte litt skarphet på blomsten ellers så er dette ebhagelig å se på.
Mvh
Jostein
Marianne M.

Hei Elisabeth
Nok et vakkert blomsterbilde fra deg. Det jeg liker ved det er det myke og softe, og de vakre fargene. Bakgrunnen har farge som står godt til fargene på Løvemunnen. Vakkert.
Vennlig hilsen Marianne
Marianne M.

Ups...mente Torskemunn.....jeg beklager.......
Marianne igjen...
Marit E.

Flott bilde av Torskemunn! Godt å sitte å se på. Du har mange fine blomsterbilder!
mvh Marit
Elisabeth H. N.

Behagelig komposisjon. Duse fine farver. Flott.
Elisabeth:-)
Birna R.

lintorskemunn, typisk ettersommer/høstart.

bra flatebruk, men trangt i nederkant (sees særlig på den uskarpe blomsterstanden i bakgrunnen). noe urolig bakgrunn og et alment manglende skarphetsinntrykk på det som ser ut til å være ment avbildet skarpt, men som ikke helt er dette. muligens litt PS-jobbing er nok til å rette opp problemet.
Elisabeth W.

Takk for kommentarene deres.
TMB: ... mange koner i år? :-) (Sorry, er man lingvist, så er man lingvist.)
BR: Ergret meg over det med nederkanten, tror ikke det er noe bedre på de andre bildene jeg har, som jeg ikke har gjort noe med ennå, men jeg skal sjekke. PS-jobbingen i dette tilfellet er klart i fort-og-gæli klassen. Bildene ble tatt i går kveld, jeg hadde lyst til å legge dem ut for å se hva kommentarene ble, mens det ennå er god tid til å ta flere. Kanskje jeg gjør noe mer med noen av de jeg har, kanskje jeg går ut og prøver igjen. Jeg synes ofte det er vrient å finne en måte å håndtere planter som dette, med mange små blomster. Det har lett for å bli rotete på et eller annet vis. Jeg må nok kaste temmelig mange torskemunnbilder til før jeg har noe jeg er fornøyd med.

-- Elisabeth
Tom E. F.

Behagelig bilde med fine fargetoner. Repetisjonen innover skaper en fin dybde.
Er ellers enig i at å avbilde ''mange'' ikke er enkelt.
I #2 blir det viktigste i motivet knoppene, mens i eneren får jeg ikke helt ''tak i'' den spesielle formen på blomsten, om du skjønner hva jeg mener. (Kanskje prøve mer fra siden av en enkel blomst?)
mvh Tom E. F.
Birna R.

v2 er klart bedre, men du har et problem med overlappende former (kamerastandpunkt 2 cm til mot venstre hadde løst dette, tror jeg). skarpheten er fortsatt så-som-så og fargene har et lite gulstikk.
Birna R.

korreksjon til foregående: bruker nå en hardwarekalibrert monitor og gulstikket er ikke lite, men *stort*.
Fred S.

Joda, jeg må humre litt, hyggelig at de polygame også har sans for Lintorskemunnen. Du har vist oss et par skikkelige fine planter nylig; Jåblomen din var et syn. Fin denne også; speilingen er helt spesiell, uten at jeg skal spørre om det dreier seg om vann. (Torskemunnen forbinder jeg helst med veikanter), bakgrunnen som vanlig strøken, og fargene nøkterne og naturtro.
vh freds
Steinulf L.

Foretrekker ver # 2. Fin avstemming av bakgrunnen.
Elisabeth W.

BR: Jepp, gulstikk i massevis på v2, jeg har ikke engang tenkt å argumentere der. Den versjonen har vært ca 5. minutter innom PS før jeg stupte i seng, jeg var mest nysgjerrig på om det var bare jeg som mente at den utgaven av motivet hadde noe for seg.
FS: Ingen speiling, ser du etter, så ser du nok fort at det ikke er samme plante, men rett og slett en som står litt bak. Omgivelsene er gressplen med fjellknaus, og ikke noe vann i sikte.

-- Elisabeth
Fred S.

Så etter, og ser det. Fant bare ordet ''speiling'' lenger opp uten at det var korrigert. Pent okke som er.
vh freds
Povl Kjeld H.

Meget flot lyset er meget fint, V2 er klart bedst.
mvh - povl
Ferran C.

god morgen der, thanks for the tip.
I do like better second version as well, nice detailed, more alive and intense colors, nice, sweet and beautiful flower almost like the smile.
Ferran
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu