Depression
Drivdalsgubben har i sin nedbrutte og nevrotiske sinnstilstand satt kursen mot Eventyrskogen i håp om å få audiens hos hu Katte-Maja, som er viden kjent for sin kløkt og gode kjerringåd...

Det meste har gått på tverke for gubben siste året...
Løveefiskanlegget i den berømmelige Kulpen er blitt infisert med "Brølerlus", et resultat av for sterk hybridisering av rømt oppdrettslaks, og Drivdalen A/S er gått konkurs.
I tillegg er Drivdalskjærringa dratt på Lopphavet og meldt utflytting etter Gubbens hasardiøse 17-Mai feiring hos hu Vinstra-Berta med nytt gebiss og store mengder rosenrot på innerlomma. Og årets jordbruksforhandlinger er brutt sammen..

Ka hu Katte-Maja vil råde den nedbrutte Gubben til gjenstår å se...
Opp av ryggsekken stikker noen ynkelige, inntørka pottittgroer, det eneste som er igjen etter Drivdalen Mandelpottitt A/S..
Ekorngutten Viggleif følger dramaet fra Oldesfarstøvelen og er spent på neste episode...






Desperate tilstander...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-31 19:07:01
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 7-D
  • sigma120-300mm,2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger190
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Teknisk flott bilde fra eventyrskogen.
Skarpt og fint komponert.

Må være harde tider i Drivdalen om dagen, da de to store hjørnesteinsbedriftene har gått konk.

Kanskje det er bedre jordmonn i eventyrskogen??
Venter spent på fortsettelsen.

Øyvind
Morten E.

Fantastisk historie og ditto bilder. Imponerende! Ler så jeg rister her jeg sitter. Hvor tar du det fra? :)))

Morten.
Avsluttet .
+1
Ja, her lyser armodet lang vei.
Bedriften konkurs og ekornet har slukt den siste nøtten
Nå blir det vel svelt i hjel
Tungsinnet har natulig nok lagt seg over Gubben, og Madammen har heller ikke et oppløftende utrykk.
Nå vurderes innvandring til Eurosonen og påventende suppekø.
Akk ja, ting er i endring.
Flotte kreative produksjoner.... begge bildene.
Solvår B.

Ikke rart at Gubben er nedbrutt etter to konkurser, men det at kjerringa har dratt på Lopphavet for godt, er nok den største utfordringen. Han klarer seg ikke særlig bra aleine.
At han kom helskinna fram til hu Vinstra-Berta på 17.mai, er utrolig. Han må ha satt verdensrekord i distansen Stavanger - Drivdalen i den gamle, rustne bobla. Med Dynamitt-Harry og Franz i baksetet. Men Gubben har vært borti hu Vinstra-Berta før...tror ikke han tenkte på fartsgrenser.
Det er nesten så jeg får litt medynk med Gubben, men jeg trenger ikke tenke meg lenge om før det går over. Han har ikke akkurat vært hyggelig.
Er det Franz som har ansvar for Harry nå? Han får en allsidig oppvekst og oppdragelse, den unge Harry.
En tragisk oppdatering, Tyrin. Venter i spenning på rådene til hu Katte-Maja, men er litt i tvil om Gubben klarer å ta imot råd.........
: ) Solvår
Nils Christian S.

Stor fortellerkunst både i ord og bilder dette!!!
Ingrid Milly L.

Jeg synes ut fra egen tolkning at Viggleif er den mest intelligente i dette og kan råde gubben. Kan hende det ender godt for gubben når han skjønner at Viggleif er en god kamerat . Samarbeidet kan jo funke dersom gubben ordner litt jordnøtter og brødskalker mens Viggleif kan gi gubben kontakt og vennskap.
Fine bilder og god litteratur.......
Mvh. Ingrid Milly
Lars Ivarson F.

so seier soga, eller var det juleevangeliet..uansett artig komponert..fint vinkla og snitta..flotters
Håvard F.

Triste greier ;) Men i positiv forstand ;)
Flott Hans-Jørgen
mvh
Håvard
Trond W.

Knallstilig! Jeg så faktisk etter fuglen, som ikke var der med en gang jeg så bilde. Så oppdaget jeg nøtteliten....hehe.

Trond
Hans-Jørgen H.

Takker så mye!
Nå er gode råd dyre for gubben..håper hu Katte Maja ser alvoret.
Odd E. k.

Makalaust Tyri!

Katte-Maja har hatt en vanskelig tid oppe i Eventyrskogen med å kunne gi gode råd til gubben. Katte-Maja kan lett hanskes med jordnære folk, men slik gubben er laget er det vanskelig å gi han et håndfast råd. Rotlaus som han er for tiden, så er det bare et virrvar i hodet på han. Kjerringa melder storfangst også, så mulig konkursen kan kjøpes tilbake for han ønsker ikke å miste fiskedammene i Drivdalen. Ingen andre har meldt sitt anbud heller, så han kommer nok til å fortsette som før i Drivdalen. Vinstraberta er han veldig begiestret for men Lofotkjerringa som nå er på Lopphavet er stinn av penger til tider, noe han er avhengig av, så henne kan han heller ikke forlate. Alle i Eventyrskoen vil gi han gode råd, men best at han får være raka fant sier Vinstraberta. At det blir spetakkel i Stavanger og Bergen til tider får Solvår og Tove ta en del av ansvaret for, da de har et visst slektskap til gubben.
Makalaust dette Tyri, men tror nok kan trenger litt håndpåleggelse og kan bli en skikkelig staselig kar som kan te seg fredfull og høffelig, men hvem kan hjelpe han med det. Mulig Solvår kan gi han privat SPA til over helgen, så blir han muligens salig!


Mvh

Odd E.
Oddmund K.

Herlig i ord og bilde :)
mvh Oddmund
Solvår B.

Jeg har aldri vært på SPA, og kan derfor ikke bedrive dette, men jeg har en SPA-DE i boden, så kanskje et par timer med spaden kan hjelpe Gubben? Det finnes muligens et sted i nærheten som bør spa(de)vendes.
Kanskje jeg skal starte bedriften ALTERNATIV SPA(DE) as......
: ))) Solvår
Roar K.

Nok et flott bilde fra den nå viden kjente Eventyrskogen noe mange før meg har oppdaget så da behøver ikke jeg å terpe på alle positivene på dette bildet (likheten med posendriver er her tilsiktet).
Ble jo så dramatisk detta at hu Solvår har fått spader ser det ut til - men kanskje ikke i svensk betydning?

Roar
Jostein G.

Flotte bilder begge av nøtte i dramatiske omgivelser. Orginalen tar kaka der den sitter pyntelig på toppen av den utgåtte oldefarstøvelen! Skikkelig deppefigurer på disse to ja he he, men et bra landbruksoppgjør lokker nok frem livsgnisten og foretaksomheten igjen i alle disse foretagene til Drivdalsgubben!




Mvh Jostein
Marit O.

Spørs om nøtteliten sangen hjelper her Tyrin :)
Et herlig bilde :)

Mvh


Marit
Duy P.

Teksten og bildene forteller for seg.
Håper det lysere tider for nær området.

:) duy
Frode L.

Hei.

Her var det mye artig literatur, to knallfine bilder fra eventyrskogen, alt sitter som et skudd.
Underteksten er som vanlig underholdene og god.

Frode.
Tove H.

Aldri før sett kjempeekorn åpenbare seg på denne måten.. Ikke rart gubben nå tviler på både seg selv og det meste, men KatteMarja ser jo det samme...Tenk at kjempeekornet åpenbarte seg for dere tre... jeg er rett og slett målløs. Men hvorfor????
Knallbra miljøbilde!
Berit A.

Dette var artige og flotte bilder og tekst, men jeg synes ordentlig synd i Drivdalsgubben, stakkars. Får håpe han får den hjelpen han trenger oppe i Eventyrskogen. :))
Kjempefine bilder der til og med Viggleif ser litt trist ut, skal jeg ta den nøtta eller ikke liksom. Herlige bilder og veldig artig fortalt. :))
Avsluttet .

Hva skjer i eventyrskogen da. Deppa?? Jamen det er jeg og!! Prøver så godt jeg kan å finne gleden tilbake, men vanskelig. Så om du har en plass ledig, bestiller jeg:)
To nydelige bilder Tyrin, og tekst som alltid på terningkast 6.
mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu