Vendehals, min norske fugleart nr. 183 på foto.no. 17 til 200!
Vendehals
En fugl som var i ferd med å bli borte, men som nå er kommet fint tilbake. Vendehalsen hører til hakkespettene, men kan ikke hakke selv. Den er avhengig av å finne spettehull, eller egnede fuglekasser. Man regner med at den i likhet med andre hulrugere, har det å finne reirsted som en av sine store flaskehalser. I tillegg regnes det med problemer for den i overvintringsområdene.
At vendehalsen likevel ser ut til å ha kommet seg over den store nedgangen er derfor en positiv og uventet overraskelse. Alt maset om at skogen gror igjen osv. som vi leser om er derfor kanskje en fordel for nettopp en art som vendehalsen. Får skogen stå lenge nok blir det til gammelskog som er svært rik på mangfold. Det er få av dem som skriker om gjenskoging som har tenkt så langt. Det kan virke som om det faktisk er sauebøndene som skriker høyest om det, av opplagt egeninteresse. ("Vi må ha mer støtte"-polemikk.) Vendehalsen finnes spredt i det meste av Eurasia - helt til Nord-Japan og overvintrer svært langt syd, dvs. India og Afrika, og har lang trekkvei.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_590592} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kjell Ivar Ø.

Ok artsportrett god undertekst, hyggelig at den er på vei oppover igjen. Håper og få se denne en dag og kanskje få festa den til billed brikka. 183 arter er intet mindre en inponerende.
Kjell Ivar
Hanne Christine B.

Vakkert :)

Hanne
Bjørn J.

Hei Ketil og gratulerer med nok en norsk hekkefugl på brikka! En interessant og spennende art du yder full respekt på dette portrettet.God og tankevekkende undertekst.
Mvh Bjørn
Lillian Utstrand G.

Et nydelig bilde av en fugl jeg personlig aldri har sett. Men så flott mønster i fjærdrakta. Artig med fugler som er truet, at de kan ta seg opp igjen. Krysser fingrene for at det blir flere av denne!
Mvh Lillian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu