Hobbydrivhus. Orkideer
Drivhuset er et av de mindre i handelen med 12 m2 og rommer ca. 200 planter med stort og smått.

De fleste orkideer i samlingen er intermediære, dvs at de trives best i temperaturområdet mellom 18 – 24 grader. Den enkelte plante kan følges opp og kan få plass under taket nær lampene når det er behov for ekstra varmegrader. Klimaet tilføres jevnt over litt fuktighet og varme, men det blir for kostbart med dagens strømpriser å satse på rene tropiske sorter, selv om det forekommer.

Jevnt over blomstrer 5-10 sorter samtidig, men blomstringstiden varierer fra noen uker til mange måneder. De som blomstrer får gjerne plass i stuevinduet. Om sommeren er det noen sorter som trives ute. Enkelte orkideer blomstrer flere ganger i året, andre bruker opptil tre år før de blomstrer.

Dette er min kones hobby, det er hun som er eksperten etter 25 år med orkideer. Min oppgave er kun å sørge for vann til fuktemaskinen av og til og å dokumentere plantene etter hvert som de blomstrer.
Ikke de store ambisjoner her.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_589751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Carsten W.

Ah, dette er skatterommet? Takk for titten...;)
Avsluttet .

Så her har vi altså forklaringen på din lidenskap og mulighet til å videreformidle den.
En verdifull hobby for dere begge.
Koselig bilde; landlig i det urbane.
Solvår B.

Et hyggelig bilde. Det virker som du er litt mer engasjert i din kones hobby enn å sørge for vann. hehe Du gir oss hvertfall mange flotte orkidéopplevelser.
: ) Solvår
Trygve B.

Tekst, bilde svært bra. Her lærte jeg mye. Mvh Trygve
Lars Ivarson F.

så her er forklaringa på alle orkideane..ville helst hatt meir sprut i fargane..likevel bra vinkla og fint snitta..gromt
Berit A.

Dette var gøy å se og lese. ;)
Flott med hobbyer, hun som ekspert på orkideene og du som ekspert på å vise oss dem ned til minste detaljer. Flott dokumentert. :))
Håkon Ø.

Dette var virkelig artig å se Jan, så nok for meg et langt større drivhus, men dette ser bra ut. Flott å fordele oppgavene slik dere gjør, og at du får vist frem orkideene på en flott måte gjennom dine fotografier. Veldig bra.
Jan Egil S.

Takk for titten! Fin kombinasjon av hobbyer dette.
Morten E.

Du verden. Så også for meg et noe større drivhus med alle dine orkideer. Men det gjør helt klart nytten. Imponerende lite "skattkammer" du har!

Morten.
Roar K.

Ja, nå vet vi hvor herlighetene hører hjemme - og sjefsgartneren har visst også aller nådigst fått være med i bildet.

Roar
Bjarte W.

Så det er her de 'bor', alle orkide-plantene du presenterer. I likhet med Morten hadde jeg sett for meg et større hus, med det omfanget du presenterer. Plass til 200 sorter sier du? Da har vi vel et bilde eller to tilgode fremdeles. Artig å se, og informativ undertekst.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu