Bengalråke = Indian Roller = Coracias benghalensis
Samme art presentert for senest 17 dager siden, men ikke samme fugl. Så mange av dem i år i motsetning til tidligere. Fuglens lengde oppgis til å være 30cm.
Jeg har her forsøkt å jonglere litt med å treffe mest mulig nær grensa med oppskarpingen før pikslene begynner å stikke piggene ut, også kalt støy. Ser jo av og til at noen bruker uttrykket korn, men slikt finnes ikke i digitalt som jo er bygget opp av piksler så det er de vi ser. Korn var noe de av oss som hadde fotografert med film i over 40 år før vi stakk nesa inn i det nye moderne kalt digitalt fikk slite med og forbanne når man fikk bildene tilbake fra laboratoriet som hadde fremkalt og kopiert, men ikke forbedret med redigering. Jeg var aldri av dem som årna og fiksa slikt sjøl i mørkerom.
De som vil sammenlikne litt kan jo ta en titt på denne http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=377288 som jeg presenterte her 6.5-2008. Men det var jo annet utstyr og avstanden får jeg ikke opp på det bildet.

http://pbase.com/kneppen
Holder vel som artsbeskrivelse
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetEksponert med støtte i vinkelen av delvis opprullet bilvindu og dørstolpe langs en highway med avstand 17,5 meter til motiv. ISO 1000. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Fotografert i RAW instilt på P så lukker og blender automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_584743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Carsten W.

Bildet er flott. Antar jeg riktig at fuglen er av spettefamilien?
(Jeg hadde forresten ikke engang utstyret for å lage slike bilder 30 år siden. Canon AE1 med 50 mm..i hvert fall hadde jeg ikke et kornproblem;))
Roar K.

Nei råker er en egen art. Men når jeg sjekket nå så er muligens rette betegnelsen på denne Bengalråke så de opplysninger jeg har funnet tidligere stemmer ikke så jeg må følgelig endre navn og betegnelse her.

Roar
Lars Ivarson F.

ekte kraftkar..:-))men syns fjørdrakta vart litt mørk og detaljlaus..fin oppbygging av biletet..gromt
Berit A.

Et fint bilde av en ukjent fugl. Og veldig fint med din tekst til.
Godt blikk og fine farger på øvre del av fuglen. Den nedre delen er litt mørk på min skjerm. Ser ingen korn eller støy her jeg. :)
Jan G.

Korn eller støy, mine øyne ser en vakker fugl som ser ut til å være fargerrik og skarp. Fint (perfekt) plassert på wiren. Svært interessant tekst. Jeg kjøper en del fotoblader, engelske, svenske og amerikanske, og der er jo teksten og billedtekstene en viktig del av det redaksjonelle produkt.
Mvh Jan
Avsluttet .

Skarpt og fint bilde av den fargerike kråka.

mvh Øyvind
Inger-Lise S.

Vakker fugl! Nydelige farger, fint med glimtet i øyet og jeg liker godt komposisjonen.Fint med medfølgende tekst.

Inger-Lise:)
Oddmund K.

Vakker kråke, skarpt og med bra detaljer..fint plassert på wiren :)
mvh Oddmund
Solvår B.

På min skjerm er det en fordel å se dette bildet litt ovenfra. Da kommer virkelig hele fargeprakten i fjærdrakten fram. Lekkert bilde.
: ) Solvår
Bjørn T.

Fint av den fargerike fuglen. Kanskje en slektning av blåråken som er mulig å treffe på i sør-europa. Mvh Bjørn
Eirik B.

Godt fremstilt av de flotte fargetonene synes jeg. Ellers en ryddig komposisjon som er behagelig og lite krevende for øyet. Enkelt og greit, uten noen fiksfakserier. Funker det:-)

Mvh
Eirik
Lisbeth S.

Skarpt og fint av den vakre fuglen,
fine farger og god bakgrunn.
mvh Lisbeth
Jostein G.

En sjarmerende fugl denne råka fra Bengaljungelen ehh eller det er vel en kraftledning den sitter på. denne gir en antydning til diagonal og gir bedre spenst i bildet. Har kanskje sett denne i Fantometbladene i min ungdom, men ikke som jeg er meg bevisst. Exotisk og fargerik fugl. Sjarmen overskygger grovkornene ehhh...pikslene som antydnigsvis kan skimtes.

Fint plassert i bildeflaten!



Mvh Jostein
Bjarte W.

Minner litt om et av dine tidligere bilder (bilde nr. 641842), men her er fagene og skarpheten mye bedre synes jeg. Fint plassert bildet.

- Bjarte
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Erik L.

Flott fuggel for oss her i nord. Du har en glimrende komposisjon med diagonal og plassering av hovedmotivet midt i akkurat der det skal være!
mvh. Erik
Avsluttet .

Flott av Bengalråken! En fargerik og vakker fugl. Glimt i øyet og fin undertekst.

Espen
Roar K.

Takker så mye, Espen

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu