Har fått i oppdrag å ta dette portrettet. Siden det er det første bilde jeg tar som sannsynligvis kommer på veggen er jeg veldg glad for alle tips som vil gjøre dette til et best mulig portrett.

Til informasjon er det modellens foreldre som har bestilt bilde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-13 00:52:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • 28-105mm
  • Blenderf/4.5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger346
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_57564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eliza A.
Synes godt du kan øke litt mer på kontrastene.
Ellers et hyggelig portrett.

Eliza
Avsluttet .
Helt klart v1, mye varmere lys enn v2. Ville kanskje hatt et jevnere lys i bakgrunnen. Nå trekker den litt oppmerksomhet fra ansiktet. Synes skyggene fra nese og hakeparti er for harde i forhold til resten av bildet, antagelig for hard blitz eller lampe. Prøv igjen, men behold det fine lyste i v1.

Vh Svenn
Espen Stranger S.
Enig med kanskje litt hard blitz, spesielt rundt munnpartiet -- men tonene (bakgrunn/genser/hud) virker ok.
Marianne B.
Takk for tilbakemeldingene.

Bildet er tatt ute med sola som eneste lyskilde. Men jeg kan være enig i at skyggene fra nesen og haken kanskje er litt harde.

Når det gjelder fargentonen på v1 ble den helt feil når jeg fikk det ut på papir. For grønt. v2 blir for kald synes jeg. Får bare prøve meg fram videre. Det kan jo være skriveren som spiller meg et puss.
Avsluttet .
hei Marianne

Synes portrettet ditt er helt fint - og kjempefin øyrkontakt med modellen. Dette er ikke en dårlig utført jobb. Som et tips når du bare har sola som lyskilde: - ta med deg hvite ark( hvit papplate i ca. a-3 format, og en medhjelper som du kan kommandere :-). Medhjelperen ber du holde opp papiret som en refleksskjerm og ''letter'' på den måten opp skyggepartier utfra hva du ser i søkeren, - du må selvfølgelig passe på at refleksskjermen ikke kommer med i bildet.

mvh

Tom B.
Tomm H.
Tror dette er et tilstrekkelig utgangspunkt for et fint sluttresultat. Ville beskåret tettere og fjernet refleksene i tannkjøttet. Samt lettet litt på neseskyggen. Ville også mørknet øyenbryn/vipper en liten tanke. Pluss en del andre små detaljer slik at man bare må like det. Typisk etterarbeid i PS altså.....

Du har brukt en fornuftig blender etter min mening. Personlig ville jeg nok foretrukket en litt mørkere genser til en blond modell. Kan kanskje mørknes en tanke i PS.


Tomm
Elisabeth H. N.
Flott porterett, v1 best i farve. Støtter meg til kommentarer vedr. refleks i tannkjøtt. Eller synes jeg kompen din var fin.
elisabeth:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu