Dykkende ærfugl
Bildet er tatt oppe fra broen og rett ned i strømmen der ærfuglene dykket etter mat.
Bildet inngår i albumet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-02 17:15:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-02-11 20:13:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 500mm f4.0L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ivan H.
Kan nesten se ut som de prøver å flykte fra noe, det var det jeg først trodde, helt til jeg leste teksten din under bildet.

Det som for meg utgjør spenningen i bilder er kontrasten mellom over og under vann, grensen der ærfuglene er i ferd med å dykke og de som er under vann. Det er der spenningen i bildet ligger.

Ut i fra det er jeg usikker på om komposisjonen din fungerer så godt. Jeg blir litt forvirret av fuglene til venstre og i bunn, som ser litt i forskjellige retninger. Det ser rotete ut selv om de sikkert har sine hensikter, men ville sett på om jeg kunne konsentrert komposisjonen mer.

Synes også at bildet virker noe undereksponert, iforhold til mellomtonene. Ville prøvd å lettet litt på de, uten at du får de hvite partiene på fuglene utbrennes. Synes at bildet fremstår litt tungt nå.

Alt i alt en fin situasjon å fotografere, men sliter med komposisjon og toner.

.
Ivan
Børge W.
Flott dokumentasjon av Ærfugladferd. Med det høye standpunktet får med mye av det som skjer under vannet. Du har fått med svømmende fugl, fugl som er i ferd med å dykke samt de dykkende fuglene. Er ellers litt enig med Ivan om dette med mellomtonene. For å bedre på komposisjonen har jeg et forslag til beskjæring, om noe kraftig, men la gå. Prøv med å beskjære slik at de tre fremste svømmende fuglene (ikke bry deg om at bakkroppene til hunnen ikke blir med) samt den som er i ferd med å dykke, pluss tre av de som dykker blir med.
Ola Arnfinn L.
Tusen takk begge to for meget gode og fornuftige tilbakemeldinger. Legger ut en versjon nr 2 og ser om jeg har nærmet meg noei den retning dere antyder her....
Børge W.
Jeg synes bildet ble bedre, men det aller viktigste er jo om du blir fornøyd:)
Ola Arnfinn L.
Det har du nok helt rett i Børge, men det er alltid greit å høre andres meneinger - de som ikke var på stedet og er farget av det, men ser bare bildet.
Gunnar N.
Et artig bilde, spennende innfallsvinkel. Åpenbart vanskelig å eksponere, antar at ærfuglhannenne er nokså utbrent. Foretrekker versjon 2,litt mer orden her. Fint å se de dykkende fuglene. Alt i alt et bra forsøk.

mvh Gunnar N
Ola Arnfinn L.
Takker Gunnar. Ja den er vanskelig å eksponere og faktisk så er ikke hannene her utbrent, men det er som du skjønner noe som har gått ut over bildet andre veien...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu