Tigerbestanden økes
I Indias sjuende største stat Karnataka tar de seg av diverse dyr som har kommet til skade eller på annen måte ikke klarer å tilpasse seg et normalt liv i jungelen.
25. januar besøkte jeg to slike steder. Først et for elefanter som jeg skal komme tilbake til og så et stykke derfra et sted der de tar seg av tigre og løver.
Etter endt medisinering slippes de ut på et område hvor de går fritt innenfor et inngjerdet område og får tilpasse seg en normal tilværelse. Vi var inne på et slikt område der det var tre tigre. Ikke helt sikker på kjønnet på den tredje, men tror det var en hann. Disse to holdt imidlertid på å forøke tigerbestanden gang på gang.
Når ungene kommer til verden blir mor og barn plassert for seg selv for ikke å bli skadet av hannen som for å få parret seg gjerne dreper og spiser ungene da hunnen avviser ham så lenge hun har de små. Senere blir hun og ungene plassert ute i jungelen langt derfra hvor de kan leve et normalt liv.
Tigrene blir også opplært til å jakte for i andre inngjerdede områder befinner tigre og løvers fastfood avdeling seg som guiden sa - dyr som brukes til å slippes inn til kattedyrene så de kan jakte og få smaken på det kjøttet de skal jakte på og ikke på mennesker.
Da vi var der hadde de også tre tigre under medisinering i en annen og mindre innhegning. De hadde nettopp ankommet og var neddopet.
Bildene fra dette stedet er enten tatt gjennom en åpning noe større enn en 20 pakning sigaretter med gitter rundt så solblenderen ikke gikk gjennom hvilket bød på problemer i skrå vinkel der skyggen av kantene komm med på bildet -eller gjennom minibussdøra som ble åpnet så vi kunne ta bilder gjennom den.
Dette er så langt det første tigerbildet jeg har redigert. Sterkt lys og skarpe skygger, men dette er det beste jeg fikk til med dette bildet.
Stor forskjell på dette stedet og en zoo da dette er ville dyr som skal forbli ville og skal tilbake til vill tilstand ute i jungelen der de skal greie seg selv gjennom jakt. Etter at dette prosjektet ble startet har igjen tigerbestanden økt og på de siste 3 år omtrent blitt fordoblet. Tipper det her er snakk om bestanden i Karnataka og ikke hele India.
Det ble masse bilder og jeg kommer tilbake med mer etterhvert - elefanter både i hel bit og utsnitt skal det også bli. Så får vi se om folket er fornøyd med mitt arbeid.
Enn så lenge har ingen av disse bildene kommet til

http://pbase.com/kneppen
Etter forholdene OK
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Brennvidde63mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd. ISO 200. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Forsøkte da vi var i innhegning med antiloper og ute av bussen å få stilt polfilteret riktig. Men i og med stor forskjell mellom lys og skygge var det ikke enkelt så da ble det slik. Kanskje litt lang lukkertid da lukker og blender er automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571282} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Solvår B.

Et flott bilde av de store og eksotiske kattedyrene. Det er nydelige dyr. Jeg synes du takler det sterke lyset bra. Ikke mulig å unngå skygger her.
Spennende å oppleve dyrene på så nært hold - uten å være i en dyrehage.
Så fint at det blir satt igang slike prosjekter som du beskriver her.
: ) Solvår
Avsluttet .

Her fikk du en fantastisk mulighet, Roar.
Intim i ytterste potens og tatt på fersken.
Et flott bilde.
Jeg lurer på hvor i Karnataka dette er tatt.
Kan det være Bandipur?
Roar K.

Jeg fikk ikke med meg navnene, men vi kjørte noe sånt som 15 mil fra Udupi opp mot fjellet og så ned igjen og videre innover. Du er sikkert bedre kjent innover der enn meg. Jeg har tidligere kun tatt toget inn til Hospet for å dra til Hampi. men dette blir nok ikke siste turen.

Roar
Kirsten H.

Er dette virkelig en parring, eller ser det bare sånn ut? jeg ville tro at han biter seg fast i nakken hennes slik andre kattedyr gjør.
Men bildet er fint, sjeldent motiv. Teksten under er et fint supplement til bildet. Jeg gleder meg til fortsettelsen.
mvh Kirsten
Alf B.

Flott tigerbilde ser att du har hatt utfordrende lys som du har taklet bra.
God og utfyllende undertekst

Alf
Ingrid Milly L.

Blinkskudd dett fra deg! Flotte farger som vanlig. Mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .

Skarpt og flott bilde av tigrene.Artig situasjon.

mvh Øyvind
Heidi N.

Synes dette ble et veldig godt bilde! Godt eksponerte farger, det samme gjelder lyset. Interessant undertekst. :)
Heidi
Håkon Ø.

Dette ble veldig fint mye lys g skygge som du mestrer på en utmerket måte. Kikket på linken din du verden så mye spennende
Ha en fin søndag, Mvh Håkon
Oddmund K.

Flott tigerbilde...syns du har taklet lyset på en god måte... interessant og utfyllende undertekst :)
mvh Oddmund
Bent S.

Henger meg på rosen, flott tiger bilde.

vh
Bent
Carsten W.

Naturen slår tilbake...et god nyhet i en grå søndag. Ville jo være synd hvis disse herlige dyrer forsvinner.
Men jeg skjønner også poenget av alle indiske bonder som ble plaget av en tiger i nærheten.
Vi har et felles problem.
Roar K.

Kirsten:
Du har helt rett, men på dette bildet hadde ikke det øyeblikket kommet enda - hadde inntrykk at det kom akkurat under utløsningen. Så jo et ukjent antall parringer som hver enkelt varte nokså kort og ble avsluttet med en snerring og et bitt i nakken.

Roar
Lars Ivarson F.

indisk akt i fullfokus og høveleg snitt..flotters
Frode L.

Hei Roar.

Et flott bilde av tigerne, taklet lyset på en ypperlig måte, skarpt med fine farger.

En fin undertekst, sikkert litt av en jobb for dem som driver met dette fine tiltaket.

Frode.
Lisbeth S.

Blinkskudd av hyrdestunden,flott lys og fine farger.
mvh Lisbeth
Fredrik S.

Hei,

Eit meget flott og fortellande bilde, som illustrerar godt den interessante underteksten- fint å høre at bestanden er i vekst! Eit viktig arbeid, og eit flott tiltak dette.

Mvh Fredrik S
Jostein G.

Stilig bilde av tigerakten. Dyrene kommer jo ikke helt til sin rett i dette harde lyset og ikke så fremhevende miljø/ bakgrunn. Bra fanget likevel gjennom bussdøra eller var det den lille glugga. Liker det at bestanden er tredoblet.



Mvh Jostein
Jostein G.

Fordoblet de siste 3 åra , skulle det selvsagt være he he :-)
Eirik B.

Love is in the air:-)

Blinkskudd Roar. Dette er for meg både et dokumentar- og et naturbilde. Også så tett innpå som du har kommet med ansiktet rett i mot. Skarpt og klart er det også. Syns dessuten du har håndtert det sterke lyset bra her.

Liker også snittingen din her. Helt topp i mine øyne. Dette er nok min favoritt av de bildene jeg har sett av deg.

Begge tomlene i været fra meg her. Tigre er vannvittig vakre dyr!

Mvh
Eirik

Duy P.

Meget flott og informativ undertekst som skildrer bra for tigers situasjonen i mange land. Denne arten er i ferd med å bli utryddes. Kjempe at Indierne ser også verdien på disse truende arter.
Teknisk synes jeg du har klart det bra. Godt jobba.

:) duy
Bjarte W.

Flott blinkskudd av de smekre kattene. Vakre farger, og fint lys. Liker at ansiktene er (delvis) skyggelagt. Bra utsnitt.

- Bjarte
anders s.

her er det full fres ser jeg :-)
fint med teksten du legger til her
mvh anders
Roar K.

Her kommer nok mye mer både tigre og elefanter så etterhvert blir dere kanskje møkka lei.
Takker så mye.

Roar
Elisabeth M.

Se der ja - da var neste generasjon sikra;)
Utrolig flotte og eksotiske kattedyr!
Interessant undertekst du gir oss også:)
vh/Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu