Skarv i snøvær
Bildet ertatt i Aldersund i Lurøy kommune. Skarven er ute i fjorden og fisker før den kommer opp på ei gammel trebrygge for å tørke vingene....
Bildet inngår i albumet -
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 500mm f4.0L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetLysnet litt opp rundt øye til fugle som jeg mener skal være et midtpunkt...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trond O.
Hei, et noe spennende og annerledes "fugle-positur" bilde, er ikke vandt med å se disse fuglene, er i grunn ikke så rutinert når det gjelder fuglebilder i det hele tatt men gir det et forsøk.

Jeg synes hodet og halsen gjør mesteparten av bildet her, virker som om han har vridd hodet rundt en gang, men det kan jo hende det er slik fuglen ser ut.

Ser av din monster optikk og kamera at du skyter en 500 mm linse, men kun med 1/250 lukkertid, bevisst for å få med bevegelse? For fuglens skarphet og for å fjerne bevegelsesartefakter på fuglen og kamera burde man vel ha en raskere lukkertid oppmot /1500, noe som kunne latt seg gjøre med noe høyere iso? Eller gjelder ikke den regelen hvis man bruker stativ? Var det brukt stativ?

Den uklare pålen foran gir litt dybde til bilde, men jeg kunne også tenkt meg å sett det uten pålen for et helt ryddig bilde ettersom bildet ellers er ganske stilrent. Spikerne i pålen fuglen står på blir en fin detalj.

Alt i alt (for en uten fuglefotograferings-erfaring) et spennende fuglebilde som jeg synes mangler litt klarhet/skarphet. Kunne og tenkt meg litt mer detaljer i det mørke feltet på kroppen til fuglen.

Mvh. Trond
Ola Arnfinn L.
Hei Trond og takk for konstruktiv tilbakemelding...

Joda det er nok slik at posituren ble det endelige valget som gjorde at dette bildet ble plukket ut. Og det er et bevisst valg at jeg valgte "kun" 1/250 sek eksponering. Da lager snødrevet lange streker av hvite snøfnuggstriper i bakgrunnen. Men jeg er enig skal man få et knivskarpt fuglebilde må man over 1/1000 sek.

Pålen foran må jeg nesten ha med av den grunn som du nevner.. har også prøvd uten og det ble ikke bedre. Og jeg er helt enig i at bildet mangler litt klarhet/skarphet... men her ble det et valg.. Vet ikke om jeg kan hente noe igjen i photoshop kanskje..jeg kan prøve.

Takker igjen...
Trond O.
Hei,

La ikke merke til snøfnuggstripene før du sa det. Og ser da lukkertidvalget. Det var ikke ment som pirk, men sett og vis spørsmål fra min side også mtp linser med slik høy brennvidde og hvordan det fungerer med å fange bevegelse og skarphet.

Som jeg nevnte, ettersom jeg ikke er noen fuglefotograf eller fuglekjenner så måtte jeg forsøke å pirke på de små tingene jeg kunne. For posituren her er jo genial.

Mvh. Trond
Ola Arnfinn L.
Hei Trond - Jo jeg synes det er flott at du pirker.. Det er jo engang slik at andre ser ting men ikke selv legger merke til... så fortsett og pirk. Det er det de er til for disse sidene....
Hilda Hol E.
Flott bilde av skarven, enkelt og rent.
Fin positur, det er jo typisk for skarven å strekke slik på den lange halsen.
La heller ikke merke til snøfnuggene, mulig de hadde gjort mer av seg om de hadde syns bedre.

mvh Hilda.
Ola Arnfinn L.
Takker for kommentaren - jeg skal se om jeg klarer å få de mer fram i en annen versjon etter hvert....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu