Sildemåkefangst 01.08.03
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds
  • Canon 400/4 DO IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Filmtype400 ISO digitalt
  • Nei
  • AnnetBlender skal være f/6.3, tett overskyet gråvær, lavt lysnivå, men egentlig fint fotolys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1487
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_56650} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Christoffer A.
Utrolig flott bilde, bøyer meg i støvet. Et litt annerledes måke bilde, men flott var det.

Chris
Avsluttet .
Har man sett på maken.....eeehhh....måken. Meget godt fanget. Har aldri sett lignende før. Dette er utrolig bra utført. Lukkertiden kan tyde på at måken ikke hadde så alfor stor hastighet da du tok bildet. Kom den flygende i lav høyde over vannflaten? Synes fokus sitter som et skudd i øyet på måken. Utsnittet er perfekt. Igjen en maxirater fra deg Carsten.

Vh Svenn
Øyvind K.
Hehe!
Dette var usedvanlig tøft, synes jeg.

Jeg ville kanskje hatt med litt mer til venstre og litt mindre til høyre, men kun en liten tanke.

Skarpheten er upåklagelig, og komposisjonen er tøff og litt overraskende.

-Øyvind
Thor B.
Blink skudd likte veldig godt dette, skarpt o g fine farger.
Kompet synes jeg virket veldig fint
Mvh TBH
Jonas L.
Fint fanget, som det heter.
Bra utsnitt også.
mvh JL
Steinulf L.
Imponerende!
Tomm H.
Bra dette her. Ny vinkel/utsnitt og øye/nebb kom veldig fint frem.
Geir Arne M.
Utradisjonelt og meget bra. Flott skarphet og blikk.

mvh
geir
Nils B.
1,2,3, knips. Joda det fungerer og gir en overraskende og totalt delikat følelse av tilstedeværelse. Registrerer lysets kraft i overkant av nakke og forlengese av denne. Som vanlig så ligger toneleiene der du selv ønsket det, noe som er med og gir bildet det livet/innhold det fortjener. Bra.
mvh Nils
a tse & s.
veldig tøft utsnitt her
Petur E.
Utrolig flott bilde, bøyer meg i støvet.
Ketil K.
Dette synes jeg ble veldig bra. Fint, originalt komponert og førsteklasses teknisk gjennomført. Fikk nok ingen tilsvarende gode bilder (på samme fotosession) overhodet med Nikon D100, hvor autofokusen og spesielt følgefokusen som kjent virker dårlig i dårlig lys.
Elisabeth W.
Selv de som vanligvis hopper over fuglemotivene må vel glede seg over dette - den tekniske gjennomføringen stemmer, komposisjonen er vellykket og bildet er tatt i 'riktig øyeblikk', mer kan man vel ikke forlange?

-- Elisabeth
Avsluttet .
Dette var virkelig flott ! Naturtro fargegjengivelse og skarpt som juling der det skal være skarpt. Her er det vel bare tusendeler av et sekund før vannflaten blir brutt. Kjempeflott fanget, dette er et blinkskudd av de sjeldne.
Carsten A.
Takk for positive kommentarer!

Her satt Ketil og jeg bare en meter eller to fra hverandre. med samme målsetting, og da skulle vel bildene bli like. Det skiller likevel helt avgjørende på bildene etter hvilket brøkdel av et sekund man trykker på utløseren. Og det sakl nok også sies at med Canon 1Ds fremfor Nikon D100 er det flere fordeler: Det store formatet på 1Ds (med samme eller bare litt lengre brennvidde) gjør at risikoen for å kappe vinger etc. er mye mindre. At Canons AF/følgefokus er raskere og mer effektiv tror jeg ikke det kan være tvil om. Dette gjelder nok også i det relativt svake lysnivået vi hadde på stedet sist fredag formiddag. Og så har 1Ds en større buffer, opptil 10 eksp. i slengen (mot 3 og deretter lang venting med D100), slik at en lettere får med seg mange situasjoner.

Svenn D.: Store og tunge måker sirkler gjerne rundt en eller to ganger (mens de venter på å få langdingstillatelse) når de skal snappe noe fra overflaten. Med litt øvelse ser en ofte hvilken fugl som er mest aktuell, og med ganske lang, synkende glidebane skal det gå å holde fuglen i søkeren og så trykke av i rette øyeblikk. Dessuten, alle måkefugler, også terner, strekker hode/nebb fremover for å ta det som er aktuelt i overflaten, og bøyer det så bakover mens kroppen er i flukt. På sett og vis blir hodepartiet stående nesten stille noen brøkdeler av et sekund. Treffer en det, skal skarpheten også bli bra!
MVH CA
Arild K.
Imponerende måkebilde, skarpt og fint og et flott og tett utsnitt, meget bra !

Mvh AK
Ann F.
På min skjerm litt tungt rundt bena, men absolutt severdig, annerledes og artig.
Mvh Ann
Lars-Anders M.
Blinkskudd. bra.
Johan G.
Bra nærhet med fuglen, øyne osv. Et øyeblikksbilde.
Siden du synes å like fugler, vil jeg råde deg til å skjekke ut blyanttegninger av en kunster ved navn Ingun Utsi. Hun har noen meget fine eksempler, som jeg tror ville falle i smak.

Vet ikke om hun har tegnet favorittfuglene dine, men hun har mange forskjellige.


johanG.
Kine D.
kjempefint bilde :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu