Ung hønsehauk
Fikk besøk av denne på åta idag. For mer se bloggen:
http://www.jkjfoto.blogspot.com/
Utstyr
  • Canon eos-1D MarkIII
  • Canon EF 200 mm f/2.8L II USM
  • Brennvidde280mmmm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 1000, stativ og kamo.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562202} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Duy P.

Gratulerer JK.
Vakker blikk med nydelig miljø, fine farger og flott lys.

duy
Knut Børge S.

Knivende skarpt og fint av unghauken Jarl Ketil. Ok utsnitt og innbydene omgivelser. Bra levert!

mvh Knut Børge
Kjell Ivar Ø.

Gratulerer med unghauken, skarpt og flott i velvalgt utsnitt.
Las gjennom bloggen din, artigt når en lykkes med egne
prosjekt. Fortsett sånn.
Mvh Kjell Ivar
Bent S.

Knall bra, skarpt og fint lys. Godt fanget.

vh
Bent
May-Brith O.

Kjempeflott fanget i fint miljø. Skarpt så det holder:-) Imponerende bra.
Helge H.

Hei

Flott og veldig imponerende. Har også besøkt bloggen din. Fin historie. Topp skarphet, ser ut som konverteren ikke reduserer kvaliteten nevneverdig, hva er din erfaring?

Mvh HH
jarl kjetil j.

Hei og takk for fine kommentarer alle sammen.
Helge: På dette objektivet er det ikke noe problem med 1.4 converter. Kan fint brukes på største blender (som her blir f.4) Fortsatt god helg til alle!

jkj
Asle B.

Et utrolig flott bilde av unghauken! Flotte detaljer i fjærdrakta, meget god skarphet og fint komp.

Mvh
Asle
Bjørn Aksel B.

Ja, gratulerer så masse med egen hauk!! Det var moro. Flott bilde ble det også. Ja nå blir det vel en del sitting etterhvert tenker jeg. Egne prosjekter er og blir en spesiell greie. Lykke til videre.
mvh
Bjørn A
Odd Chr. K.

Artig at du får uttelling på plassen din. Vakkert ble det også. Detaljert og flott fugl. Pen stokk - kanskje en smule uryddig bakgrunn?
Odd C.
Frode L.

Hei Jarl Kjetil.

Leste på bloggen din med stor spenning, like god forfatter som fotograf du :-)

Sikkert en artig opplevelse og ekstra spenning med sin egen plass, skarpt og detaljrikt av hauken i kjent Johnsen stil.
Grattis, og lykke til videre!

Frode.
Odd E. k.

Et flott bilde av hauken. Skarpt og i en flott positur der den sitter på stubben. Nydelig fanget i et fint utsnitt!

Ha en fin fotohelg!

Mvh

Odd E.
Sissel Elisabeth H.

Skarpt, detaljert bilde av hønsehauken. Bra komp.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Svein Ove L.

Hei
Grattis med eget prosjekt... Sylskarpt av hauken i fin positure. Det blir nok mange finne stunder i kamo heretter..:)
jarl kjetil j.

Takker for fine tilbakemeldinger alle sammen!
Odd Chr. Bakgrunnen er ikke optimal ,enig i det.Skal ta en kveld og frisere omgivelsene før neste fotoøkt så gjennstår det å se om hauken blir en regelmessig gjest.

jkj
Siv O.

Eventyrlig flott!!!
Henger meg på all positiv omtale :)
Mvh Siv
Bjørn T.

Herlig bilde av hauken. Som alltid en utsøkt ekpsonering fra deg. Veldig fin stokk den sitter på også. Mvh Bjørn
Tor Inge O.

Utrutmerkede rovfuglbilder som taes på foringsplassene som er teknisk enesdtående. Flotte bakgrunner og dekorative landingsplasser.Sikkert morsomt stadig å få bedre og bedre bilder av tilnærmet samme motiv . Vi har lett for å bli perfeksjonister og blir aldri helt fornøyd selv om bildet er perfekt nok. Jeg ville synes det var mere spennende å bruke tid på å dokumentere forskjellige arter under ulika lokaliteter. Bildet ditt er utvilsomt et av de bedre hønsehaukbildene og absolutt morsomt å se. Tidligere var det enormt med bilder av havørn som fanget fisk men til slutt gidder en ikke å trykke på tubnailen når en vet atdet er nesten identiske bilder som du har du sett 1oo ganger før.Mulig slike ytringer heller skulle vært lagt på et diskusjonsforum men regner med at mange er innom et slikt klassebilde og da får jeg fram ytringen min for en god del brukere av dotten

mvh
Tor Inge
jarl kjetil j.

Hei og takk for alle kommentarer.
Tor Inge: Mye sant i det du skriver og jeg er tildels ening. For min del handler naturfotografering like mye om naturopplevelser som det å få blinkskuddet. Det finnes som du sier store mengder med ganske like rovfuglfoto, det samme kan man si om skogsfuglleik, fuglefjell, ulv og bjørn etc. Jeg kommer ikke til å slutte å gå på leik fordi det allerede finnes så utrolig mange bilder fra før. Jeg drar til skogs, koser meg i et lite telt og håper selvfølgelig at jeg skal få festet noen litt spesielle eller spektakulære situasjoner til brikka. Hvis ikke det skjer har jeg likevel opplevelsen og kanskje noen gode men ordinære bilder å se tilbake på.

Når det gjelder åteprosjektet er det første gang jeg mater rovfugl, skal man få gode bilder av rovfugl er man avhengig av åte, så enkelt er det. Bilder fra reir er selvfølgelig uaktuellt.

Det var en stor opplevelse for meg å få besøk av hauken, at bildet hverken er spektakulært eller nyskapende er jeg fullstendig klar over. Jeg vil selvfølgelig etterstrebe å få noen litt utradisjonelle og spennende motiver etterhvert men foreløpig koser jeg meg med opplevelsen og fotograferer det som byr seg.

Det tradisjonelle, enkle og kjedelige kan være vakkert og estetisk i mine øyne men det er selvfølgelig morsomt når bildet har en såkalt x-faktor som løfter det ytterligere.

jkj
Tor Inge O.

Hei !
Takk for at du tok deg tid til å kommentere mine ytringer. Misforstå meg ikke, bildet av hønsehauken er i absolutt i toppklasse og foringsplasser må man bruke, det skjønner jeg. Er litt mer betenkt over bilder fra kommersielle foringsplasser for der blir bildene litt for like enten det er den ene eller den andre fotografen. Det blir litt kjedelig å se bilder som er omtrent helt likt bilder som er lagt ut av flere andre fotografer. Egne foringsplasser blir noe annet, da kan du i alle fall få din egen signatur på bildene dine. Det blir jo fine portrettbilder også i dyrehaver og som illustrasjonsbilde på en art er det ok. Måtte bare komme med ytringen da det flommer over av bilder fra kommersielle foringsplasser.
mvh
Tor Inge
jarl kjetil j.

Hei igjen!

Skjønner hva du mener Tor Inge, ingen personlig forsvarstale dette, syns det er gøy å diskutere dette og vil bare få frem mine personlige synspunkter.

Bilder fra kommersielle skjul blir ofte like men de beste fotografene får gjerne det lille ekstra ut av situasjonene.

Syns det er positivt at det finnes slike kommersielle skjul. Det er mange som ikke har mulighet, lokalitet, kunnskap eller tid til å bygge egne plasser for slik. Hvis disse ønsker å benytte seg av muligheten for å betale for slike opplevelser så må det være lov. Det blir endel like bilder ja, men det kan også gi spektakulære situasjoner hvis man har evnen til å utnytte forskjellig lys og situasjoner. Se f.eks alle spurvehaukbildene fra Dalen, syns de er ganske forskjellige med sine særpreg fra de ulike fotografene.

Åtefotografering hjelper også rovfuglene gjennom den harde vinterkneika samtidig som det gir lokale mulighet for en grei ekstrainntekt.

Jeg har leid meg inn på slike plasser noen få ganger, men jeg har hverken tid eller råd til å basere meg på dette. Derfor syns jeg det er greit å kombinere med egne prosjekter og eventuellt leie seg inn på spennende plasser når man har lyst, tid og anledning.

jkj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu