Nowhere, Anywhere, Anytime
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger511
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_55778} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Jostein M.
Ska sei! Har du kastet deg på akt fotografering, Bjørn! Synes dette var spennende jeg. Spaca farger og helt annerledes en noe annet jeg har sett.
Mvh
Jostein
Birna R.
En av sommerens prosjekter var IR-fotografering med 12-24DX. Sammenfaller tidsmessig med en periode av året da jentene ofte bader uten altfor mye på seg. Slike utfordringer bør en naturfotograf kunne ta på strak arm.

Om det er akt aner jeg ikke, er ikke altfor interessert i kategoriseringer på slikt grunnlag. Moro er det dog, men det skyldes jo mest at man fotograferer med et svart filter på objektivet og ikke aner hva som havner på CCDen før en stund etterpå.
Erlend K.
Hei Bjørn !

Spennende farger. Jeg må innrømme at IR har mye spennende, noe jeg ennå ikke har fått prøve. Jeg har sett litt på ulike IR-filter til digitalkamera. Har du noen preferanser/anbefalinger/føringer ?

Er det en mørk farger som skaper den lilla? IR sprenger konsepter, og jeg synes det er herlig.

Erlend
Nils B.
Bjørn, du gir oss flotte innspill og mange armlengder å strekke oss etter. Innspirerende, og som vanlig med både farger og komposisjon som faller i smak.
mvh Nils
Øyvind K.
Tja.

Bildet har helt klart sin sjarm, men jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg likte det eller ikke. Spesielt er det ihverfall.

Regner med å kikke på dette bildet flere ganger for å se om jeg kan avgjøre om det skal likes eller ikke... :-)

-Øyvind
Birna R.
Erlend: et 89B filter (tilsv. Hoya R72 eller B+w O92) er et fint utgangspunkt for å eksperimentere litt med IR på digitalkameraer. De fleste kameraene klarer å vise noe iallefall med dette filteret, om ikke de mer IR-aktige og enda svartere filtrene 88A, 87 eller 87C fungerer. Vanligvis vil kameraet lysmåler gi noenlunde riktig eksponering, AF virker stort sett osv., men man ser fint lite i søkeren. Det spiller ingen rolle for min IR-fotografering, som stort sett foregår med skikkelig vidvinkel og håndholdt, etter prinsippet om at alt/det meste foran kameraet forhåpentligviks havner ''bak'' (dvs. på brikka).

Siden IR pr. definisjon ikke har farger så er enhver farge ut fra kamera/programvare ''falsk'' og kan derfor endres av hjertens lyst om den ikke faller i smak. Det ene er like riktig, eller galt, som det andre.
Tom B.
Dette sto bra ut som tommeltott Bjørn, men skuffet vel litt ved nærmere bekjentskap. Jeg har problemer med å få noe videre ut av det, men du har kanskje en forklaring i form av hva du mente eller ville med det ?
For uvitende meg ser det ut som om kameraet har gått av ved en feil, men at effektene har halvveis reddet det.
Hvordan er for meg ikke interresant, men hvorfor hadde vært morsomt.
TomB.
Birna R.
sommer og sol, uhøytidelig, ikke noe ''ved en feil''

gidder ikke å analysere bildet men det kan du sikkert bedre enn meg, jeg bare fotograferer
Tom B.
ok.
Sånn er det vel.
Enhver har sine ambisjoner.
TomB.
Eskil O.
Joda, sånn er det bare, man tar de bildene man selv har lyst til og presentere dem på den måten man føler best for,,,

Eskil.
Kjetil N.
Fin komp, men ørlite trangt til høyre. Utbrentheten og slagskyggen på modellen er litt skjemmende, synes jeg. Forstår ikke helt poenget med IR og speisa farger til dette motivet, kanskje jeg er litt konservativ. Men den skjeve horisonten redder bildet ;)
Birna R.
Trangheten var tilsiktet (bildet er egentlig i liggende format, her kraftig beskåret).

Noen liker sv/hv, andre farger, og noen pusler med IR. Det ene er ikke automatisk bedre enn noe annet og alt er jo egentlig en illusjon iallefall.
Rune Edvin H.
Blir litt for ''polaroid har ligget lenge i bakruta på bilen'' for meg. Bildet er interessant, men jeg falt her ikke helt for tonene. Digger allikevel komposisjonen.
Rune
Lars-Anders M.
Det var en Naturist som skulle gifte seg i August. Så hu motte holde seg inne hele sommeren. Hvorfor? Jo hu hadde alltid ønsket å få bli en brude i hvitt! Ok bilde.
Eliza A.
Spesiellt bilde.
Fint utsnitt.
Rare fargetoner.

Eliza=)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu