På vei hjem
Når jeg sist nevnte reisefeber så starter den opptil 3 uker før avreise så det er fortsatt en uke igjen. Antagelig blir det fortsatt litt aktivitet fra meg i uka som kommer.
Dette er en ekte snapshot. Jenta som er sees på vei hjem fra skolen var svært så skeptisk til fotografen og hastet videre.
Bildet ble tatt på en tur inn i en av Goas nabostater Maharashtra hvilket er tidligere omtalt under andre bilder. Alltid vanskelig å velge bilder, men prøver mest mulig å variere. Jeg er ikke av de som har spesialisert seg på et bestemt felt slik som en del her. Jeg er altetende og derfor er det ikke uvanlig at kvantiteten går på bekostning av kvaliteten. Men det skal være gøy å drive med foto - noe man trives med og ikke blir lei fordi lista legges for høyt til teknisk kvalitet. Jeg er derfor ikke alltid like streng mot meg selv når det gjelder å følge den boka som mange nevner, men som svært få amatørfotografer har sett og/eller åpna. Har vel ikke åpna ei slik bok på de siste 30 år sjøl, men drar med meg litt fra maleriregler inn i foto.
Men når dette er sagt så er jeg så absolutt åpen for forslag på de arbeider jeg leverer for jeg kan jo sjøl velge om jeg vil bruke forslagene eller ikke. Ofte er det slik at det kanskje ikke blir gjort endringer på det aktuelle bildet, men forslaget blir likevel tatt vare på til senere bruk.
Regner med at andre helst vil ha kommentarer som følger reglene og er derfor mest mulig nøye med å kommentere innenfor regleverket og også la egne meninger skinne gjennom. Om folk vil bruke det jeg legger igjen eller ikke er ikke poenget bare jeg gjør mitt beste. Bare moro å bli kalt pirkepinne. Ofte er det jo andre som leser kommentarene under et bilde også og kanskje suger til seg litt - ikke bare den som har lagt ut bildet.
Nei, nå blei det mye igjen - ikke lett å holde igjen på den derre skrivekløa.

http://pbase.com/kneppen
Så bra som jeg kunne få det.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSnapshot tatt for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_556258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Solvår B.

Nydelig jente som er svært skeptisk til fotografen. Et herlig snapshot.
Jeg synes temaet bilder av barn er vanskelig. Hva kan man legge ut? Jeg har valgt en streng linje for meg selv. Jeg tar ikke bilder av barn jeg ikke kjenner, hvis jeg ikke får lov av noen pårørende, og legger ikke ut bilder av barn uten å få lov. Jeg synes det er en grei regel for meg selv, men har ikke noe fasitsvar.
Ditt bilde er søtt og uskyldig, men jøje meg så mye som kan misbrukes. Dette er ingen kritikk, bare noen tanker jeg gjør meg.
: ) Solvår
Roar K.

I india kommer stort sett barna løpende og stiller seg foran kamera for å bli fotografert, men altså ikke denne. Men vi befant oss i et avsidesliggende område hvor turister sjelden og aldri setter sin fot så det var kanskje første gang hun så folk fra vesten. Foreldrene har vanligvis ingenting imot fotografering heller for også de stiller seg gjerne opp for de liker å bli fotografert. Noe annet er det på badestrender med avkledte barn. Det skal selv foreldre være forsiktig med å legge ut.

Roar
Marit O.

Jeg velger og tro på det du sier Roar og da syntes jeg du kommer fint ut av dette snapshot bilde av jenta som er i bevegelse og kaster et blikk bort på deg av nyskjerrighet!

Ønsker det Godt tur og en fin helg!

mvh

Marit
Kjersti L.
+1
Jeg synes dette er et vakkert bilde med mening i . Ser på jenta at hun er skeptisk og skynder seg forbi, tydelig å se at hun er på vei til noe, da hun dreier bare på hodet og kroppen holdes mot fartsretningen...Varme, gode farger og fint lys i bildet.
Mvh Kjersti

Kirsten H.

Fint pyntet i skoleuniform og med sekk på ryggen, hun er på vei til noe viktig, og kan ikke bli oppholdt av fotografen. Jeg synes ansiktet er litt mørkt, jeg vet ikke om du har muligheter til å lysne deler av bildet.
Når det gjelder teksten under, er jeg enig i at regler er noe man må kunne, men ikke nødvendigvis følge. Det er de som ikke følger reglene som klarer å formidle noe interessant. Men målgruppen kan bli ganske liten, det tar ofte tid å venne seg til nye måter å se på. Jeg er glad for at du tar bilder utenom A4skjemaet, og at du holder fast på din egen stil. Selv er jeg fremdeles i fasen der man prøver alt.
mvh Kirsten
Lars Ivarson F.

verkar ikkje som om ho likar å bli fotografert av ein eldre herre frå palefacia..god vinkel og fint snitta..flotters
Frode L.

Hei Roar.

Et fortellende bilde, fin bevegelseuskarphet på en foten som viser hun haster videre.
Flott lys og fine farger, og leser underteksten med stor interesse.

Frode.
Roar K.

Hva for mørkt ansikt angår så er det ikke det. Denne jenta er lys i ansiktet i forhold til mange andre som f.eks. jobber ute hele tiden. Husk vi befinner oss i tropene og de som er mye ute er like svarte som svarte afrikanere. Men nordmenn reagerer på det for de tenker ikke over at de befinner seg i tropene nær ekvator fordi de har trekk som oss - altså arier og ikke negroide som svarte afrikanere. Hvis jeg hadde plasser husverten min ved siden av denne jenta så hadde hun blitt seende lys ut.

Roar
Harald N.
+1
Flott bilete av skulejenta. Fint lys og godt utsnitt.

Harald
Oddmund K.

Flott bilde av en noe skeptisk jente med uklanderlig skoleuniform på veg hjem, liker den lille bevegelsesuskarpheten på føttene :)
Mvh Oddmund
Ingrid Milly L.

Fint og talende bilde av en typisk skoleelev som går hjem med veska hengende på skulderen. Flotte farger.
mvh. Ingrid Milly
Elisabeth E.

Et godt og talende bilde av jenta :)
Elisabeth
tove j.

Flott av denne skolejenta. Fine farger og fint fanget, det blikket hun sender deg. Hilsen tove
Carsten W.

Et bilde rett ut av livet. Jeg liker det.
Hvis reisefeber blir for sterk, send melding, sa kunne vi kanskje ta oss en "stativ"tur langt Akerelva.
Hilsen
Carsten
Dirk R.

har hun fått dårlig karakter på skolen...? det er en flott historie i bilde!
hilsen dirk
Maria Therese H.

Regler og regler og noen må jo lage reglene, men hvem fortalte dem reglene.....

Fint lite gatefoto av jenta, veldig utrykksfullt,

Mvh
Maria
Roar K.

Takker så mye for alle kommentarer.

Roar
Elisabeth M.

Et varmt bilde som kan tolkes på mange vis... liker uttrykket hennes - hmm skeptisk;)
Flott snapshot;)
vh/Elisabeth
Elisabeth B.

Du har startet en diskusjon her ..har fulgt med fra starten..Du hører ikke akkurat til de som har overdrevet med å legge ut bilder av folk i Goamiljø. Liker dette både farger og jenta i farten..hun er naturlig sky og tilbakeholden..noe vi ønsker å se hos alle barn når fremmede dukker opp og vil noe.. Ønsker deg god tur til et land i varmen som du tydeligvis har kjent over tid! Ser gjerne flere "folk i miljø"bilder fra et land jeg ikke vet mye om!
Mvh
Elisabeth
Avsluttet .

Vakkert bilde av den lille jenta.. liker farger og komposisjonen. litt skeptisk..men bra fanget..liker hvordan hun holder på ryggsekken og ser litt skeptisk på en norske mannen med kameraet.
Hilsen
Tove
Line H.

Et ekte bilde av en jenta med et alfor alvorlig blikk.
Nydelig.
Liker den lille skyggen hun etterlater seg.

Line
Helge H.

Hei Roar

Flott dokumentar. Nå ble det jo endel tekst som ikke er direkte knyttet til bildet, men pytt pytt...

hh
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu