Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_553093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Hans-Jørgen H.

Du store Bassanova!
Direkte fra Zululand til paradisets haver...
Engleaktige sfærer uten at jeg våger å trekke paralleller hverken til Drivdalsslekta eller Pedron...
Må være drømmen din sist natt du prøver å dokumentere her Tove der du atter er tilbake i barndommens bekymringsfrie og uskyldige lek og danser berrføtt gjennom duggvåte skoger.
En alve/eventyrverden dettane..
Spennende dynamikk i bildet som gjør seg i sv/hvitt.
Tyrin.
Tove H.

Gledelig kommentar, Tyrin!
Ja, enig, la oss holde drivdalsslekta og Pedron unna her.
Dette er som tatt rett ut fra mine tanker bak bildet:... "uskyldige lek og danser berrføtt gjennom duggvåte skoger.
En alve/eventyrverden dettane.."

Hjertelig takk!

Tove
Line H.

...dettane blir en flortynn og vag erindring fra bekymringsløse/fulle
dager...ja berføtt og full av forventninger til fylde og erfaring i den troskyldige sødme...Sukk....Pottetisk,Tove ...nei der kom den...ned i kjellern med dem.. Elegant og fredelig..som alvedans...Han Tyrin sier det.....Line
Dirk R.

et bilde som kunne jeg tenke meg på en psykatrisk avdeling, det bilde gir meg mye. flott Tove!
hilsen dirk
Solvår B.

Jeg skal være snill pike og ikke komme med antydninger til...... men det er veldig fristende, for jeg kan legge ut det uskyldigste bildet og så kommer Gubben og Pedro løpende. hehe

Nydelig og drømmende. Sommerminner. Spennende å gå barbeint i gresset i sommernatta. Litt duggvått småkaldt, selv om natta er varm. De voksne vet ikke at vi er ute, tror vi, men selvfølgelig vet de, for de løp selv ut i sin barndom. Og disse minnene blir vakrere ettersom årene går.
Du traff meg her, Tove.

: ) Solvår
Lars Ivarson F.

på veg inn i eventyrlandet..merkeleg kva fokusringen kan gjere med eit motiv ... gromt
Lars-Anders M.

Dette ord kom i min tanke når jeg så bildet. Matt25,3 For de uforstandige tok med seg lampene sine, men ikke olje. Matt25,4 De kloke tok med olje på kannene sine sammen med lampene.
Drivdalsslekta har jeg ikke noe forhold til Jo det er noe du har holt på med her på dotten. Men jeg forholder meg til selve bildet. Så det har ikke fanget min oppmerksomhet.
Ett bilde med mening.
Mvh
LAM
Fred S.

Et "tja-bilde" for meg: er usikker på hva du ønsker å formidle her, og som du muligens har skjønt så er jeg i utgangspunktet skeptisk til de fleste bildene dine, fordi jeg innbiller meg at det er en eller annen "morsom" Drivdalsgubbe-historie skjult i dem. Jeg foretrekker å forholde meg til bilder som ikke på liv og død må ha en veldig "intern" fortelling / eventyrlek knyttet til seg.
I alle fall: drømmende, til en viss grad, noe jeg regner med også er meningen. samtidig litt for urolig etter min smak: når du velger å ha motivet såpass mye ut av fokus ville jeg ha hatt en roligere bakgrunn, her forstyrres jeg av dråpene (?) bak jentene.
Den største jenta ser ut for meg som om hun balanserer på noe, mens den minste er avventende til hva som event. skjer. Livet er unektelig en balansegang, så det er mulig det er noe slikt du vil formidle.

vh fred s

(leser nå at LAM heller ikke har noe forhold til Drivdalsslekta...... Bra, Lars Anders ! )
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg syns du formidler veldig bra, det du ønsker å formidle her, nemlig ein "draum"....og det kan være så mangt.......og være individuelt .....det er det eg liker med bildene dine......at dei trigger fantasien og vi kan alle skape vår egen historie, rundt bildet..........:)
Er glad for at Drivdalsgubben og Pedro`en ikkje har noko med dette å gjere...(!)...

Eit spennande draumebilde som kan gi assosiasjoner til barndommens gjengrodde stier.......

:)Inger Anne
Tove H.

Tusen takk for alle kommentarer, jeg setter pris på hver og en... og når noen sier at bildet treffer, gir noe, tenker jeg at det er vellykket.

Jeg har IKKE skrevet tekst til, fordi jeg ville at tolkningen skulle være åpen. Jeg skrev under første kommentar at jeg ikke ønsket drivdalsslekta og Pedron inn i dette bildet - de kunne ødelagt hele bildet. De bildene som ikke har undertekst om eventyr, er åpne bilder.

Fint at de fleste har latt være å nevne drivdalsfolket her.
Ja, Solvår, jeg sitter i glasshus, jeg vet... :-)

Takk for mange vakre assosiasjoner til dette drømmebildet, der bakgrunnen spiller en viktig del som bakgrunnsteppe. Ja, bakgrunnen kunne vært mer nedtonet, men da hadde det blitt et annet bilde. For meg er bakgrunnen litt mystisk, men akkurat det kommer an på øynene som ser.

Det var inspirerende å få så mange drømmebilder og tanker til bildet tilbake fra dere.

Hilsen Tove

Liv F. D.

Hei Tove,
her ble jeg satt tilbake til barneskolen og gamle dagers skolebøker med bilder i sv/hv.. og drålig oppløsning.
Litt "Jesus-skikkelse" over personene her. Bildet kan oppleves på flere måter, enten litt religiøst eller glade barn som løper rundt i lange, gammeldagse nattkjoler en fin sommerkveld.

Et underfundig bilde fra deg :))

mvh
Liv ")
Avsluttet .

Hei
Flott bilde som gir rom for forskjellige tolkninger.Ser kanskje litt for mye film, så jeg har ingen problemer med å leve meg inn her. Bildet er litt mystisk og eventyraktig, noe jeg liker.

mvh Øyvind
Torild H.

Har ikkje lest dei andre kommentarane, men det ser ut som eit par jenter, kanskje i natttøy, som beveger seg innover i ein skog? Noko diffust over det heila, dermed og opp til betrakter kva dei får utav dette, må vera sjølve styrken til bildet det.
anders s.

ser at du skriver drøm som nøkkelord,og det kan jeg lett assosiere med dette bildet
mye halvsprø elemter i en litt ubeskrivelig sammenheng:-)
spennende og spesielt bilde blir min konklusjon
et bilde som en må "tygge" på flere ganger
mvh anders
Knut Georg F.

Funnet fram en holga, eller bare uheldig med fokuseringa?-)
Med godviljen ser jeg inn ei diffus glasskule til en eventyrverden, men det er med godviljen. Synes den store jenta er litt for midtstilt (lengre til venstre) og for nær bildekanten.
Mvh Knut
Odd E. k.

Hei Tove!

Jordens ende har kommet Tove. Mørke skyer har lagt seg over jorden og heten er uutholdelig. Bare skyggepartiene er nok til at en kan forflytte seg fra sted til sted. Alle er kledd i hvitt, et siste skrik om håp om at frelseren må komme, som han har lovet. Alt er stille, alle tenker, alle er engstelige, men håpet er der. Plutaelig våkner du Tove av at nboen banker i gulvet med gulvkosten, du er svett og forfjamset. Det ropes høylytt at Drivdalsgubben er på vei opp gangtrappen til leiligheten din. Du fyker opp i en fei, kjenner at drømmen henger i kroppen, angsten er der, er døren stengt tenker du. Du ligger langflat i gangen etter fallet med den grønne krakken, ser opp mot dørlåsen. Ja, tenker du, heldigvis. Du hører skrittene nærmer seg med bestemte steg, du liggger der fortsatt, stille i gangen. Stegene stopper ved døren, blir stille, han lytter, så banker han på, ikke bebeskjedent, men med en arbeidsneve av stål. Tove ropes det fra gangen, er du der. Du ligger fortsatt stille, kan ikke røre deg, han må ikke høre deg...Så sier han med en rolig stemme. Verdens ende er nær Tove, har sett det i drømmen sier gubben. Jeg og tenker du... skal jeg grine eller le... du tenker, jo , jeg hadde også en slik drøm, er den virkelig... du kryper bort til vinduet, ser ut... du puster lettet...solen skinner fra klar himmel...Heldigvis. Alt er stille og rolig. Ikke enda tenker du.. men gubben blir et problem hvis han skol komme inn og fortelle...

Bare en tanke Tove !

Mvh

Odd E.
Tove H.

Tusen takk flere kommentarer til bildet.
Et svevende bilde som dere opplever ulikt, ikke noe rart det.
Interessant å lese hvordan dere opplever innhold og presentasjon.
Det er opp til betrakter hva en får ut av det, godt sagt, Torild.
Men makan til mareritt, Odd E, skremme meg på den måten.. godt gubben ikke vet forsjell på Bergen og Stavanger, det er ikke min dør han hamrer på, nemlig...

Tove
Lisbeth S.

Som i en spennende og mystisk drøm. kan tolkes på mange måter. fint i svh.
mvh Lisbeth
Lone M.

Enig med Lisbeth her. Mystisk, drømmende og spennende. Lone :)
Tone A.

Eit spesielt uttrykk du har fått fram her, ganske så draumaktig med dei lysklede jentene i sine nattkjolar, der ei listar seg ut i den skumle hagen om natta.
Dei øverste blada som er litt store og lystona, synes eg dominerer litt, så dei kunne ha vore kutta til det halve.
Her får eg kjensla av å stå bak eit vindauga med regn og sjå ut på ein gammal hage kor jentene trør så varsamt på bare føter.
Fine gråtonar og gode kontrastar, og det draumaktige kjem fint fram.
Tone
Isidoros P.

Veldig bra ...ja som en drøm!
Tove H.

1000 takk til dere siste!

Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu