Nærkontakt med ulv
Et bildet fra i vinter. Bildet er tatt under ulvemerking like etter den kviknet til.
Utstyr
  • Nikon D 80
  • Nikon AF-S VR 70-300/4.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde240mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetISO 220, håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger207
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_550312} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .

Utrolig nært og flott bilde.
Spennende lys , driv og fraspark.
God komp.
Ingrid Milly L.

Jeg synes at det er litt trist at noen må bedøve ulven for å ha et bilde til dotten her.....?
mvh. Ingrid Milly
Kjell R. H.

Ingrid: Ulven ble ikke bedøvet for at Steffen skulle få et flott bilde av et enda flottere villdyr.
Hvis du leser hele teksten, ser du at det er i forbindelse med merking.
Men enkelte ser bare det de vil se...
Steffen J.

Takk for det Kjetil og Kjell :). Hehe jeg er så enig i deg Kjell. Ingrid :Hvis du hadde hat muligheten til å være med på ulvemerking og se norsk vill ulv på nært hold... Hadde du sagt nei takk og latt kamra ligge? Ulven blir brukt til forskning. Noe må man vel gjøre for å klare å forske på disse dyra også, med de gps-halsbåndene de bruker nå får man mye info man ikke har fra før. Og hvorfor syntes folk det er så mye være når man gjør dette med våre kjære rovdyr enn når man gjør det med elg osv?
Svein Erik N.

Dette er rene postkort bilde. Nydelige farger, og fokus. Kjempe jobb dere gjør med å merke rovdyrene. Personelig håper jeg vi kan få beholde rovdyrene som hører hjemme i norge.
Gudny Å.

FLott bilde :) SPennende å være så nært Ulven :)

Mvh
Gudny
Heidi N.

Et veldig godt bilde av ulven. Litt spesielt uttrykk på den siden tunga henger ut. Er nok litt fortumlet etter bedøvelsen. :) Fint sollys i snøen som fremhever snøkornene som ulven sparker opp.
Heidi
Nils Christian S.

Ble et knallbra ulvefoto der snøsprut , lys og skygger skaper flott liv !
Bjørn Aksel B.

Har vel delte meninger om denne type bilder. Greier ikke riktig å "juble" over lys, farger, skygger og snøsprut så lenge skapningen er rusa på medisiner, og likevel innstingtivt prøver å komme seg unna. Nok om det, men en ting som forbauser meg er jo at det burde vært mulig å få ulven skarp i slike "kontrolerte" former. Her sitter skarpheten på bakparten.
mvh
Bjørn A
Steffen J.

Takk for kommentarene :) Når det gjelder det med tunga på ulven så er det like normalt at ulven har tunga ute som at hunder har det. Så er vel ikke et unormalt uttrykk, men akkurat i dette tilfellet er den vel litt stresset.

Ulven på bildet er nesten i sitt fulle fem igjen. Så er ikke så "kontrollerte" forhold som du tror Bjørn Aksel...Men ja jeg skjønner poenget ditt. De fleste bilder som blir tatt under ulvemerking er av ulven som ligger på bakken eller holder på å våkne, noe som tar litt tid. Her kan vi snakke om "kontrollerte" forhold, men da sytes jeg fremstillingen av bildene blir litt feil. Er ikke ofte man får muligheten til å komme så nære å få bildet etter de har kviknet til selv om de har vært dopet...
Ingrid Milly L.

Hei!
Jeg er ikke så naiv og dum som det jeg blir fremstilt her, men jeg har vel lov å mene noe om det som jeg synes burde vært annerledes? Og jeg har ikke endret mening enda!
Mvh. Ingrid Milly
Steffen J.

Hei igjen, ingen har sagt at du er naiv og dum. Syntes bare du fremstilte det som om at ulven var bedøvet bare for at jeg skulle få et bildet... Og det er langt fra sannheten....

Mvh
Ingrid Milly L.

Jeg synes at det er et etisk aspekt når det i et nettforum legges ut bilder av dyr eller fugler som er blitt bedøvet av geværpiler, selv om bildet taes etter oppvåking.
mvh. Ingrid Milly.
Steffen J.

Skjønne poenget ditt, men slik er verden. Man forsker på dyr å da må man av og til bedøve dyr for å merke dem. I den hensikt å finne ut mer om deres adferd. Jeg syntes ikke akkurat bildet mitt legges frem som at ulven lider eller at den er neddopet....
Ingrid Milly L.

Poenget med etikk er hvorfor en gjør det en gjør, og her er det ikke forskning som er tema, men det billedlige - altså gjengivelse og presentasjon av et foto.
mvh. Ingrid Milly
Steffen J.

Jaa... Syntes du bildet er dårlig presentert da? Hadde du sett noe "feil" med ulven om jeg ikke hadde skrevet at det var fra ulvemerking?
Ingrid Milly L.

Beklager at jeg ikke har kommentert bildets utseende eller kvalitet og jeg kommer heller ikke til å gjøre det!
MVH.Ingrid Milly
Steffen J.

Hehe det er helt greit ;)Viser bare at folk bare ser det de vil se... Ha en fin dag videre
Tove H.

Ikke rart du kom nær innpå denne ulven, og bildet ble bra rent teknisk.
Likevel synes jeg det er ubehagelig å se det stakkars dyret vakle på ustø poter etter merkingen.

Tove
Jostein G.

Syntes det var helt riktig å ta med kameraet her og sikre bilder! Utrykket ble fasinerende der noe av tanngarden vises og med tunga ute. Hvor kvikk den her eller hvor stødig den står syntes jeg blir for infløkt av meg å ha noen meninger om. Du opplyser om omstendighetene hvordan bildet ble til og da er det redelige unnagjort! Et dyr som er fasinerende dette og du har vært heldig som har vært så nære en vill ulv syntes jeg. Den siste skarpheten syntes jeg desverre jeg må si mangler. Med så godt kamera og så liten brennvidde må jeg si at hodet syntes jeg burde vært ørlite skarpere. Veldig vanskelig eksponeringsforhold her, men syntes du kommer greit nok ut av det....selv om jeg syntes det er noe høylys i de lyse partier...men somsagt jeg ser at her er det vanskelig. Endel undereksponering og deretter etterbehandle eksponeringen opp eller utfyllingslyset opp.... må man planlegge når det er så sterkt lys...vil jeg anbefale...uten at jeg skal begi meg utpå som altfor stor ekspert på området...men ment som tips!



Mvh Jostein
Steffen J.
+1
Takk for kommentaren din Jostein. Er enig i at det siste lille mangler på skarpheten,skulle nok fått det til bedre med det kameraet jeg har i dag (er brukt d80 her)og det ville nok også hjulpet litt om jeg hadde tatt bildet i raw-format noe jeg ikke gjorde den gang.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu