Kapitulert
Jeg fant denne hvite svermeren som var ganske stor og skjønte først ikke hvorfor den hang der i løse lufta inne i furua.

Først ved bruk av telemakroen oppdaget jeg at noen få svært tynne tråder hadde festet seg til beina dens og holdt den helt fast. Den hadde nok kjempet hardt for å komme løs, men til ingen nytte. Den hadde til slutt måttet gi opp. Og vil nok bli et festnåltid for en eller annen edderkopp.

Det jeg synes er mest interessant er det jeg leste på Wikipedia om edderkoppspinn. Forskere har funnet ut at edderkoppspinn/tråder er:
... sterkere, mer elastisk og mer vannavstøtende enn fibrer fra silkeormer, som er den silken som bruke til produksjon av klær.
Produksjon av kunstfibrer, som kevlar, krever høye temperaturer og bruk av organiske løsningsmidler. Edderkoppen lager derimot sin silketråd i vanlig romtemperatur og bruker vann som løsningsmiddel, allikevel er den både sterkere og mer elastisk enn kevlar. (Kilde: Wikipedia)

Tenk om forskerne kan klare å løse denne naturens gåte slik at man kan utnytte dette til å lage nye eventyrlige produkter!
Det var ikke nok lys til å gi mindre blender enn f/9, så med denne posituren ble ikke dybdeskarpheten bedre.

Og fra en annen bildevinkel fikk jeg ikke frem edderkopptrådene.
Bildet inngår i albumet Makro - Nærbilder av blomster, dyr, mm
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Sigma 150mm Makro
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_547250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Solvår B.

Flott bilde av naturens harde realitet. Interessant undertekst.
: ) Solvår
Kirsten H.

Så neste gang jeg handler regntøy vil jeg ha en som er laget av eddekoppspinn. Det får meg til å tenke på eventyret med hun som ikke var naken og ikke kledt. Ja, ja.
Godt gjort at du får et så bra bilde i så dårlig lys, du skriver ikke noe om stativ, men jeg tipper du hadde det med. Eller er som meg, som foretrekker å legge meg ned og bruke albuene som støtte?
mvh Kirsten
Roar K.

Nok en gang en interessant historie i tekst og bilde.
Det fotografiske har vi nevnt så ofte tidligere så det er ikke nødvendig å gjenta enda en gang.

Roar
Inger-Lise S.

Hei Knut!
Sannelig er du produktiv! Her var mye nytt. Du er virkelig en dyktig macrofotograf!Man kan jo bare nyte og nyte her hos deg:)

Riktig god helg
fra Inger-Lise
Fredrik S.

Hei

Eit fortellande bilde, interessant undertekst også. Friske grønne fargar som står i kontrast til den lyse svermaren. Blir nok eit godt måltid for edderkoppen denne ja.

Utrulig at dei tynne trådane i beina har holdt ein såpass stor svermar i sjakk..imponerande!

Mvh Fredrik S

Sissel Elisabeth H.

Skikkelig lim i sånt spinn. Og der henger den til allmenn beskuelse. Kjekk historie og et bra bilde.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Bjørn T.

Ja, edderkoppspinn er ikke enkelt å kopiere. Fint av den fortapte svermeren, med flott lys og farger. Savner kanskje litt dybdeskarphet, men ser at dette er krevende. Mvh Bjørn
Erik L.

Krevende motiv, tøff hverdag!
Fin informasjon til bildet. Når utviklingen får gått sin gang, kanskje vi blir pakket inn i syntetisk web på gamlehjemmet :)
mvh. Erik
Knut R.

Tusen takk til dere alle sammen!

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu