Regn full dag med en fin regnbue
Utstyr
  • Nikon D3100
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6 DX VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_545011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Ivan H.
Hei Andreas,

Regnbuer er spennende å fotografere, men ikke så enkelt å få gjenngitt på en god måte. Ofte er det vanskelig å frem fargene i regnbuen, kanskje noen kommer sterkere frem enn andre.

På dette bildet så har du fått godt frem noen av fargene men ikke alle. Dette tror jeg kommer av at bildet er ganske undereksponert. Et lysere opptak hadde vært å foretrekke og enklere å jobbe med i etterkant.
Prøvde å se hvilken blender du har brukt, og såg av bildeinfoen at du har brukt blender f/11. Tror du trygt kan åpne litt mer opp, altså en lavere blenderverdi. Prøv deg frem neste gang på helt åpent, og heller ta noen ekstra bilder der du blender ned.
Når du slipper inn lite lys, som i blender f/11, må man kompensere med lange lukkertider. Det ser ut som du har brukt lukkertid på 1/25, noe som kan økes ved lavere blenderverdig og som gir mindre sjanse for å få bevegelsesuskarphet pga rystelser når du holder kamera. Selv om bildestabilisatoren er på.

Jeg blir ikke fenget av dette bildet, da mye av omgivelsene er mørke og du ikke har fått frem hele regnbuen. Jeg ser noen mørke trær og konturene av et hus i forgrunnen. Prøv også å tenke på hva du vil ha med i bildet og ikke ha med. Hva som kan forstyrre hovedmotivet og hva som kan påvirke det i positiv stand,
Jeg ville prøvd igjen, helt til jeg hadde fått det til. Gjerne oppsøk fosser der det ofte blir regnbue i solskinn, eller en hageslange for den saks skuld. Prøv med forskjellige innstillinger slik at du til slutt vet hva som skal til for å få frem alle de flotte fargene i regnbuen.

Lykke til videre.

Mvh
Ivan
Ivan H.
Har ikke fotograf noen tilbakemeldinger til kritikken her? Det er veldig demotiverende å bruke mye tid på ditt bilde når det hele virker uinteressant.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu